گردهمایی تحت رهبری طالبان افغانستان که با حضور هزاران رهبر دینی و قومی مرد برگزار شد، روز شنبه با درخواست از دولتهای خارجی برای به رسمیت شناختن رسمی دولت آنها خاتمه یافت، اما هیچ اشارهای به اعمال تغییرات مدنظر جامعه بینالمللی از جمله گشایش دبیرستانهای دخترانه نشد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، اقتصاد افغانستان در بحران به سر میبرد و دولتهای غربی اعتبارهای مالی را قطع کرده و با جدیت تحریمهایی را اعمال میکنند و تاکید دارند که دولت طالبان باید درخصوص حقوق بشر به ویژه برای زنان تغییر رویه دهد.
شرکتکنندگان در این گردهمایی در بیانیهای گفتند: ما از کشورهای منطقهای و بینالمللی، به ویژه کشورهای اسلامی میخواهیم تا "امارت اسلامی افغانستان" را به رسمیت شناخته، تمام تحریمها را لغو کرده، داراییهای بانک مرکزی را آزاد کنند و از توسعه افغانستان حمایت به عمل آورند.
رهبر طالبان در روز جمعه به گردهمایی سهروزه بیش از ۴۰۰۰ مرد افغان پیوست و طی سخنانی به شرکتکنندگان بابت پیروزی طالبان تبریک گفته و بر استقلال این کشور تاکید کرد.
طالبان از اطلاعیهای مبنی بر اینکه تمام مدارس در ماه مارس آماده فعالیت میشوند، عقبنشینی کرده و این امر انتقاد دولتهای غربی را برانگیخت.
در سخنانی که از تلویزیون دولتی افغانستان پخش شد، گروه کوچکی از مشارکتکنندگان مساله آموزش زنان و دختران را مطرح کردند. سراجالدین حقانی، معاون رهبر طالبان و وزیر کشور افغانستان گفت که جهان خواستار یک دولت جامع و آموزش است و این مسائل زمانبر هستند.
اما هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان که معمولا در شهر قندهار است و به ندرت در ملاءعام ظاهر میشود، گفت خارجیها نباید دستور بدهند.
در بیانیه پایانی این گردهمایی آمده است، دفاع از "امارت اسلامی" الزامی است و گروه شبهنظامیان داعش که گفته میشود عامل بسیار از حملات در این کشور باشد، غیر قانونی است. در این بیانیه آمده است که افغانستان در امور کشورهای همسایه مداخله نمیکند و آنها هم نباید در امور افغانستان مداخله داشته باشند.
انتهای پیام