کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که قربانیان تظاهرات پنجشنبه ۳۰ ژوئن، در سه منطقه خارطوم به ۹ تن افزایش یافته است، در همین راستا سازمان ملل در بیانیهای نگرانی عمیق خود را از تداوم بکارگیری زور افراطی توسط نیروهای امنیتی سودان علیه معترضان، ابراز کرد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از آناتولی، کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیهای اعلام کرد در جریان اعتراضات پنجشنبه در "ام درمان" ۷ تن و دیگر مناطق پایتخت ۲ تن توسط نیروهای امنیتی کشته شدند.
همچنین این کمیته در بیانیه خود از زخمی و مجروح شدن بیش از ۵۰۰ معترض در جریان این تظاهرات خبر داد.
شاهدان تعداد تظاهرکنندگان را دهها هزار تن تخمین زدند. این تظاهرات در راستای رد حکومت نظامی، درخواست برای تشکیل یک حکومت غیرنظامی دموکراتیک و محاکمه عاملان کشتار تظاهرکنندگان برگزار شد.
براساس گزارش کمیته مرکزی پزشکان سودان، تعداد کشتهها که این کمیته آنها را "شهدای حق و حقیقت" نامیده است، از زمان کودتای ارتش به ۱۱۲ تن رسیده است.
در همین راستا استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در یک نشست خبری اعلام کرد: همان طور که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل پیشتر اعلام کرده است، سازمان ملل از ادامه بکارگیری قوه قهریه و زور بیش از حد توسط نیروهای امنیتی سودان علیه معترضان بشدت نگران است و بر پایان یافتن این خشونتها تاکید میکند.
وی تاکید کرد که باید اجازه داد تا معترضان بتوانند آزادانه نظر خودشان را اعلام کنند و نیروهای امنیتی در هر کشوری از جهان باید در این راستا عمل کنند نه اینکه بخواهند صدای آزادی خواهی معترضان را به واسطه بکارگیری خشونتهای بیش از حد، خاموش کنند.
دوجاریک تنها راه پیش روی سودانیها را حل و فصل هر چه سریعتر اختلافات سیاسی دانست و توضیح داد که فولکر پرتس، رئیس نمایندگی سازمان ملل در سودان، پیشتر بیانیهای صادر و در آن تاکید کرد که خشونت علیه تظاهرکنندگان تحمل نخواهد شد.
خبرگزاری آناتولی گزارش داد که این تظاهرات در شهرهای "ام درمان"(غرب پایتخت)، "البیض" (جنوب)، "وود مدنی" و "الحصاحیصا" (مرکز)، "القضارف" و "بورتسودان" (شرق) و "عطبره" (شمال) سودان برگزار شد.
تظاهرکنندگان پرچمهای سودان و تصاویر قربانیان را حمل میکردند و با سردادن شعارهایی خواستار حکومت غیرنظامی دموکراتیک، سرنگونی حکومت نظامی و عدالت برای قربانیان این تظاهرات بودند.
سودان از ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ شاهد تظاهرات مردمی برای بازگشت حاکمیت غیرنظامی دموکراتیک و رد اقدامات فوق العاده که در آن زمان توسط عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت و فرمانده ارتش سودان اتخاذ شد، بود. مخالفان این اقدامات را یک کودتای نظامی میدانند.
انتهای پیام