رئیسجمهور فرانسه اعلام کرد کشورهای غربی بهطور غیررسمی توافق کردهاند که برای جلوگیری از جنگ با روسیه، هواپیما و تانکهای جنگی را به اوکراین تحویل ندهند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از صدی البلد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا پنجشنبه وارد اوکراین شدند و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کردند.
این سه رئیس جمهور به همراه کلاوس یوهانیس، رئیس جمهور رومانی از مرکز شهر کییف، پایتخت اوکراین بازدید کردند.
ماکرون در جریان این سفر به زلنسکی گفت: "شما از یک توافق غیررسمی صحبت میکنید، اما این موضع تقریباً رسمی شرکای ناتو است. ما به اوکراین کمک میکنیم تا از خود دفاع کند، اما وارد جنگ با روسیه نمیشویم."
وی افزود: توافق شده که تسلیحات ویژهای مانند هواپیماهای جنگی یا تانکها عرضه نشود و زلنسکی از این توافق آگاه است.
پیش از این نیز منابع اعلام کرده بودند که کشورهای غربی با ارائه تانک و هواپیماهای جنگی به اوکراین مخالف هستند.
ماکرون همچنین در این دیدار حمایت خود را از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به رفع محاصره بنادر اوکراین کمک میکند، ابراز کرد.
وی گفت: ما بر روی اقداماتی توافق کردیم که به اوکراین اطمینان میدهد این کشور بخشی از خانواده اروپایی است. اوکراین میتواند روی ما حساب کند و آینده اروپا به آنچه در اوکراین اتفاق می افتد بستگی دارد.
او گفت: فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی از اعطای «فوری» وضعیت نامزد عضویت در اتحادیه اروپا به اوکراین حمایت میکنند. این وضعیت با نقشه راه همراه خواهد بود.
ماکرون ادامه داد: حضور من در کییف پیام همبستگی اروپا با رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی است.
رئیس جمهور فرانسه همچنین در دیدار از شهر ایربین در مجاورت کییف گفت: موضع فرانسه مبنی بر ایستادن در کنار اوکراین همواره روشن بوده است. امیدواریم اوکراین مقاومت کند و در پایان این جنگ پیروز شود.
شولتس نیز به نوبه خود، در جریان بازدید خود از شهر ایربین گفت که این شهر مانند بوچا به نماد "بی رحمی و خشونت جنگ روسیه در اوکراین" تبدیل شده است و افزود که جنگ باید پایان یابد.
زلنسکی هم در دیدارش با مقامات چهار کشور، از رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی بابت همبستگی با کشورش از طریق سفر به کییف تشکر کرد و در پیامی در تلگرام نوشت: ما از همبستگی شما با کشور و مردم خود قدردانی میکنیم.
انتهای پیام