معاون روابط کار وزارت کار از بازرسان کار خواست تا در بازرسی از کارگاهها، از مفاد آیین نامه جدید برای نظارت بر ایمنی کار و پیشگیری از حوادث در فضای بسته استفاده کنند.
به گزارش خبرآنی، برابر آمارها سالانه ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در کشور رخ میدهد که حدود ۸۰۰ مورد آن منجر به فوت میشود.
به اعتقاد کارشناسان و فعالان حوزه کار، موضوع ایمنی و بهداشت محیط کار، نیازمند مشارکت معنادار همه شرکای اجتماعی و دولتها است و این امر ضمن بهبود ارتقای شاخصهای ایمنی و سلامت در محیط کار، زمینه تحقق رفاه اجتماعی کارگران و جامعه را در پی خواهد داشت.
به موجب ماده ۹۵ قانون کار، نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار و مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرمایان است. هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد حادثهای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و مجازاتهای مندرج در این قانون مسئول است. در عین حال مسئولیت ایمنی محیط کار و نظارت بر آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که به منظور رعایت ایمنی در محیط کار، حضور بازرسان کار به جهت بازدید از محل و انجام نظارت امری ضروری است.
در همین راستا علی حسین رعیتی فرد _ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی _ با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در محیطهای کاری از بازرسان کار خواسته تا در بازرسی از کارگاهها، از مفاد آیین نامه جدید تدوینی برای نظارت بر ایمنی کار و پیشگیری از حوادث در فضای بسته استفاده کنند.
وی با اشاره به نقش مهم شورای عالی حفاظت فنی در تهیه و تدوین مقررات حوزه ایمنی و حفاظت فنی در سطح کارگاههای کشور میگوید: انتظار داریم که تدوین آیین نامههای حوزه ایمنی کار در کاهش حوادث شغلی موثر واقع شود و کارفرمایان، مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ قانون کار و پیمانکاران با رعایت مفاد این آییننامه، شرایط محیط کار در فضای بسته را ایمن کنند تا کارگران پرتلاش کشور در شرایط مناسب و ایمن مشغول به کار شوند و با پیشگیری از حوادث شغلی، صیانت از نیروی کار را شاهد باشیم.
معاون وزیر کار در عین حال اهمیت تدوین آیین نامه ایمنی کار در فضای بسته و خطرات عمده کار در این محیطهای کاری را مورد اشاره قرار داده و میگوید: با تصویب این آیین نامه، کارفرمایان، پیمانکاران و مسئولان واحدهای مربوطه دارای یک نقشه راه ایمن بوده و مطابق مفاد آیین نامه، ملزم به ارتقاء ایمنی در کارگاه های تحت مسئولیت خود خواهند بود.
به گفته رعیتی فرد، علاوه بر بهرهمندی بازرسان کار از مفاد آیین نامه مذکور در بازرسیهای مربوطه، اجرای آیین نامه در پیشگیری از حوادث ناشی از کار نقش موثری دارد.
ناصر چمنی - فعال حوزه کار - در گفتوگو با خبرآنی، میگوید: موضوع صیانت از نیروهای کار یکی از وظایف اصلی بازرسان کار به شمار می رود و وزارت کار در بحث اجرای ایمنی محیط کار و نظارت بر آن مسئول است.
او بازرسی کار را اصلیترین مجموعه در وزارت کار می داند و میگوید: بازرسان کار در نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حفظ سلامت نیروی کار در کارگاهها و ایجاد یک محیط کار امن توسط کارفرمایان نقش دارند.
به گفته این فعال حوزه کار اگر چه به تعداد بنگاهها و واحدهای تولیدی در کشور بازرس کار وجود ندارد تا به طور مداوم به کارگاهها سرکشی و نظارت کند اما باید تمهیدات لازم برای افزایش تعداد بازرسان کار اتخاذ شود.
چمنی در عین حال بر لزوم استفاده از ظرفیت تشکلهای کارگری و کارفرمایی در کنار ظرفیت کمیتههای حفاظت فنی تاکید دارد.
از زمان استقرار دولت سیزدهم تا پایان مهر ماه بیش از ۱۰۴ هزار فقره بازرسی از کارگاههای مشمول قانون کار انجام گرفته که بیش از ۲۲ هزار مورد بازرسی ویژه از کارگاههای پرخطر در صنایع ساختمان، معدن، نفت و گاز و پتروشیمی بوده است.
به گزارش خبرآنی، یکی از اقدامات موثر معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دور جدید، گسترش نظارت بر کارگاههای مشمول قانون کار، افزایش حفاظت فنی و بهداشت کار و ارتقای ایمنی و سلامت شغلی بوده است. هم اکنون در کارگاههای بالای ۲۵ نفر کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت کار به عنوان بازوان اجرایی ناظر درون کارگاهها، مسئولیت بازرسی را بر عهده دارند.
انتهای پیام