به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی ؛ چند روز گذشته حضور راسو در خیابانهای تهران در رسانهها و فضای مجازی خبرساز شده بود.
در رابطه با حضور راسو در شهر, مهدی زارع خورمیزی, کارشناس محیط زیست و تنوع زیستی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی اظهار کرد: تصویری که از راسو در تهران مشاهده شده مربوط به سمور سنگی است. این اولین بار نیست که حضور گونههایی از خانواده راسو در تهران گزارش و مشاهده شده است. پیش از این نیز 5 گونه از خانواده راسوها در پایتخت گزارش شده بود.
وی ادامه داد: سمور سنگی گوشتخواری با جثه کوچک و شبیه به گربه خانگی است؛ بدن آن قهوهای و تنها یک لکه سفید در زیر گلوی خود دارد که توسط همین لکه به راحتی قابل شناسایی است. این گونه بیشتر در زیستگاههای کوهستانی و صعبالعبور زندگی میکند و در بیشتر مناطق کوهستانی کشور دیده شده است. سمور سنگی خطری برای انسان ندارد و مشکلی برای ما درست نمیکند و تغذیه آن از جوندگان کوچک مانند موش, تخم پرندگان و پستانداران کوچک و حشرات است.
این کارشناس محیط زیست گفت: با توجه به این که این حیوان در مناطق کوهستانی زندگی میکند, گاهاً به روستاها و مناطق مسکونی حاشیه کوهستانها نزدیک شده و گاهاً به مرغ و خروسهای روستاییان حمله میکند. احتمالاً محل حضور راسو در تهران نیز در حاشیه شهر بوده و راسو برای یافتن غذا وارد شهر شده است. جمعیت زیاد موشها در تهران و پرندگان خانگی نیز میتوانند طعمه راسو باشند.
زارع در رابطه با آخرین وضعیت جمعیت راسوها در کشور توضیح داد: جمعیت این گونه در رده کمترین نگرانی فهرست سرخ "IUCN" قرار دارد اما تلف شدن بر اثر تصادفات جادهای, سگهای گله, سگهای نگهبان دامداریها و مرغداریها, سگهای ولگرد, استفاده از طعمه مسموم و شکار غیرقانونی جمعیت این گونه را در داخل کشور تهدید میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما 8 گونه از خانواده راسوها شامل سمور سنگی, راسو, رودک عسلخوار, گورکن, زردهبر, شنگ هندی, سمور جنگلی و رودک یافت میشوند. سمور سنگی حیوانی باهوش و شجاه است و نقش مهمی در اکوسیستم دارد.
انتهای پیام/