گروهی از صاحبنظران آلمانی با انتشار نامهای از کشورهای غربی خواستند تا حمایت نظامی از کییف را متوقف کرده و شرایطی برای انجام مذاکرات در سریعترین زمان ممکن ایجاد کنند. سفیر اوکراین در آلمان با محکوم کردن آنها گفت: به جهنم بروید!
به گزارش خبرآنی، به نقل از پایگاه یوروپین پراودا، اخیرا بالغ بر ۲۰ متفکر آلمانی در نامهای تحت عنوان "آتشبس همین حالا" که در نشریه دیتسایت به چاپ رسید، بیان کردند که به اعتقاد آنها ارائه هر چه بیشتر حمایت نظامی از سوی غرب به اوکراین درک هدفی که آنها دنبال میکنند، مخدوش میکند.
در متن این نامه آمده است: از آنجایی که روسیه از نظر نظامی برتر و قادر به تشدید هر چه بیشتر درگیری نظامی است، کسب پیروزی از سوی اوکراین با فتح مجدد همه سرزمینهای اشغال شده از جمله مناطق دونتسک و لوهانسک و شبه جزیره کریمه، از سوی کارشناسان نظامی غیر واقعبینانه تلقی میشود.
این نویسندگان گفتند که آنها اقدامات روسیه "به ویژه جنایات جنگی" این کشور در اوکراین را محکوم میکنند، اما اضافه کردند که "ادامه جنگ در اوکراین مشکل را حل نمیکند."
این صاحبنظران آلمانی عنوان کردند: تحولات فعلی مربوط به ترانزیت به منطقه کالینینگراد روسیه و گفته پوتین مبنی بر اینکه سیستمهای موشکی با قابلیت حمل کلاهک هستهای به بلاروس تحویل میدهد، نشان میدهد که خطر تشدید تنش در حال افزایش است. غرب باید تمام تلاش خود را انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که طرفین در آینده نزدیک به راه توافقی برآمده از مذاکرات میرسند.
آنها همچنین گفتند که معتقدند این گفتوگوها به معنای اجبار کردن اوکراین به تسلیم یا پذیرش یک صلح دیکته شده از سوی پوتین نیست و غرب باید به صراحت بگوید که "هیچ علاقهای به ادامه جنگ ندارد و بر این اساس سیاست خود را تغییر خواهد داد."
در واکنش به این خواسته، «آندری ملنیک» سفیر اوکراین در آلمان، نویسندگان این نامه را "بازنده" خطاب کرد.
او خطاب به آنها بیان داشت: این کار را نکنید، شما که مشتی شبه روشنفکر بازنده هستید. همه شما باید با توصیههای طرفداریکننده از شکستتان در نهایت به جهنم بروید. موفق باشید.
این اولین مرتبهای نیست که "روشنفکران آلمانی" چنین درخواستی دارند. در ۲۳ آوریل، تعدادی از سیاستمداران، روشنفکران و صاحبنظران سابق آلمان نیز درخواستی آشکار را خطاب به دولت آلمان مطرح کردند که در واقع جوهره آن این بود که اوکراین را مجبور به تسلیم کند.
با این حال، در اوایل ماه مه نیز گروهی از متفکران آلمانی به رهبری رالف فوکس، سیاستمدار سابق حزب سبز، به نامه مشابهی که به ابتکار آلیس شوارتزر، یک خبرنگار مطرح شده بود، پاسخ داده و خواستار تحویل سلاحهای سنگین به اوکراین شدند.
انتهای پیام