سازمان ملل اعلام کرد که کودتای سال گذشته و حملات مداوم ارتش برای اعمال کنترل، تلفات زیادی بر کودکان در میانمار وارد کرده است.
به گزارش خبرآنی به نقل از آناتولی، به گفته کمیته حقوق کودک سازمان ملل، از زمان کودتای فوریه ۲۰۲۱، حداقل ۳۸۲ کودک توسط گروههای مسلح کشته یا معلول شده و بیش از ۱۴۰۰ کودک به طور خودسرانه دستگیر شدهاند.
کودکانی که در تظاهرات شرکت کرده یا مظنون به شرکت در تظاهرات بودهاند، از جمله افرادی هستند که توسط ارتش بازداشت شدهاند. در بیانیه سازمان ملل آمده است که حداقل ۲۷۴ کودک زندانی سیاسی تا ۲۷ مه سال جاری در بازداشت ارتش باقی ماندهاند.
این کمیته هشدار داد: زمان برای نجات نسل آسیب دیده میانمار رو به پایان است.
درخواست مداخله در حالی مطرح میشود که پراک سوخون، وزیر امور خارجه کامبوج، به عنوان فرستاده ویژه رئیس فعلی انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن)، در راس هیئتی برای سفری پنج روزه به میانمار میرود.
کامبوج رئیس کنونی گروه منطقهای ۱۰ کشور در سال جاری است و این دومین سفر سوخون به این کشور برای اجرای یک طرح پنج مادهای است که توسط آسهآن پس از سرنگونی دولت آنگ سان سوچی توسط حکومت نظامی نظامی تهیه شده است.
در حالی که تاریخ میانمار با اکثریت بودایی مملو از رژیم های حکومت نظامی است، کودتای اخیر با ناآرامی های مدنی تودهای مواجه شده است. به گفته یک ناظر محلی، ارتش در تلاشهای خود برای سرکوب مخالفان از نیروی وحشیانه استفاده کرده و بیش از ۲۰۰۰ نفر را کشته است.
سازمان ملل تخمین میزند که بیش از ۷۰۰,۰۰۰ نفر از اول ژوئن در کشور آواره داخلی شدهاند که بیش از ۲۵۰,۰۰۰ کودک هستند. این کمیته گفت که ۷.۸ میلیون کودک از مدرسه بازماندهاند و بسیاری از آنها "بر اساس گزارش ها ... ربوده شده و برای درگیریهای مسلحانه استخدام شده اند."
این سازمان ارتش میانمار را به گروگان گرفتن کودکان برای تحت فشار قرار دادن والدین آنها برای تسلیم متهم کرد. این بیانیه میافزاید که در حال حاضر دست کم ۶۱ کودک توسط حکومت نظامی گروگان گرفته شدهاند. کودکان روهینجا به اتهام جرایم مرتبط با مهاجرت دستگیر و بازداشت شدهاند.
این کمیته گفت که شکنجه و بدرفتاری، از جمله سوء استفاده جنسی، ظاهراً بر این کودکان تحمیل شده است. همچنین نگرانی عمیق خود را نسبت به اقدامات ارتش میانمار برای ممانعت عمدی از «دسترسی به غذا، بودجه، کمکهای پزشکی و ارتباطات برای تضعیف پایگاه پشتیبانی برای مقاومت مسلحانه و برانگیختن ترس» ابراز کرد.
انتهای پیام