ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به تصمیم اخیر ستاد تنظیم بازار کشور در خصوص مدیریت بازار سیمان ، گفت: طبق بند 5 مصوبه ستاد تنظیم بازار، صادرات سیمان مشروط و محدود می گردد . این در حالی است که ظرفیت تولید سیمان کشور 80 میلیون تن و سیمان مورد نیاز داخل کشور 60 میلیون تن است.
وی افزود: اگر بازارهای صادراتی از دست برود ، ایران با 20 میلیون تن سیمان مازاد مواجه خواهد بود که این زنگ خطری برای صنعت سیمان کشور می باشد.
این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: برخی به غلط فکر می کنند صادرات سیمان برای سود بیشتر است ،این در حالی است که واقعا با اینهمه مانع برای صادرات و بحث بازگشت ارز و کمبود ناوگان حمل و ..... ، واقعا صادرات صرفه اش را از دست داده است ، اما صنایع سیمان مجبور هستند مازاد تولید خود که در بازار داخل بفروش نمی رود را صادر کنند .
غلام زاده با اعلام اینکه بازار سیمان داخلی بعلت قطع برق مدت یکی دوماه متلاطم میشود و تقاضا بالا می رود ، گفت: بعد از حل مشکل برق تقاضا کمتر از عرضه میشود و کارخانجات سیمان ده ماه از سال با مازاد عرضه نسبت به تقاضا مواجه هستند و درست نیست بخاطر این دوماه ، کل بازار صادراتی کشور را قربانی کنیم .
وی اضافه کرد: در دو دهه گذشته سیاست کشور ، برنامه های توسعه پنج ساله و چشم انداز 20 ساله کشور مبتنی بر افزایش تولید سیمان ، فولاد ، آلومینیوم و در مجموع صنایع انرژی بر به منظور صادرات بوده ، و در همین راستا برای تولید 120 میلیون تن سیمان جواز تاسیس کارخانه سیمان صادر شده است که بیش از 80 میلیون تن آن در مدار تولید است و ظرف یکی دو سال آینده این ظرفیت به 100 میلیون تن خواهد رسید .
اینتولیدکننده سیمان با بیان اینکه کارخانجات برای بازاریابی خارجی سرمایه گذاری کرده اند ، گفت: قراردادهای بلند مدت خارجی با تضمین خسارت منعقد شده و نمیشود به یکباره با یک مصوبه همه تلاش ها را از بین برد.
وی گفت: مگر میشود دو ماه به قراردادهای خارجی عمل نکرد ؟ این شیوه تجارت که در هیچ جای دنیا سابقه ندارد به اعتبار تجار ایرانی خسارات زیادی وارد خواهد نمود . امیدوارم مشکلات ناشی از کمبود برق به خاموشی های مقطعی و یا نوبتی محدود شود و برق باعث آسیب به صادرات سیمان ایران نشود .
انتهای پیام/