حامد کرزای؛ رییس جمهوری پیشین افغانستان، نشست اخیر «علمای دینی» طالبان با عنوان «نشست بزرگ علمای افغانستان» را نشست داخلی طالبان توصیف کرده و گفت که شرکت کنندگان این نشست، بیشتر اعضا و مقامات طالبان بودهاند.
به گزارش خبرآنی، حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق افغانستان در گفتگو با العربیه گفت: این اقدام بیشتر یک نشست و گردهمآیی بین اعضای طالبان افغانستان بود.
کرزای همچنین نگرانی خود را بابت مسدود شدن داراییهای بانک مرکزی افغانستان ابراز داشت و افزود: خروج اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان از کشور باعث فروپاشی دولت شد. ارتش از بین رفت، پلیس نابود شد و نهادها فروپاشیدند. با این حال، این مساله همچنین باعث شد تا دیگر کشورها و دولت ها فرصت همکاری با ما را پیدا کنند آنهم به همان روشی که خودشان دوست دارند.
وی گفت که او و عبدالله عبدالله در نامهای به طالبان خواستار برگزاری لویه جرگه شده بودند، لویه جرگهای که در آن نمایندگان تمام مردم افغانستان شامل مرد و زن حضور داشته باشند. به گفته او، در جرگهها معمولا تصمیمات مهم از جمله درباره به رسمیتشاختن حکومت و تغییرات در قانون اساسی گرفته میشود.
این در حالی است که نشست علمای طالبان روز پنجشنبه برای سه روز برگزار شد و در نهایت با صدور قطعنامهای ۱۱ مادهای و تجدید «بیعت» با ملا هبتالله آخوندزاده؛ رهبر طالبان پایان یافت.
حامد کرزای همچنین گفتهاست، تا زمانی که مردم افغانستان حکومت طالبان را میپذیرند، نیاز به تقسیم قدرت یا حکومت مشارکتی نیست.
کرزای بازگشت دختران به مدرسه را یکی از راههای پذیرش حکومت طالبان از سوی مردم عنوان کرده و افزوده که باید درهای مدارس به روی دختران هرچه زودتر باز شود و افغانستان جایی نباشد که مردم از آن فرار کنند.
او گفتهاست: «طالبان باید این احساس را به وجود آورند که افغانستان متعلق به همه مردم است و حکومت نماینده همه مردم افغانستان است و در مسیری حرکت کند که خواستههای مردم برآورده شود.»
کرزای در ادامه گفتهاست که حکومت طالبان باید سیاستهایی در جهت خودکفایی و پیشرفت اقتصادی افغانستان در پیش بگیرد تا حس وحدت میان مردم به وجود آید.
به گفته کرزای زنان در همه جوامع اسلامی آموزش میبینند و این حق اسلامی زنان است و افغانستان نمیتواند استثنا باشد.
به گفته او هیچ حکومتی بدون حضور زنان نمیتواند سبب پیشرفت کشور شود.
کرزای که از ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۴ رئیس جمهوری افغانستان بود همچنین این مساله را عنوان داشت که تمایلی ندارد بار دیگر رهبری این کشور را به دست بگیرد.
وی ادامه داد: من ۱۴ سال کارم را به عنوان رئیس جمهوری افغانستان انجام دادم و همانطور که قانون اساسی افغانستان میگوید، من از طریق انتخابات قدرت را به رئیس جمهوری بعدی منتقل کردم. من برای یکبار دیگر نمیخواهم به قدرت برسم.
طالبان افغانستان اخیرا نشستی را با حضور روحانیون برگزار کرد که در جریان آن شرکت کنندگان از جامعه بین الملل خواستند تا دولت کنونی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
برخی از شهروندان افغان نگرانی خود را بابت این گردهم آیی ابراز داشته و گفتند که در این نشست توجهی به مسائل اصلی که افغانستان با آنها دست و پنجه نرم میکند، نشده است.
انتهای پیام