علی فرنام در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی با اشاره به انباشت تقاضا در بازار مسکن اظهار کرد: یکی از دلایل ایجاد بحران در بخش استیجاری، کمبود عرضه مسکن بوده است.
وی ادامه داد: در هیچ دولتی به طور جدی ساماندهی بازار استیجاری را نداشتهایم. بازار اجاره فقط قیمتگذاری -تعیین میزان افزایش نرخ اجارهبها- نیست. وزارت راه و شهرسازی باید بهطور مستمر نه به صورت واکنشی و هیجانی در این بخش اقدام کنند.
وی با بیان اینکه باید برای کنترل بازار اجاره، بستههای موثری اجرا شود،تصریح کرد: با توجه به منابع محدود و مشکلات موجود،نگاه راهبردی این است که در جاهایی که التهاب وجود دارد،ساماندهی در اولویت قرار گیرد.
کارشناس اقتصاد مسکن یادآور شد: در بخش تولید مسکن باید بر اساس قانون اساسی برای کمدرآمدها خانه بسازیم. باید کارخانههای بزرگ که درآمدهای میلیارد دلاری دارند به مسئولیت اجتماعی خود در قبال کارگران عمل کنند. در این بین نیز دولت بایستی برای مسکن کارگران تخفیف 50 درصدی مالیات را در مسکن کارگری اعمال کند.
فرنام بیان کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته توسط دیوان محاسبات کشور دهک های یک،دو و سه نمیتوانند اقساط طرحهای حمایتی مسکن را پرداخت کنند. بنابراین اینها شرایط حادی دارند که باید در اولویت قرار گیرند. از سوی دیگر با اقداماتی از جمله مجوزهای ساخت در بخش مسکن بدون اینکه پولی خرج شود سنگهای بزرگ را برداریم.
وی با اشاره به اینکه صدور این مجوزها 8 تا 16 ماه زمان میبرد،گفت: اگر بتوانیم این زمان را به 2 ماه کاهش دهیم،ریسک سرمایهگذاری در بخش مسکن به طور چشمگیری کاهش مییابد و در نتیجه تولید مسکن رونق میگیرد.
انتهای پیام/