نخستوزیر پاکستان متعهد شد تا پاکستان را به کشوری با ثبات سیاسی و خوداتکا تبدیل کند، ضمن اینکه تضمین داد که برای تقویت روابط تجاری دوجانبه با ترکیه اقدام کند.
به گزارش خبرآنی، «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در مصاحبهای با آناتولی پیش از سفر سه روزه به آنکارا گفت، در حالی که اسلامآباد به دنبال تعمیق روابط با آمریکاست، اما بر کریدور اقتصادی چین-پاکستان نیز متمرکز است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه دولت اسلامآباد قرار است چه اقداماتی برای تقویت بیشتر روابط با آنکارا انجام دهد، گفت: پاکستان و ترکیه روابط خوبی دارند. روابط تاریخی دو طرف بر پایه مذهب، فرهنگ و اشتراکات زبانی بنا شده است. پاکستان و ترکیه از یکدیگر در تمامی مسائل مربوط به منافع ملی اصلی حمایت میکنند، خواه جامو و کشمیر باشد یا قبرس شمالی. مایلم از ترکیه بابت حمایتش از مساله جامو و کشمیر قدردانی کنم. هر دو کشور دیدگاههای مشابهی در مسائل منطقهای و بینالمللی دارند و از همکاری نزدیکی در زمینه نشستهای منطقهای، دوجانبه و چندجانبه لذت میبرند.
نخست وزیر پاکستان همچنین گفت: ما اکنون بر همکاری اقتصادی متمرکزیم. سطح کنونی تجات دو طرفه هنوز بازتاب حقیقی وضعیت عالی روابط بین دو کشور نیست.
شهباز شریف همچنین افزود: دو کشور روابط دیرینهای در حوزههای مختلف دارند. بر این باوریم که همکاری مداوم و سازنده ما میتواند باعث پیشبرد صلح، امنیت و توسعه در منطقه شود. ما به دنبال تعمیق روابط خود با آمریکا هستیم. ما گفتوگوهایی با آمریکا در حوزههای مختلف از جمله تغییرات اقلیمی، بهداشت، انرژی، تجارت و سرمایهگذاری داشتهایم.
شهباز شریف درباره جامو و کشمیر نیز افزود: پس از اقدامات غیرقانونی و یکجانبه هند در قبال این منطقه خودمختار در پنجم اوت ۲۰۱۹، پاکستان نیز موضعی مشخص گرفت و یک سری از روابط دوجانبه با دهلینو را متوقف کرد. این تصمیم منعکسکننده محکومیت صریح پاکستان از طرح ناپسند هند برای محروم کردن کشمیریهای تحت محاصره از حقوق اساسی خود از طریق یک سیاست ناعادلانه و از موضع قدرت است. دولت هند اگر میخواهد روابط را عادیسازی کند، باید اقدامات قبلی خود را مورد بازبینی قرار دهد و دیگر به دنبال تفرقه، شکاف و تغییرات جمعیتی در جامو و کشمیر نباشد.
وی همچنین درباره وضعیت افغانستان گفت: جهان نمیتواند مردم افغانستان را رها کند، بلکه باید مسئولیت رسیدگی سریع به بحران بشری در این کشور و اقتصاد شکننده آن را هم بر عهده بگیرد. فروپاشی اقتصادی کامل افغانستان هم برای این کشور هم برای پاکستان و جامعه بینالملل فاجعهآمیز خواهد بود. هرگونه بیثباتی در این کشور تاثیراتی رخنهکننده در کشورهای همسایه و فراتر از آن دارد. تروریسم فراملی و موج آوارگان از یک افغانستان بیثبات به نفع هیچکس نیست. پاکستان همچنین به دولت موقت افغانستان تاکید دارد تا به تعهدات جامعه بینالملل جامه عمل بپوشاند مبنی بر اینکه این کشور محلی برای تروریسم نباشد، زنان و دختران بتوانند تحصیل کنند و یک دولت جامع تشکیل شود. جامعه بینالملل هم باید به همکاری با مقامهای افغانستان ادامه دهد. تنها از طریق یک همکاری مداوم میتوانیم افغانستانی با شکوه، با ثبات و آرام داشته باشیم.
نخست وزیر پاکستان خاطرنشان کرد: مقامهای کنونی در کابل بارها به ما و جامعه بینالملل تضمین دادهاند که اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده شود. آنها همچنین به انجام اقدامات لازم علیه تمامی گروههای تروریستی و برچیدن پناهگاههای امن آنها در قلمروی افغانستان متعهد شدهاند. ما نیز مانند جامعه بینالملل از مقامهای کنونی در افغانستان انتظار داریم تا به تعهداتشان عمل کنند. ما تمامی راههای شکست تروریسم را دنبال و صلح و ثبات در منطقه و در کشور خودمان را تضمین میکنیم.
وی در ادامه صحبتهایش افزود: پاکستان یکی از اعضای موسس سازمان همکاری اسلامی است و با توجه به ریشههای خود در دین اسلام همواره و دائما از مسائل مربوط به مسلمانان حمایت کرده است. ما همواره نقشی پویا و فعال در این زمینه داشتهایم. پاکستان هم روابط خوبی با ایران و هم با عربستان دارد و روابط ما با هر دو کشور در ارزشها، دین، تاریخ، فرهنگ و سنت مشترک ریشه عمیقی دارد. پاکستان همواره حامی سرسخت وحدت و صلح در میان کشورهای مسلمان بوده است. ما به عنوان رئیس شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی معتقدیم که نیاز فوری به حفظ امنیت ملی، حاکمیت و تمامیت ارضی هر یک از کشورهای عضو وجود دارد.
شهباز شریف درباره کشورش نیز گفت: دولت ائتلافی که من رهبری میکنم یک دستور کار ملی مشخص در پیش دارد. نخستین و مهمترین چالش احیای اقتصاد ماست که طی چهار سال گذشته قدرت خود را از دست داده است. ما نه تنها باید زمان از دست رفته را جبران کنیم، بلکه باید خط سیری بلندمدت برای آن به وجود بیاوریم. پاکستان در سالهای اخیر شاهد بدترین تضاد و حزبگرایی سیاسی بوده است. هدف دولت ائتلافی کنونی در اسلامآباد دستیابی به عادیسازی سیاسی از طریق رسیدن به توافق در مورد مسائل کلیدی ملی است.
وی افزود: سومین چالش پیش روی ما اطمینان از حکمرانی نتیجهمحور است که بتواند در زندگی مردم تغییراتی را ایجاد کند. مردم ما از عواقب فروپاشی حکومت در همه اقشار جامعه در رنج هستند به همین دلیل باید با بازسازی سیستم و احیای اعتماد مردم به توانایی دولت برای ارائه خدمات کارآمد، این مهم را ایجاد کنیم. ما همچنین در روند انجام اصلاحات انتخاباتی سرمایهگذاری میکنیم که میتواند انتخابات شفاف، عادلانه و آزاد را در کشور ارائه دهد. با شرکای ائتلافی خود و سایرین در این زمینه کار میکنیم. اصل حاکم در اینجا، مشورت و ایجاد اتفاق نظر حول این موضوع حیاتی است. در نهایت ما تلاش میکنیم تا دیدگاهی از کامیابی را برای پنج سال آتی بر اساس عملکرد دولت کنونی ارائه کنیم.
نخست وزیر پاکستان همچنین افزود: ما به هیچ نوع قطبی شدن اعتقاد نداریم؛ اعتقاد ما به انجام اتفاق نظر و رایزنیهای گسترده به عنوان دستور العملی برای پیشبرد کشور است. دولت ائتلافی ما نماینده تمام نیروهای سیاسی در هر چهار ایالت به جز در ایالت حامی حزب حاکم سابق است. رقبای سیاسی دیروز این بلوغ فکری را نشان دادهاند تا برای مقابله با چالشهای امروز گرد هم آیند. من به گفتوگوی سیاسی باور دارم و معتقدم که تمامی این احزاب از جمله حزب تحریک انصاف باید در کنار هم قرار گیرند و درباره منشور اقتصادی به توافق برسند.
انتهای پیام