به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی حجت الاسلام و المسلمین حسن ربّانی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به همراه هیئت همراه با حضور پایگاه خبری خبرآنی از تحریربههای مختلف خبرگزاری بازدید کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی درباره ارتباط با فعالیتها و مسئولیتهای نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی پاسخ داد، همچنین به مسائلی مانند احیایی جهاد سازندگی، مشخص شدن اعضای شورای عالی جهاد سازندگی، موضوع خودکفایی در تولید کالاهای اساسی و اهمیت این موضوع از نگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت.
مشروح این گفتگو در ذیل مطلب آمده است.
سوال: تولید توصیه کلیدی و اول رهبر معظم انقلاب و راهبرد قوی شدن اقتصاد است؛ جدا از مسئولیتهای که حضرتعالی درباره غذای حلال و ذبح شرعی دارید، ساری کردن نگاه کلان اقتصادی امام خامنه ای در این وزارتخانه از جمله این وظایف است ؛ هرچند ممکن است برخی از دستگاه های داخل وزارت جهاد کشاورزی این رویکرد را دخالت در امور خود بدانند؛ آیا با این نگاه موافق هستید و بحث و اقدامی در این خصوص وجود داشته است؟
سوال اساسی و مهمی را در حوزه وظایف حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی را مطرح کردید؛ براساس احکام صادر شده از سوی حضرت امام خمینی ( ره) و مقام معظم رهبری درباره نماینده خودشان (در جهاد سازندگی سابق و وزارت جهاد کشاورزی فعلی) به این موارد اشاره داشتهاند.
در احکام صادر شده از سوی امام خمینی ( ره) و مقام معظم رهبری درباره نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی( جهاد سازندگی) میتوان به چهار محور اصلی از جمله گسترش و تعمیق اندیشههای دینی و انقلابی اشاره داشت .
پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری از وزارتخانه جهادکشاورزی که در قالب «سیاستهای کلی وزارت جهاد کشاورزی» ابلاغ شده از جمله این موارد است؛
این سیاست ها تا به امروز باید به طور کامل اجرای میشد اما بخشی از آن اجرا نشده است و ما وظیفه داریم اجرای این وظایف را پیگیری کنیم.
حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی در امور بخشهای مختلف وزارت جهاد کشاورزی دخالت نمیکند اما وظیفه مطالبه و پیگیری دارد.
حوزه نظارتی نیز از جمله وظایف نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی است که شامل نظارت بر ذبح شرعی و غذای حلال میشود.
حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی همچنین حاکم شرع، برخی از اراضی است و در مورد ذکات و ماموریت های اینچنینی نیز مسئولیت دارد.
حوزه چهارم وظایف نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی حمایت نظری و دین پایه است که در مسئله های زمین، ذکات، ذبح شرعی، منابع طبیعی، آب، خاک، جنگل، دریا و غیره را شامل میشود.
سوال: منظورمسائل شرعی حوزه کشاروزی است؟
بررسی مسائل شرعی این حوزه است؛ به طور مثال به این موضوع پاسخ داده میشود که آیا کسی میتواند در جنگل، دریا، ساحل و منابع طبیعی و در کل انفال را مالکیت داشته باشد که پاسخ منفی است و در صورتی که کسی آن را آباد کرده باشد تنها می تواند اولویت در بهره برداری داشته باشد.
همانطور که شما هم در سوال اشاره کردید، یکی از وظایف نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی پیگیری سیاست های کلان حوزه کشاورزی است.
وزاری مختلف جهاد کشاورزی میزان تعاملات مختلفی با نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی داشته اند که در برخی از مواقع در این همکاری های توفیق بیشتری داشتهایم.
مسئولانی که گفتند به جای تولید کالای اساسی آن را وارد کنیم امروز باید عذرخواهی کنند
سوال: موضوع امنیت غذایی برای کشورمان بسیار مورد اهمیت است اما در برخی از دولت به خاطر کمبود آب، این طور القا شده است که نباید به سمت کشاورزی و خودکفایی در تولید کالاهای اساسی که از کلید واژه مقام معظم رهبری است، را نقض کرده اند؛ شما در این ارتباط چه نظری دارید و چه اقداماتی برای مقابله با این نگاه انجام شده است؟
رهبر معظم انقلاب همواره دور اندیشی و آینده نگری داشته اند اما این دور اندیشی در دوره های از وزارت جهاد کشاورزی درک نشد؛ اما برخی از حوادث اهمیت تفکر را روشن کرد.
بیش از 15 سال است که مقام معظم رهبری، موضوع امنیت غذایی را مطرح کرده اند و ایشان همواره بر موضوع خودکفایی در تولید کالاهای اساسی تاکید دارند اما اگر برخی فراد و مسئولان نظارتی دیگری مطرح کرده اند و گفتند که از بیرون(کشور های دیگر) این کالاهای را می خریم اما اکنون تحریم، کرونا و جنگ روسیه و اوکراین عملا نشان داد که فرضیه آنها نادرست و غیرکارشناسی است.
در شرایط امروز حتی با وجود داشتن پول نمیتوان به راحتی کالاهای اساسی را خریداری کرد و برخی از کشورها مانند هند، چین و مالزی محصولات کشاورزی خود را نمی فروشند؛ کسانی که می گفتند به جای خودکفایی در تولید کالاهای اساسی آن را وارد کنیم امروز باید توبه و از مردم عذرخواهی کنند.
در صورتی که به الزمات توجه کنیم و به روند فعلی ادامه ندهیم با همین وضعیت منابع آبی می توانیم غذای خودمان را تولید کنیم و حتی صادرات داشته باشیم.
ایجاد سازمان جدید و تشکیلات برای جهاد سازندگی منتفی شد/ ادامه فعالیت جهاد سازندگی در قالب شورا
سوال: اعضای حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی که اخیرا توسط رئیس جمهور انتخاب شدند؛ قرار است این شورا در داخل وزارت جهاد کشاورزی یا خارج از آن فعالیت خواهد داشت و نحوه فعالیت و وظایف این شورا چگونه است؟
درباره احیا جهاد سازندگی نظارت مختلفی وجود داشت، نیروهای جهادی مختلف از جمله دانشجویان و طلبهها، بسیج سازندگی، وزارت جهاد کشاورزی و غیره نظرات متفاوتی داشتند که جمع بندی آنها توسط رئیس جمهور این شد که از ایجاد سازمان جدید برای این موضوع باید اجتناب کنیم و ساختار و تشکیلات جدیدی ایجاد نکنیم تا امکان برای فعالیت گروههای مختلف جهادی باز باشد و دولت این فعالیتها را نظارت، هدایت و حمایت کند.
به همین منظور با ایجاد شورای عالی جهاد سازندگی که تا به امروز عضویت تعدادی از افراد در آن مشخص شده است تصمیم درستی است و باعث می شود گروه های جهادی با هویتی آزاد و از همه بخش ها در آن فعالیت داشته باشند و در قالب چهار چوب های اداری نروند؛ این شورا فراقوه ای است و همه نیروهای جهادی را در برمیگیرد.
با توجه به اینکه عالی جهاد سازندگی، فراقوه ای است، چرا رئیس جمهور اعضای حقیقی این شورا را انتخاب کردند؟
ایشان متولی امور اجرای کشور است، اما باید توجه داشت که همه گروه های جهادی زیر مجموعه آن هستند و این شورا زیر مجموعه دولت به حساب نمیآید و بسیج، سپاه، دولت و کلیه نیرو های جهادی در آن فعالیت می کنند که تصمیم درستی است.
زمان فعالیت این شورای مشخص است و حضرت عالی در آن عضو هستید؟
زمان فعالیت این شورا مشخص نشده است و ظاهرا بنده هم عضو این شورا هستیم اما هنوز به درستی مشخص نیست.
انتهای پیام/