اکرم خدابنده در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص کسب نشان طلای مسابقات تکواندو قهرمانی آسیا بعد از سه دوره غیبت در این مسابقات اظهار داشت: خدا را شکر که دستاوردهای این مسابقات عالی بود. با وجود غیبت در سه دوره گذشته، بدن خود را در بهترین شرایط نگه داشته بودم و منتظر نشسته بودم تا روزی که باید برسد. همیشه نگاهم این است که تا کسی چیزی نخواهد و برای آن تلاش نکند، به آن نخواهد رسید. قطعاً اگر این اتفاقها برای من افتاد، سالها پشت آن تلاش و صبر بود.
وی افزود: بعضی از دوستان احساس میکنند که نتایج تیم ما به خاطر سطح پایین مسابقات بوده است، اما اصلاً اینطور نبود و شانس را تلاش و صبر آدمها رقم میزنند. متاسفانه ما ایرانیها اصلاً صبور نیستیم و به خاطر همین است که برای همه تعجب آور است که اکرم خدابنده 12 سال در تیم ملی مانده است و با تمام حاشیهها، این رشته را کنار نگذاشته است. در حالی در اروپا و آمریکا این خبرها نیست و مشاهده میکنیم که ورزشکارانی با 48 سال و دو بچه در کورس المپیک و قهرمانی رقابت میکند. قهرمانی تیم ما در آسیا به هیچ عنوان شانسی نبود و خدا را بابت این اتفاق باید شکر کرد.
کسب عنوان بهترین بازیکن آسیا پاداش تمرکز مطلقم بود
قهرمان تکواندو آسیا در خصوص سطح فنی مسابقات گفت: سطح فنی مسابقات با حضور کشورهای کرهجنوبی، چین و کشورهای دیگر بسیار بالا بود. 40 امتیاز این مسابقات باعث شده بود تا همه خوبهای آسیا در این مسابقات شرکت کنند تا با کسب امتیاز شانس حضور در گرندپری آینده را داشته باشند. در سالها گذشته و به خاطر کرونا، چینیها یا شرکت نمیکردند و یا یک در میان در مسابقات حاضر شدند، اما بعد از کرونا این اولین مسابقات در قاره آسیا بود که سطح بالایی داشت.
خدابنده در خصوص کسب عنوان بهترین بازیکن مسابقات گفت: واقعاً لذت قهرمانی با کسب عنوان بهترین بازیکن بیشتر شد. روز آخر استاد ساعی خبر داد که به عنوان بهترین بازیکن انتخاب شدم. سه سال است که مربیگری میکنم و همیشه به شاگردانم گفتم که اگر تلاش کردید، صبور بودید و با شوق و توکل به خدا جلو رفتید و نتیجه نگرفتید، یقه من را بگیرید. از نزدیکان من بپرسید که همیشه گفته بودم که به این دستاوردها میرسم. در مغز من نمیگنجید که بهترین بازیکن آسیا در مهد تکواندو دنیا، در کرهجنوبی شوم، اما در کائنات اگر با همه وجود خود چیزی را بخواهید، به آن میرسید. بعد از این همه شوکهایی که پشت سر گذاشتم، بهترین بازیکن آسیا پاداشی تمرکز مطلق من نسبت به اهدافم بود.
خوشحالم بالاخره طلسم قهرمانی آسیا شکست
وی در خصوص کسب نخستین قهرمانی تکواندو بانوان در آسیا گفت: نمیخواهم رشتهای را زیر سوال ببرم، اما همه دنیا میدانند که تکواندو به خاطر المپیکی بودن آن رشته بسیار سنگین است و هر چه جلوتر میرویم با گسترش فضای مجازی در دورترین نقاط نیز میتوان سطح خود را بالا برد. تمام دغدغهام بعد از رسیدن به اهداف شخصی این است که تمام دختران ایرانی باور داشته باشند که میتوانند. خوشحالم که بالاخره طلسم قهرمانی آسیا شکست و این اتفاق افتاد و قهرمان آسیا شدیم. خوشحالتر هستم که ناهید کیانی بعد از شکست در المپیک، طلا گرفت و زهرا پوراسماعیل نیز قهرمان شد. از تیم 6 نفره ما در این مسابقات 5 نفر به فینال رفتند و موفق به کسب 3 طلا، 2 نقره و یک برنز شدیم.
به ریاست گذشته فدراسیون گفتم استعدادم را همیشه نادیده گرفتید
کاپیتان تیم ملی تکواندو با گلایه از اتفاقات گذشته گفت: به ریاست گذشته فدراسیون گفتم که با استعداد هستم، اما شما همیشه من را نادیده گرفتید. فکر میکنم این حرف من عملی شد و همه فهمیدند. خیلی دیر تکواندو را شروع کردم و از 18 سالگی وارد این رشته شدم و در اواخر 18 سالگی به عنوان یک استعداد وارد تیم ملی شدم و در هر مسابقهای که حضور داشتم با استاد مداح فینالیست شدم. بعد از کنار گذاشتن استاد مداح، به خاطر طرفداری از استادم، شرایط خوبی نداشتم و اعتمادی به من نداشتند.
وی در خصوص اینکه کادرفنی گذشته عنوان داشته است که به او اعتقاد داشته است، تاکید کرد: اگر کادرفنی گذشته معتقد است که به من اعتقاد داشته است به این خاطر بود که باختی نداشتم. من فقط یک باخت و یک برد با هوگو ایستا در انتخابی کسب سهمیه المپیک توکیو داشتم که پس از سالها خط خوردم و هیچ فرصت دیگری به من داده نشد. یک سال تمام با بهترینهای ایران بیرون اردو تمرین کردم، اما هیچ فرصتی به من ندادن و با هوگوی ایستا برای من انتخابی گذاشتند.
هیچگاه توسط کادرفنی گذشته دیده نشدم
خدابنده در خصوص بازگشت با مداح به تیم ملی گفت: نایب رئیس کمیسیون ورزشکاران هم هستم و در مجمع نیز به آقای ساعی رای دادم. بعد از پیروزی ساعی در انتخابات خیلی امید داشتم کادری انتخاب شود که اتفاقات گذشته تکرار نشود. نه صرفاً استاد من، بلکه کسانی بیایند که تلاش و توانمندیها را ببینند. به وضوح اعلام میکنم مداح به دلیل اینکه شاگردش بودم، من را به قهرمانی آسیا اعزام نکرد. مداح، نرگس میرنوراللهی شاگرد خودش را در وزن پنج خط زد و نسترن ولیزاده را به جای او اعزام کرد. دلیل کار ایشان نیز این بود که بعد از شکست ولیزاده به شیدایی، به دلیل عملکرد خوب ولیزاده برای او یک بار دیگر با نوراللهی انتخابی گذاشت تا نسترن با شکست شاگرد مداح فیکس شود.
کاپیتان تیم ملی تکواندو بانوان تصریح کرد: میتوانید از مهروز ساعی و ندا زارع بپرسید که بعد از تغییر کادرفنی بلافاصله انتخابی برگزار شد و در شروع اردو و با وجود تمام آسیبها، هر سه مبارزه خود را با اختلاف بردم. من که شاگرد مداح بودم برای حضور در آسیایی سختی زیادی کشیدم و اصلاً با من رودربایستی نداشت. حتی من را کنار کشید و گفت که اگر در انتخابی ببازم، اعزام نخواهم شد. به کادرفنی گذشته خیلی حُسن نیت خود را نشان دادم، اما هیچ وقت دیده نشدم و هیچگاه بار انرژی باور به من داده نشد. خدابنده همیشه فرع بود و اصل نبود. استاد کمرانی برای من بزرگ و انسان شرفی هستند، اما بدون اینکه قصدی به استاد کمرانی داشته باشم، از کسانی که عملشان شبیهه حرفهایشان نیست ناراحت هستم.
از کادرفنی گذشته میخواهم بابت نتایج تیم ملی خوشحال باشند
وی در ادامه بیان کرد: با همه این شرایط هیچ ایرادی به کادرفنی گذشته نمیگیرم و حتی قبول میکنم که به من اعتقاد داشتند، اما از نظر من اعتقاد داشتن یک مربی به بازیکن این است که با وجود چند بار شکست خوردن نیز حمایت شود تا تواناییهای خود را نشان بدهد. مانند برخی بازیکنان که همیشه باختند، اما در اعزامهای مهم بودند و این یعنی اعتقاد داشتن. از تمام زحمات کادرفنی گذشته ممنون هستم، اما اعتقادی به من نداشتند و اصلاً مهم نیست. فقط میخواهم نه برای نتایج من، بلکه بابت نتایج تیم ملی خوشحال باشند و برای ما دعا کنند تا در مسابقات آتی نیز بهترین نتیجه را کسب کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که با کادرفنی گذشته به دو دوره مسابقات جهانی اعزام شد، گفت: برای مسابقات جهانی کولاک کردم و 5 بار انتخابی زدم. زمانی که در تورنمنت صربستان، قهرمان صربستانی المپیک را شکست دادم، هنوز نفس نفس میزدم که ایشان به من گفتند که فکر نکنم کار بزرگی کردم. چقدر دیگر باید خوبهای دنیا را میزدم تا خود را ثابت کنم. من از رنکینگ یک تا ده دنیا را بردم و اگر باختم نیز در راند طلایی یا با یک امتیاز اختلاف بوده است.
ساعی قطعاً مداح را توجیه میکند
خدابنده در خصوص اینکه تا چه زمانی قصد ادامه فعالیت در تکواندو را دارد، گفت: هدف من پله به پله است و در حال حاضر یک هدف دارم و لذت بردن از مبارزات است. در ادامه میخواهم در هر بازی بهترین خود باشم. مهم نیست که المپیک، جهانی یا گرندپری سهم من میشود یا نه، هر بازی که سهم من شود باید بهترین خود را به نمایش بگذارم و از آن بازیها لذت ببرم. تمام هدف و نقطهای که میخواهم به آن برسم این هدف است. به این اهداف که گفتم، برسم، کار زیاد دارم و میخواهم بروم درسم را بخوانم.
بهترین بازیکن تکواندو آسیا در خصوص ناراحتی استاد مداح از عدم انتخاب به عنوان بهترین مربی قهرمانی آسیا تصریح کرد: در کار مدیریت نیستم، اما حق استاد من بود که بعد از سالیان طولانی و یک تاریخسازی بزرگ به عنوان بهترین مربی انتخاب شود. به هر حال شرایط این بوده است و مطمئن هستم آقای ساعی حتماً استاد را برای این اتفاق توجیه خواهند کرد. از استاد مداح میخواهم نیز بزرگی کنند و با شخصیت بسیار صبور و قوی خود کدورتها را کنار بگذارند و هدایت تیم را برعهده بگیرند و ما را در این مسیر سخت همراهی کنند.
تمام دغدغه من بحث شخصیتسازی است
وی در خصوص حضور تیم ملی در کمپ تمرینی روسیه گفت: به دعوت کشور روسیه برای برگزاری یک کمپ 10 روزه در این کشور هستیم. در این کمپ روزانه دو نوبت تمرین داریم و شرایط سخت است، اما قطعاً به تجربیات ما اضافه میکند و امیدوارم بتوانیم از این کمپ نتایج خوبی کسب و با نیروی بهتری عازم مسابقات آینده شویم.
خدابنده در پایان در خصوص فعالیتهای خیرخواهانه سالیان خیر خود گفت: کار خاصی نمیکنم و تنها به لطف آدم بزرگی چون رسول خادم این فرصت را داشتم تا این تیم را همراهی کنم و به مناطق محروم بروم. هیچ اتفاقی تصادفی نیست و قدم اول این راه نیز همان قلک کوچک بچگیام بود که در 7، 8 سالگی با جمع کردن پولهایم و کمک به بچهها نیازمند اتفاق افتاده بود. فکر میکنم این حال من از بچگی و نوجوانی پدید آمده است و تمام دغدغه و نگاه من بحث شخصیتسازی است تکواندو و قهرمانی خیلی زود تمام میشود و تنها شخصیت آدمها است که میماند.
انتهای پیام/