منابع سیاسی عراق اعلام کردند که روند گفتوگوهای احزاب این کشور برای تشکیل دولت به دلیل اختلافات میان آنها در حال حاضر در حالت رکود قرار دارد.
به گزارش خبرآنی، به نوشته روزنامه العربی الجدید، منابع سیاسی در عراق در سخنانی درباره روند گفت وگوهای احزاب این کشور برای خروج از بحران سیاسی اعلام کردند که علیرغم تلاشهای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق برای دستیابی به توافق میان احزاب مختلف پس از خروج جریان صدر از روند سیاسی این کشور، اما گفتوگوها هیچگونه پیشرفتی نداشته است.
یک منبع نزدیک به چارچوب هماهنگی در پارلمان عراق در این باره گفت: روند گفتوگوها با نوعی رکود مواجه شده است.
این نماینده پارلمان عراق که نامش را فاش نکرد، افزود: در داخل چارچوب هماهنگی توافقی برسر نامزد نخستوزیری و همچنین موضوع گفتوگو با طرف های دیگر وجود ندارد.
وی تصریح کرد: حل و فصل پرونده نامزد تصدی پست نخستوزیری مستلزم توافق میان اعضای چاچوب هماهنگی است، اما این توافق تا بدین لحظه صورت نگرفته است.
این منبع ادامه داد: درحال حاضر گفتوگوها تقریبا متوقف شده و احتمال داده میشود که پس از تعطیلات عید قربان ازسرگرفته شود.
از سوی دیگر، محمود الحیانی، یکی از اعضای ائتلاف "الفتح" که بخشی از چارچوب هماهنگی شیعیان عراق است، دیگر احزاب خارج از این چارچوب را به "تاخیر و تعلل در مذاکرات" متهم کرد.
وی گفت: کمیتههایی که توسط چارچوب برای مذاکره با دیگر احزاب سیاسی تشکیل شدهاند، با برخی از احزاب که به دنبال خنثی کردن تلاشهای چارچوب هماهنگی برای تشکیل دولت هستند، دچار مشکل شدهاند.
الحیانی در ادامه اعلام کرد: گزینه برگزاری انتخابات همراه با تغییر برخی از بندهای قانون آن مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: چارچوب هماهنگی نمیخواهد بیش از این مفاد قانون اساسی نقض شود و درصدد تشکیل هر چه سریعتر دولت، پایان دادن به بحران سیاسی و پایان دادن به مشکلات و بحرانهای داخلی و خارجی از هر نظر است.
الحیانی در ادامه احزاب سیاسی را به عدم پاسخگویی به مذاکرات و ابتکارعملهای پیشنهادی چارچوب هماهنگی و تلاش برای ممانعت از تشکیل دولت جدید متهم کرد.
با این حال، ترکی العتبی، عضور چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اعلام کرد که این چارچوب طی روزهای آتی نشست گستردهای را با حضور تمامی رهبران برگزار خواهد کرد تا تمامی نامزدهای مطرح برای تصدی پست نخستوزیری را بررسی کنند.
وی گفت که تا بدین لحظه اسامی چهار یا پنج فرد مطرح شده است.
وضعیت سیاسی عراق در سایه عدم توافق احزاب سیاسی کشور بر سر تشکیل دولت جدید و انتخاب رئیس جمهور و نخستوزیر با وجود گذشت هفت ماه از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی و همچنین کنارهگیری جریان صدر از روند سیاسی، روز به روز پیچیدهتر میشود.
خروج از بحران فعلی در وهله نخست مستلزم معرفی نامزد ریاست جمهوری توسط احزاب کرد و تایید آن توسط پارلمان عراق است.
انتهای پیام