به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با اشاره ورود اولین قطار باری مستقیم روسیه به ایران با مقصد هند اظهار کرد: با توجه به سیاستهای دولت سیزدهم مبنی بر روابط با کشورهای همسایه، در حال حاضر با اکثر کشورهای همسایه روابط بسیار خوبی برقرار شده است و بر همین اساس دو موضوع افزایش ترانزیت و تفاهم با کشورهای مختلف در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.
وی افزود: ر حال حاضر تفاهمنامه با کشورهای همسایه برای ترانزیت از ایران به حجم حدود 20 میلیون تن منعقد و بخشی از آن نیز عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: قطار باری روسیه به مقصد هند برای اولین بار به صورت مستقیم از روسیه وارد خاک ایران میشود و در بندر شهید رجایی توقف میکند.
قاسمی با بیان اینکه بار این قطار توسط دریا به هند صادر خواهد شد، افزود: این قطار از مسکو با پیمایش بیش از 3 هزار و 800 کیلومتر به مرز ایران رسیده و حامل 39 کانتینر بار است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ظرفیتهای بالای ایران در حوزه ترانزیت گفت: در کریدور شمالی 3 جبهه وجود دارد و این قطار از شرقیترین کریدور یعنی سرخس (ترکمنستان) وارد کشور شده است.
وی افزود: همچنین کریدورهای میانی مثل اینچه برون و گرمسار نیز دارای پتانسیلهای بالایی برای جذب بار سایر کشورهاست که خوشبختانه ارتباطات خوبی از این طریق با روسیه و کشورهای همسایه برقرار شده است.
قاسمی ادامه داد: کریدور غربی یعنی آذربایجان- ایران نیز از کریدورهایی با ظرفیتهای بالا در کشور بوده و رفع محدودیتها و تکمیل قطار رشت- آستارا در این کریدور در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
وی درباره امکان تداوم سیر این قطار نیز گفت: با توجه به امضای تفاهمنامهها و قراردادهای خوبی که با کشورهایی مثل روسیه، قزاقستان و ترکمنستان منعقد شده و همچنین سهلالوصول بودن این مسیر برای رسیدن کالاهای روسیه به کشورهایی مثل هند، سیر قطار در این مسیر ادامه خواهد داشت.
قاسمی گفت: از سوی دیگر این مسیر از لحاظ صرفه اقتصادی و کاهش زمان حمل و نقل دارای مزیتهای قابل توجهی است و قطعا سایر کشورها نیز به دنبال منافع بیشتری برای حمل بار خود هستند.
وی تاکید کرد: فعال کردن کریدورها در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و با اقدامات انجام شده در این زمینه سیر این قطار نیز تداوم خواهد داشت.
وزیر راه شهرسازی درباره احیای سایر کریدورها از جمله کریدور شرقی- غربی اظهار کرد: موقعیت ژئوپلیتیکی کشور ایران باعث شده که ترانزیت علاوه بر جنبه درآمدی، مزایای امنیتی، سیاسی و اجتماعی هم برای کشورمان در بر داشته باشد و به دنبال افزایش ترانزیت کشور هستیم.
انتهای پیام/