به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ مصیب امیری در یک گفتوگوی رادیویی با بیان این مطلب که هرگونه تلاش برای معرفی و نگهداری صحیح از میراث فرهنگی موجب رشد و توسعه هرچه بیشتر گردشگری میشود بر ضرورت بازنگری در قوانین و مقررات فعلی تأکید کرد و خواستار توجه کافی و تخصیص منابع مالی لازم به این حوزه مهم در کشور شد.
وی با بیان این مطلب که ایران با دارا بودن بیش از یک میلیون اثر تاریخی و بیش از 36 اثر ثبت شده ملی و 26 اثر ثبت شده جهانی یکی از کشورهای کمنظیر و مثالزدنی در حوزه میراث فرهنگی در جهان است، گفت: این گستردگی آثار فرهنگی و تاریخی میتواند نقش مهمی در جذب گردشگران ایفا کند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی حفاظت و مرمت این آثار و نیز ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم گردشگری پیرامون آن را موضوعی بسیار مهم، اساسی و الزامی دانست و بیان کرد: قطعاً توجه به این دو موضوع موجبات جذب هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کرده و در نهایت باعث رشد و توسعه پایدار همهجانبه کشور خواهد شد.
امیری ادامه داد: با یک بررسی اجمالی به وضوح و راحتی میتوان دریافت که استانهایی که از غنای فرهنگی و تاریخی بیشتری برخوردار هستند، در حوزه زیرساختها و تجهیزات نیز توسعه افزونتری یافتهاند؛ در واقع وجود آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه باعث ایجاد توسعه در آن منطقه و به طور کلی در مجموع کل کشور میشود.
وی با اشاره به این مطلب که کشورما با توجه به پیشینه تاریخی عظیم خود با گستردگی بسیاری در حوزه میراث فرهنگی روبهرو است، تأکید کرد: به دلیل گستردگی موجود در حوزه میراث فرهنگی یقیناً و قطعاً نیروی انسانی موجود نمیتوانند عهدهدار تمامی مسئولیتهای متنوع و متعدد در این زمینه باشد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با بیان اینکه علیرغم توسعه نسبی زیرساختهای لازم در عرصههای مختلف گردشگری، همچنان حجم و ظرفیت فعلی مراکز اقامتی نمیتواند نیازهای موجود را پوشش دهد، تصریح کرد: از سوی دیگر متاسفانه سیستم حملونقل کشور ما متناسب و به فراخور نیازهای حوزه گردشگری رشد نکرده است و مسائلی از ایندست نیازمند انجام بازنگریهای لازم در حوزه قوانین و مقررات است تا بتوانیم ضمن تدوین و اصلاح قوانین و مقررات لازم از ظرفیتهای طبیعی و خدادی به نحوی مطلوب و شایسته بهرهبرداری کنیم.
امیری با تأکید بر لزوم توجه لازم و اهتمام کافی به ضرورت انجام تبلیغات در حوزه داشتههای فرهنگی و تاریخی مرتبط با میراث فرهنگی کشورمان اظهار کرد: در حقیقت هرچه بیشتر در مسیر معرفی آثار تاریخی، بهروزرسانی و توسعه زیرساختهای موجود در کشور تلاش کنیم، به توسعه و رشد صنعت گردشگری کمک کردهایم و این موضوع همواره در طول ادوار گذشته مورد بیتوجهی و کممهری قرار گرفته است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی همچنین با بیان این مطلب که اعتبارات مالی و منابع بودجهای وزارت میراث فرهنگی در قیاس با سیل عظیم وظایف مهم و محوری این وزارتخانه بسیار ناچیز است، عنوان کرد: باید آحاد مسئولین محترم در تمامی اجزای حاکمیتی برای توجه بیشتر به حوزه میراث فرهنگی که موجب تقویت صنعت گردشگری و در حقیقت رشد اقتصادی کل کشور میشود تلاش کرد.
وی خاطرنشان کرد: هرگونه تلاش برای برای توسعه گردشگری شکوفایی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و این امر نیازمند آن است که تمامی کنشگران این عرصه با ارادهای قوی و فعالتر از قبل دست به انجام اقدامات لازم بزنند.
انتهای پیام/