بورس اسیر عدم قطعیت‌ها و چشم‌انتظار نقدینگی است

سیدمهدی سدیدی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی در خصوص وضعیت بازار سرمایه از ابتدای امسال گفت: حوزه سرمایه‌گذاری کشور در سالجاری دستخوش عدم قطعیت‌هایی است که این اتفاق در برخی موارد مثبت، و در برخی موارد هم تاخیر در سرمایه‌گذاری‌ها و روند کلی اقتصاد داشته است. بر این اساس طبیعتا بازار ثانویه که بورس است، سرمایه‌گذاری را سهل‌تر و سریعتر انجام می دهد وقایع را به ما زودتر نشان می‌دهد که در سال جاری نیز بورس انعکاس‌دهنده درستی از عدم قطعیت‌ها در اقتصاد کشور بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر این که در سال 1401 بازار سرمایه مواجه با عدم قطعیت‌ها است و شاخص به عنوان نماینده رفتار این بازار در حال درجا زدن بوده و منتظر پیدا کردن مسیر خود است، افزود: بخشی از این عدم قطعیت‌ها داخلی و بخشی دیگر ریسک‌های سیستماتیک و مربوط به اتفاقات خارج از محیط اقتصاد ایران است.
وی اضافه کرد: در بخش داخلی جریان تعرفه‌گذاری و عوارض‌گذاری و در مجموع سیاستگذاری‌های مالی و تجاری در حالی اتفاق می‌افتد که در دنیا هم، این سیاست‌ها بسته به شرایط مختلف تغییر می‌کند، اما نکته قابل تامل این است که باید این تغییرات را قابل پیش‌بینی کرد تا فعالان بازار سرمایه و فعالان اقتصادی از تغییر یکباره سیاست‌ها، آسیب نبینند و این تغییرات نیز پیش‌بینی‌پذیر باشند تا فعالان بازار سرمایه برای آنها استراتژی و راهبرد داشته باشند. این در شرایطی است که در اقتصاد ما نمی‌توان روندها و تغییرات و سیاست‌ها را حتی برای کوتاه‌مدت پیش‌بینی کرد.
سدیدی با بیان این که وضع تعرفه‌ها و سیاست‌ها با توجه به شرایط اقتصادی، حق سیاستگذار است، تصریح کرد: با وجود این اما این توقع فعالان بازار سرمایه است که این سیاست‌ها زود به زود تغییر نکند، ضمن این که تغییرات نباید ناگهانی باشد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، همچنین مشکلات مربوط به قطعی برق و گاز در تابستان و زمستان به صورت سنتی، برخی از صنایع از جمله سیمانی‌ها، فولادی ها و پتروشیمی‌ها را تحت تاثیر قرار داده که باید برای حل این مشکل نیز راهکاری تدبیر شود؛ چرا که بنگاه‌های حاضر در این صنایع، تامین‎‌کننده امنیت اقتصادی کشور هستند و نباید صرفا این اتفاقات را تحت عنوان عدد و رقم در قالب صورت‌های مالی این شرکت‌ها دید. ضمن این که با اتفاقاتی از این دست، چرا و چگونه باید انتظار داشته باشیم که سرمایه‌گذار خارجی اقدام به ورود به اقتصاد ما و آوردن سرمایه خود کنند و بازار سرمایه نیز واکنش خوبی به این اتفاقات داشته باشد؟
وی همچنین از مواردی همچون جنگ روسیه و اوکراین و اثر این مولفه‌ها بر بازار جهانی نفت و کامودیتی‌ها در کنار موضوعات مرتبط به کرونا، نوسانات ارزی، توافقات سیاسی بین‌المللی به عنوان دیگر عدم قطعیت‌هایی یاد کرد، که در شرایط کنونی هم اقتصاد و هم بازار سرمایه کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
سدیدی اذعان داشت: بحران بلاتکلیفی بدترین بحران در ساختار اقتصادی و سرمایه‌گذاری در آن است؛ چرا که سرمایه ترسو است و سرمایه‌گذار بیش از بازده، به امنیت سرمایه‌گذاری خود اهمیت می‌دهد که امیدواریم آنچه به مصلحت کشور و بازار سرمایه است در مناسبات بین‌المللی اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به این که هر چه این عدم قطعیت‌ها کمتر شود، شرایط بازار سرمایه و اقتصادی کشور بهتر خواهد شد، در پیش‌بینی وضعیت بورس تا پایان تابستان گفت: در حال حاضر باید از عدم قعطیت‌های مورد اشاره عبور کنیم تا بازار سرمایه به شرایط مطلوب و متعادلی برسید. ضمن این که به فرض عدم‌نوسان شدید در بازارهای جهانی و عبور بازار سرمایه و صنایع و نمادهای حاضر در آن از موضوع قطعی برق، امیدواریم که فعالان این بازار تابستان امسال را با شرایط متعادلی پست سر بگذارانند.
سدیدی با بیان این که بازار سرمایه در مقطع کنونی نیازمند ورود نقدینگی است، افزود: البته نباید منتظر روند شارپی بر اساس شرایط کلی بازار سرمایه در تابستان باشیم و اگر نقدینگی این بازار انتخاب کند، در مجموع دستکم تا پایان دومین فصل امسال بازار آرامی را در پیش‌رو خواهیم داشت؛ ضمن این که با برگزاری مجامع شرکت‌ها و همچنین انتشار گزارشات سه ماهه شرکت‌ها می‌توان پیش‌بینی مناسب‌تری از روند معاملات بورس در ماه‌های آینده ارائه داد.
انتهای پیام/
 

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.