به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «گودرز نجفیان» در حاشیه بازدید وزیر جهاد کشاورزی از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر دیم گندم افزود: در این مزرعه پژوهشهای ملی کشور برنامهریزی میشود که بخشی از آن در ستاد و بخشی در استانها در 25 ایستگاه تحقیقاتی در اقلیمهای مختلف انجام میشود.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهار داشت: در این بازدید بخشی از ظرفیتهای موجود در موسسه اصلاح و بذر برای پاسخگویی به چالشها و پشتیبانی از برنامههای خوداتکایی کشور در زمینه تولید محصولات اساسی گندم و جو را به سمع و نظر وزیر جهاد کشاورزی رساندیم.
وی با بیان این که در تولید گندم آبی کشور صددرصد بذر موردنیاز در داخل کشور تولید میشود و در این خصوص خودکفا هستیم. هماکنون نیز با توجه به ظرفیتهای موجود، رقم خوبی را معرفی کردیم.
نجفیان خاطرنشان کرد: در این موسسه سالانه 15 واریته و بذر جدید معرفی میشود که حدود 6 تا 10 واریته مربوط به گندم است.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان این که از آغاز انقلاب تاکنون بیش از 140 رقم اصلاح شده در گندم و جو از سوی این موسسه معرفی شده است، گفت: در حال حاضر نیز حدود 50 تا 60 رقم فعال گندم در عرصه داریم که به تولید کمک میکنند. این ارقام متحمل به کمآبی و مقاوم در مقابل بیماریها هستند، موجب صرفهجویی در مصرف سم میشوند و بهرهوری آب را افزایش میدهند.
به گفته وی، ما ارقامی داریم که در آب کم 5 تا 6 تن در هکتار عملکرد دارند که اینها از ظرفیتهایی است که از سال 80 بر روی آن در موسسه تحقیقاتی کار شده است گندمهایی همچون سیروان، مورگان و پیشگام که در مناطق اقلیمی مختلف میتوانند کمک کنند تا عملکرد تولید را افزایش دهند.
نجفیان ادامه داد: این بذرها توانستهاند با وجود کاهش سطح زیر کشت و منابع محدود آبی، تولید کشور را حفظ کنند.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در خصوص محصول جو گفت: از 600 هزار هکتار تا حدود یک میلیون هکتار جو دیم و 600 هزار هکتار جو آبی، حدود 3.5 میلیون تن جو تولید میشود که این میزان به 3.7 میلیون تن هم رسیده است.
وی افزود: جو یکی از محصولات مهمی است که برای کنسانتره مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام/