به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ با توجه به اینکه تنها 14 درصد زبالههای پلاستیکی در جهان بازیافت میشوند, یک تیم بینالمللی از محققان تصمیم گرفتند تا تعیین کنند چه کسی باید در قبال زبالههای بستهبندی پلاستیکی در جهان پاسخگو باشد. در این پژوهش محققان دریافتند که بزرگترین تولیدکنندگان زبالههای بستهبندی پلاستیکی برخی از ثروتمندترین کشورها و بزرگترین مصرفکنندگان جهان از جمله ایالات متحده (19٪)، برزیل (13٪) و چین (12٪) هستند.
کارشناسان دریافتند که دامپروری به عنوان مهمترین عامل در تغییرات آب و هوایی جهانی، زبالههای پلاستیکی زیادی تولید میکند؛ مواد غذایی با پروتئین بالا مانند گوشت، ماهی و لبنیات زبالههای بستهبندی پلاستیکی زیادی تولید میکنند. به عنوان مثال، هر یک کیلوگرم (2.2 پوند) ماهی مصرف شده به طور متوسط به 1.6 کیلوگرم (2.5 پوند) ضایعات منجر میشود. این ضایعات شامل کیسههای پلاستیکی، سینیها و سلفونهایی است که برای بستهبندی و پوشاندن ماهی در هنگام حمل و نقل، نگهداری و فروش استفاده میشود.
نویسندگان این مطالعه بیان می کنند که 25 درصد از زبالههای بستهبندی پلاستیکی ناشی از صادرات بینالمللی است. محققان اذعان دارند که موضوع حذف پلاستیک به این زودیها به جایی نمیرسد اما میتوانیم تغییراتی ایجاد کنیم تا زباله کمتری تولید شود. محققان تأکید دارند که برای جلوگیری از تولید و استفاده از بستهبندیهای پلاستیکی نیز به قوانین سختگیرانهتری نیاز داریم.
به نقل از earth، ما باید فناوریهایی مانند محصولات مبتنی بر جلبکها را که پلاستیکها را زیست تخریبپذیرتر میکند، توسعه دهیم. همه عوامل در طول زنجیره تأمین و مصرفکنندگان نهایی پلاستیک به مشوقهایی برای کاهش استفاده از پلاستیک نیاز دارند. از جمله این مشوقها, مالیات بر مدیریت زباله یا بازپرداخت برای بازگرداندن بطریهای پلاستیکی است. اقدامات دیگر شامل ممنوعیت نیهای پلاستیکی یکبار مصرف، یا اعمال هزینه برای کیسههای پلاستیکی فروشگاههای مواد غذایی نیز از جمله این اقدامات هستند.
انتهای پیام/