آخرین وضعیت دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در اوکراین|گفتگو

محمدجواد سلمانپور، معاون بین الملل سازمان امور دانشجویان ، در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای جذب دانشجویان  بین المللی اظهار داشت: امروزه جذب دانشجوی بین الملل یکی از اهداف مهم کشورهایی است که می خواهند نقش بین المللی ایفا کنند و به همین دلیل یک رقابت بین المللی در جذب دانشجو وجود دارد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی سالهاست که نقش بین المللی خود را بر اساس آرمان ها و هویت انقلاب اسلامی و دینی دنبال می کند و یکی از کشورهایی است که در این رقابت حضور دارد، ادامه داد: ما جذب دانشجو را رقابت نمی دانیم بلکه آن را یک وظیفه دینی و ملی خود در راستای عدالت و توزیع عادلانه علم در جهان و اعتلای کشورهای اسلامی و ملتهای دوست می دانیم؛ از همین جهت اگر رقابتی هم نبود این کار را انجام می دادیم زیرا معتقدیم علم و دانش قله ای است که باید در دسترس همگان، خصوصا مسلمانان قرار گیرد.

معاون سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه موضوع جذب دانشجوی بین المللی به جد در این سازمان دنبال می شود، خاطرنشان کرد: یکی از این راه­ها، راه اندازی موسسات جذب دانشجویان بین المللی به صورت قانونی است. تا  هفته گذشته برخی از افراد حقیقی و حقوقی مبادرت به جذب دانشجویان بین الملل می کردند،  با توجه به تصویب آیین نامه مربوطه از هفته گذشته فعالیت این افراد یا شرکتها غیر قانونی است و باید اقدام به کسب شرایط  لازم و درخواست تاسیس شرکت های جذب که نقش بسیار موثر و فعالی در این زمینه دارند،کنند.

وی گفت: راه­های دیگری از جمله فعال شدن خود دانشگاه­ها از طریق مبادلات بین دانشگاهی و انعقاد تفاهم نامه ها در جذب و مبادلات دانشجویی است، خصوصا  اجرایی کردن تفاهم نامه های از قبل منعقد شده و روی زمین مانده است.

سلمان پور افزود: دانشجویان بین الملل که در حال حاضر در کشور ما مشغول به تحصیل هستند و می توانند در این زمینه فعال شوند، نقش مهمی در این خصوص خواهند داشت. همچنین فارغ التحصیلانی که قبلا دانشجوی کشورمان بودند و به کشور خود برگشتند، رایزنان فرهنگی ما که در 81 کشور فعال هستند نیز نقش موثری در سوق دادن نخبگان سایر کشورها به ایران و جذب دانشجویان خارجی ایفا می کنند. همچنین رایزنان علمی می توانند نقش  مثبتی ایفا کنند. دوستان انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف در این خصوص نقش ایفا کرده و می کنند.

معاون بین الملل سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: نخبگان و اساتید کشورهای دیگر که شناخت کامل، درست و واقع بینانه ای از ظرفیت های علمی ایران دارند  نیز در ترغیب  و تشویق دانشجویان خود برای تحصیل در ایران نیز نقش خواهند داشت.

**آخرین وضعیت دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در اوکراین

وی همچنین درباره آخرین وضعیت دانشجویان ایرانی در اوکراین و اقدامات سازمان امور دانشجویان در  خصوص ادامه تحصیل آنها اظهار داشت: قبل از آغاز درگیری بین اوکراین و روسیه  سازمان­های مختلف در این باره هشدارهایی را داده بودند.لذا قبل از درگیری تلاشها جهت خارج نمودن دانشجویان از اوکراین شروع شد. با شروع درگیری در سازمان امور دانشجویان ستاد حمایت از دانشجویان شاغل به تحصیل در اوکراین تشکیل شد که با تلاش شبانه روزی و همکاری دستگاههای مختلف به ویژه همکاران در وزارت امور خارجه و سفرای ما در کشور اوکراین و همسایه آن کشور، به دنبال انتقال دانشجویان ایرانی به کشور بود.

سلمان پور افزود: با همکاری سازمان امور دانشجویان و وزارت امورخارجه به خصوص سفارت خانه های ما در کشور اوکراین، لهستان، مجارستان و رومانی در همان هفته های اول اکثر دانشجویان ما از این کشور خارج شدند. برخی دانشجویان به دلایل شخصی حاضر نبودند خارج شوند.

 معاون سازمان امور دانشجویان افزود: اینکه چه تعداد دانشجوی ایرانی در اوکراین باقی مانده است را نداریم اما اکثر آنها از این کشور خارج شدند. احتمالا تعداد اندکی به  اصرار خودشان در این کشور مانده باشند.

وی تصریح کرد: هم اکنون دانشگاه­های اوکراین خدمات آموزشی بجز آموزش حضوری  ارائه می کنند، به همین جهت امور خدمات آموزشی به دانشجویان ایرانی مانند استعلام و تایید مدارک تحصیلی پاسخ داده می­ شود. با گفتگو هایی که با آموزش عالی اوکراین  به عمل آمده است وعده داده اند  از اول مهر دانشگاههای خارج از مناطق درگیر آموزش حضوری خود را از سر بگیرند و دانشگاه­های مناطق درگیر به صورت مجازی آموزش درسی خود را شروع و دنبال نمایند. با آغاز به آموزش حضوری در اوکراین وضعیت نظام وظیفه آن دسته از دانشجویان که به دانشگاه های داخل کشور یا  به دانشگاه­های سایر کشورها منتقل نشدند، متعاقبا اعلام خواهد شد.

**وزارت بهداشت ملاحظات خود را درباره دانشجویان گروه پزشکی دارد

وی ادامه داد: سازمان امور دانشجویان اصرارش بر این بود  همه دانشجویان ایرانی به کشور منتقل شوند و در دانشگاه­های هم تراز در ایران ادامه تحصیل دهند. طبق اطلاعیه های متعددی که  سازمان امور دانشجویان منتشر کرد اعلام کرد در چارچوب آیین نامه ها و ضوابط، نهایت مساعدت  جهت انتقال به داخل نسبت به دانشجویان تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  جهت انتقال به عمل خواهد آمد. تعدادی آمدند ولی برخی نیامدند و ترجیح دادند به کشورهای دیگر بروند. البته  این اطلاعیه  فقط در مورد دانشگاههای تحت پوشش آموزش عالی بود و وزارت بهداشت در این زمینه ملاحظات خود را دارد.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.