به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، بلومبرگ در گزارشی هشدار داد که کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور، از جمله السالوادور، غنا، مصر، تونس و پاکستان، با یک رقم بیسابقه از نکول (عدم توانایی در بازپرداخت) بدهی مواجه خواهند شد چرا که انبوهی از بدهیهای مضطرب به میزان یک چهارم تریلیون دلار فشار نزولی بر این اقتصادها وارد میکند.
کارمن راینهارت، اقتصاددان ارشد بانک جهانی روز شنبه به شبکه خبری بلومبرگ گفت: در کشورهای کم درآمد، ریسک بدهی و بحران بدهی یک فرضیه نیست. ما تقریباً در حال حاضر به این (بحران) رسیدهایم.
بر اساس این گزارش، طی شش ماه گذشته تعداد بازارهای نوظهور که دارای بدهی دولتی هستند، دو برابر شده است و سرمایهگذاران در این بازارها معتقدند نکول بدهی یک احتمال جدی است.
یکی دیگر از دلایل عمده برای نگرانی "اثر دومینو" است و معمولاً زمانی رخ می دهد که سرمایه گذاران نگران شده و کم کم سرمایه خود را از کشورهای دارای مشکلات اقتصادی بیرون میکشند.
در ماه ژوئن، معامله گران بنا به گزارش ها، 4 میلیارد دلار از اوراق قرضه و سهام بازارهای نوظهور را خارج کردند و چهارمین ماه متوالی خروج از بازار را رقم زدند.
نکول های احتمالی ممکن است با بی ثباتی سیاسی همراه باشد. در اوایل سال جاری میلادی، سریلانکا اولین کشوری بود که پرداخت به دارندگان اوراق قرضه خارجی خود را متوقف کرد، چرا که هزینههای ناگوار مواد غذایی و سوخت که به اعتراضات و هرج و مرج سیاسی دامن میزد، بر دوش این کشور سنگینی میکرد.
بانک انگلیسی بارکلیز در این باره هشدار داد که جمعیت هایی که از قیمت های بالای مواد غذایی و کمبود منابع رنج می برند، میتوانند مانند انبار باروتی باشند که منفجر شده و بی ثباتی سیاسی را رقم بزنند.
انتهای پیام/