به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، دخانیات سالانه بیش از 8 میلیون نفر را در جهان میکشد؛ 31 ماه می هرسال، مصادف با 10 خرداد 1401 باهدف کاهش مصرف دخانیات و عوارض ناشی از آن، به عنوان روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری شده است.
تأثیر مضر صنعت دخانیات بر محیطزیست بسیار زیاد و در حال افزایش است و همچنین تأثیرات جبران ناپذیری بر محیط زیست دارد.
دکتر غلامرضا حیدری، رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه «دخانیات به محیط زیست آسیب میزند» شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در روز جهانی بدون دخانیات است؛ اظهار داشت: حدود 8 تا 10 میلیون نفر مصرفکننده دخانیات در کشورمان داریم. بر اساس آمار سال 1395 حدود 9.36 درصد از این افراد، مصرفکنندگان روزانه سیگار هستند.
وی افزود: طی سالهای 1385 تا 1390 شیوع مصرف سیگار روند ثابت داشته ولی مصرف روزانه قلیان از سال 88 تا 90 حدود 40 درصد افزایش داشته که این روند هم تا سال 95 ادامه داشته است.
حیدری ادامه داد: بالاترین شیوع مصرف سیگار در استانهای مرکزی، آذربایجان غربی، قزوین و البرز گزارش شده است و بالاترین میزان مصرف دخانیات (عمدتاً قلیان) در استانهای جنوبی کشور شامل بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بیماریهای قلبی، سرطانها، بیماریهای ریوی، سقطهای خودبهخودی، تولد زودرس و... از جمله عوارض مصرف تنباکو و دخانیات هستند؛ بیان داشت: آگهیهای تبلیغات دخانیات به طور خاص کودکان را هدف قرار میدهند، هرچند که این مسئله به شدت توسط شرکتهای دخانیات انکار میشود بنابراین باید پیشگیری از مصرف مواد دخانی را با آگاهیرسانی از سنین پایین شروع کرد.
انتهای پیام/