به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی،، فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین در مجلس در نشست علنی امروز (سهشنبه) خانه ملت و در واکنش به گزارش کمیسیون بهداشت مجلس درباره عملکرد دستگاههای مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب الاعلاج، گفت: قرار بود در برنامه ششم توسعه میزان هزینه کرد از جیب مردم 25 درصد باشد و 75 درصد را بیمه ها پرداخت کنند اما نه تنها این موضوع محقق نشده و ساز و کار آن مشخص نیست بلکه امروز بیش از 60 درصد هزینه ها را مردم پرداخت می کنند.
نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز در مجلس یازدهم افزود: برخی از بیماری های خاص مانند ام اس با رشد نرخ ابتلا همراه است اما این بیماران در لیست بیماران خاص قرار ندارند، با توجه به هزینه بالای این افراد انتظار است بازنگری در لیست بیماران خاص انجام شود البته وزارت بهداشت اقداماتی را انجام داده که کافی نیست.
محمدبیگی اظهار کرد: در صورت حذف ارز ترجیحی سامانه جبران برای اصلاح قیمت ها توسط بیمه ها و با حمایت دولت باید ایجاد شود تا ساز و کار دقیق انجام و قیمت ها تثبیت شود.
وی با تاکید بر اینکه دولت و سازمان برنامه و بودجه باید از حوزه سلامت حمایت بودجه ای کنند، گفت: حمایت بودجه ای برای احقاق حقوق مدافعان سلامت از طریق استخدام نیروها و تبدیل وضعیت آن ها لازم است تا این افراد طعم عدالت را در حوزه سلامت بچشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: سازمان برنامه و بودجه با ارائه گزارش ناقص در این زمینه نشان داد که شناخت دقیقی از معضلات حوزه سلامت ندارد، ما برای بهبود زیرساخت های هوشمندسازی، شفاف سازی، کارآمدسازی و مردمی سازی بیمه ها و وضعیت بیماران خاص و صعب الاعلاج باید اقداماتی را انجام دهیم.
**رفع مشکلات حوزه درمان منوط به اصلاح مکانیسم پرداخت در سیستم بهداشت و درمان است
مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس در نشست علنی امروز (سهشنبه) خانه ملت و در واکنش به گزارش کمیسیون بهداشت مجلس درباره عملکرد دستگاههای مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب الاعلاج، گفت: تا زمانی که مکانیزم پرداخت در سیستم بهداشت و درمان درست نشود نه مشکل مردم چابهار و نه مشکل کمبود نیروی انسانی حل نخواهد شد.
وی افزود: تا زمانی که در کشور برای پزشکانی که به مناطق محروم می روند، درآمد 10 تا 15 میلیون تومانی در نظر بگیریم و از آن ها بخواهیم که در این مناطق بمانند اما در سیستم های خصوصی به گونه ای دیگر عمل کنیم مشکلات حل نمی شود چرا که یک پزشک متخصص با انجام یک جراحی در بخش خصوصی می تواند سقف حقوق پزشکی که به مناطق محروم می رود را دریافت کند.
پزشکیان با اشاره به 80 درصد خدمات بهداشت و درمان که توسط دولت انجام می شود، یادآور شد: ما در بخش تجهیزات و خدمات بهداشت و درمان هزینه می کنیم اما حاضر نیستیم که به نیروی انسانی خود پول بدهیم، برابری بین کسانی که می دانند و نمی دانند و افرادی که کار می کنند یا غیرفعال هستند باعث می شود افرادی که در سیستم دولتی کار می کنند به انزوا کشیده شوند و کسانی که کار نمی کنند جریح تر شوند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: مشکل کشور ما نگاه غیرکارشناسی و غیر تخصصی به حوزه سلامت است، شب گذشته کمیسیون اصل 90 در صدا و سیما درباره تعداد پزشکان نظر داد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه اظهارنظر کرده است این در حالی است که پزشکان با این رویه مخالف هستند.
**عدم پرداخت کارانه به پزشکان در 4 سال گذشته
در ادامه جواد نیک بین نماینده کاشمر در مجلس نیز طی سخنانی با اشاره به گزارش قرائت شده در صحن مجلس، گفت: وزارت بهداشت بیش از 4 سال است که کارانه پزشکان را پرداخت نکرده است.
وی با بیان اینکه وزیر بهداشت زحمات زیادی کشیده، اما کارهای زیادی نیز در حوزه بیمه روی زمین مانده است، ادامه داد: بیمه ها در زمانی که به آنها نیاز داریم، نیستند، اگر یک روز، یک هفته و یک ماه داروها در حوزه حمایتی دیرتر وارد شوند، به نفع بیمه بوده و ظلمی فاحش نسبت به مردم محسوب می شود.
نیکبین با تاکید بر اینکه اگر شرکت ها رانندگان تاکسی و مردم یک روز حق بیمه خود را به تامین اجتماعی دیرتر پرداخت کنند، دچار مشکل می شوند، عنوان کرد: داروخانه دار زمان تحویل نسخه گاهاً به دلیل خط خوردگی 90 درصد مبلغ خود را دریافت نمیکند.
نماینده کاشمر در مجلس با تاکید بر اینکه داروهای استراتژیک و سهم داروخانه ها از آنها در اختیار دولت است، چرا این داروها در بازار آزاد زیاد هستند، اما در داروخانه ها وجود ندارند، عنوان کرد: کمبود داروی استراتژیک در داروخانه ها حاصل ضعف نظارتی است.
**وضعیت زیرساختهای درمانی و بهداشتی در کلانشهرها فاجعه است
سیدجلیل میرمحمدی میبدی نماینده شهرستان میبد نیز در واکنش به گزارش کمیسیون بهداشت مجلس، گفت: در ماههای گذشته چند اتفاق خوب در مجلس افتاد؛ نخست اینکه 6 هزار میلیارد تومان برای بیمه 3 دهک پایین جامعه و دوم 5 هزار میلیارد تومان نیز برای صندوق پرداخت بخشی از هزینه های درمان بیماران صعب العلاج و سرطانی اختصاص یافت.
وی در ادامه با بیان اینکه در کلانشهری که شما نماینده آن هستید، وضعیت زیرساخت های بهداشت نامناسب است، عنوان کرد: تا کنون چند جلسه برای اصلاح زیرساخت ها برگزار کرده اید و چرا حرف شما بر زمین مانده است؟ زیرساخت های درمانی در کلانشهرها فاجعه بوده و درصد پوشش خدمات درمانی زیر 60 درصد است پس نمی توان انتظاری از شهرهای محروم داشت که با بازدیدی که اخیرا از برخی روستاهای استان اصفهان داشته ام از نزدیک این وضع را بررسی کرده ام.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه زیرساخت خانه های بهداشت، درآمدهای نظام سلامت و خانه های بهداشت وضعیت مطلوبی ندارد، اظهار کرد: مراکز درمانی به موقع تجهیز نمی شوند و منابع مالی نظام ارجاع و پزشک خانواده در دل همین یک درصد مالیات است.
**انتقاد از زمانبر بودن زنجیره تدارک، تامین و تولید دارو
عبدالحسین روح الامینی دیگر نمایندهای بود که درباره گزارش قرائت شده توسط سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اظهار نظر کرد. وی گفت: زیبنده نیست در حالی که در 44 سال گذشته صنعت دارو پاسخگوی نیاز مردم بوده است، با عدم سیاستگذاری درست، سرم و اقلام ساده دیگر دارویی را وارد کنیم. زنجیره تدارک، تامین و تولید دارو از ثبت سفارش مواد اولیه و ملزومات تا گمرک و ساخت زمانبر است، لذا باید سازمان های متصل به نظام سلامت بسترسازی کرده و با برنامه ریزی به این مهم کمک کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم با بیان اینکه دست و بال مردم را با بیمه قوی و دست و پای صنعت را با تولید دارو باز کنید، گفت: برای تولید، نوآوری و صادرات در عرصه تولید داروهای جدید و فناورانه، مردم و پزشکان و نظام سلامت را از داروهای جدید محروم نکنید.
وی خطاب به وزیر بهداشت گفت: آقای وزیر بهداشت؛ قرارداد بسته اید، فقط سفارش دهنده واکسن دولت است و کارخانه بیکار نبوده آن را بسازد، تا همین امروز قرار بود بخشی از آن را بدهید، اما نداده و مابقی را هم به مرداد ماه موکول کردید، لذا باید گفت در شرایط اضطراری صنعت چطور باید به شما اطمینان کند؟ در حالی که مسئولیت پذیری، پیش بینی پذیری، مدیریت، تعویض اختیار و... بسیار مهم است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: قرار ما از ابتدای انقلاب این نبود، در واقع یا نباید کاری را پذیرفت یا اگر پذیرفتید با تمام قوا وارد میدان شوید و از مشورت و برنامه ریزی افراد و عقلا استفاده کنید و دست رد به مشورت خیرخواهان نزنید. همچنین پزشکی را از آن طرف دنیا نیاورید در دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول و متولی دارو کنید و در ادامه توجهی به مشورت خیرخواهان نداشته باشید.
انتهای پیام/