در پی انتشار خبری در زمینه توقف فعالیت یکی از شرکتهای دانشبنیان به دلیل عبور کابل فشار قوی، از سوی شرکت برق منطقهای تهران پاسخی ارسال شد.
به گزارش خبرآنی، در روز یکشنبه ۵ تیرماه جاری خبری با عنوان «توقف تولید دانشبنیان تجهیزات بومی نقشهبرداری به دلیل عبور "کابل فشار قوی"» درج شد. متعاقب درج این خبر پاسخی از سوی سرپرست روابط عمومی شبکه برق منطقهای تهران به خبرآنی ارسال شد که به این شرح است:
«به اطلاع میرساند مطابق مفاد قانونی "حفظ حریم شبکههای برق" که هر گونه عملیات ساخت و ساز و اقداماتی نظیر تاسیسات صنعتی، مسکونی، مخازن سوخت، انبارداری و موارد مشابه را در مسیر حریم زمینی و هوایی خطوط انتقال و توزیع نیروی برق به صراحت و اکیدا ممنوع کرده است.
لذا محل فعالیت ساخت و ساز بنای شرکت مذکور در زمین استیجاری متعلق به فرودگاه پیام میباشد، کاملا مغایر با قوانین و مصوبات کشوری است و قطعا از یک شرکت دانش بنیان نوپا انتظار میرود در بدو آغاز فعالیتهای توسعهای خود به قوانین مصوب و جاری کشور پایبند باشند.
علیرغم اینکه در متن خبر به نقل از سازندگان اعلام شده که با وجود سپری شدن زمان ۲ ساله از آغاز احداث در مراحل نهایی فعالیتهای ساختوساز توسط شرکت برق تهران به دلیل ضرورت حفظ حریم شبکههای برق متوقف شده، لازم است شفافسازی شود که موضوع تخلف ساخت و ساز و ضرورت حفظ حریم شبکههای برق به دفعات از طریق مراجعه حضوری نمایندگان مجموعه برق تهران به شرکت مذکور تذکر داده شده، ولی متاسفانه اقدام جدی برای بررسی موضوع و چاره اندیشی از سوی شرکت دانشبنیان مذکور در هیچ مرحلهای صورت نگرفته است.
نکته قابل توجه اینکه در مورد ساخت و سازهای مشابه که با مجوز شهرداری آغاز میگردد، اخذ تمامی استعلامات از جمله قرارگیری زمین در حریم شبکه برق، در بدو آغاز عملیات اجرایی بر عهده سازنده است که مطابق قانون میبایست اخذ و سپس اقدام به حفاری احداث بنا گردد.
در این مورد خاص و همانگونه که در متن خبر به نقل از شرکت مذکور عنوان شده است: "نقشههای سازه این کارخانه را به منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام ارائه و مجوزهای لازم را دریافت کردیم و بر اساس آن اقدام به ساختمان سازی شده" به نظر میرسد استعلام مکتوب از حوزه برق برای اطمینان بخشی از عدم وجود سازه در حریم شبکه برق اخذ نشده است.
در این خصوص هیچ گونه مدرکی نیز به شرکت برق ارائه نشده و هیچ درخواستی، ثبت نشده است. لازم به ذکر است در تصاویر ارسال شده، قرارگیری بنا در زیر شبکههای برق کاملا محرز است و عموما تمامی پیمانکاران ساخت و ساز به ممنوعیتهای احداث بنا در مجاورت شبکههای برق اشراف کامل داشته و در ابتدا اخذ مجوز و استعلام را وظیفه قطعی و خدشه ناپذیر تلقی میکنند و به نظر میرسد علیرغم عیان بودن حریم شبکه برق و خطرات جدی در زمان ساخت و ساز، در این خصوص کوتاهی محرزی صورت گرفته است.
این شرکت حسب وظیفه قانونی، اخطاریه مکتوب صادره توسط اداره حفاظت خطوط هوایی را در محل کارگاه به نماینده سازنده ابلاغ کرده است. در این اخطاریه به صراحت اعلام شده که احداث دیوار جانبی زمین مذکور منجر به مسدودی دسترسی صنعت برق به شبکه برق به طول حداقل ۸۰ متر خواهد شد که این موضوع مغایر با تمامی استانداردهای داخلی و بینالمللی بوده و اساسا امکان پذیر نمیباشد.
لازم به ذکر است امور حقوقی شرکت برق منطقه تهران به دلیل عدم توجه شرکت مذکور به اخطارهای شفاهی و کتبی ناچار به دریافت دستور قضایی برای توقف ساخت و ساز در حریم شبکه تا تعیین تکلیف موضوع کرده است.
ضمنا تاکید میگردد اخذ دستور قضایی توقف فعالیت، توسط امور حقوقی این شرکت به یکباره انجام نشده و مدت زمان طولانی، پس از اخطار مکرر حضوری، ثبت اخطار کتبی و ابلاغ به پیمانکار و پس از بیتوجهی کامل پیمانکار به اخطارها، انجام و از طریق ارائه ادله قانونی به مقام قضایی، انجام شده است. لازم به ذکر است توقف فعالیتهای ساخت و ساز توسط دستور صریح مقام قضایی صورت گرفته و احترام به تصمیمات و رویههای قضایی کشور بر همگان واجب و ضروری است.
بررسیهای تخصصی کارشناسان این شرکت نشان میدهد بخش قابل توجهی از دیوارههای حصار پیرامونی و بنای ساختمان بر روی کابلهای انتقال برق فشار قوی که اموال عمومی به حساب میآید، وارد شده است. چنین ساخت و سازهایی قطعا امنیت تامین انرژی فرودگاه حساس پیام و کارگاههای صنعتی و خانوادههای ساکن در آن منطقه را به خطر میاندازد، به نحوی که در زمان حادثه احتمالی که به صورت معمول همواره در شبکههای برق به دلیل حساسیت رخ میدهد، دسترسی صنعت برق به این خطوط مسدود شده و بدون تردید مشکلات جبرانناپذیری را در آینده ایجاد میکند.
بررسیهای تیم کارشناسی نشان میدهد ساخت و ساز در حریم شبکه مذکور و به خصوص حفاریهای انجام شده در منطقه خطرات شدید جانی و مالی و احتمالا بروز اتفاقات غیر مترقبه از جمله آتشسوزی، برق گرفتگی و قطع برق عمومی را به همراه خواهد داشت و انتظار دارد شرکت مذکور به منظور اتخاذ تدابیر لازم و بررسی فنی و کارشناسی، فارغ از هیاهوی غیر مستند به آدرس مندرج در ذیل اخطاریههای مکرر کتبی مراجعه نمایند. این شرکت متعهد به تعامل و ارائه راهنمایی لازم در چارچوب ضوابط و قوانین و مقررات جاری کشور خواهد بود.
علیرغم خبر مندرج آن رسانه موضوع تقاضای تخریب دیواره دسترسی شبکه برق را مطرح کردهاند اما به دلیل ارزشی که شرکتهای دانشبنیان برای رشد و شکوفایی کشور به ارمغان دارند، شرکت برق منطقهای تهران در نهایت تساهل و تسامل، پیشنهاد جا بهجایی کابلهای عمومی شبکه سراسری برق در منطقه را مطرح کرده است که این موضوع فرآیند بسیار پیچیده، خطرآفرین، هزینه بر و مستلزم خاموشیهای مقطعی است.
بدیهی است به دلیل عدم توجه شرکت مذکور به اخطارها و عدم اخذ استعلام کتبی در مرحله ابتدایی، هزینههای مترتب بر موضوع در چارچوب قانون بر عهده شرکت سازنده بنا بوده که میتوانست با طی مراحل ارزیابی اولیه و استعلام، با اندکی جابهجایی در محل احداث بنا، از بروز مشکلات عدیده کنونی و ضرورت جا به جایی خطوط برق منطقه جلوگیری نمایند.
در پایان تاکید میدارد حفظ حریم شبکههای برق به دلیل اهمیتی که انرژی حیات بخش و بدون جایگزین برق برای مشترکان دارد، وظیفه ذاتی و عمومی تمامی ارکان جامعه بوده و شرکت برق منطقهای تهران وظیفه حفظ صیانت و حراست از حقوق عامه مردم و حصول اطمینان از ایمنی و سلامت ساخت و ساز و پیشگیری از هر گونه حوادث فعلی و آتی در جوار شبکههای برق را دارد.»
انتهای پیام