به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، محمدرضا پورابراهیمی داورانی در نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در اقتصاد ایران ضمن اشاره به اینکه برای تحقق خصوصیسازی در کشور اهدافی در سیاستهای کلی اصل 44 و قانون مصوب مجلس پیشبینی شده است، گفت: از زمان شروع واگذاری تاکنون حدود 681 بنگاه اقتصادی مشمول واگذاری شدند که به قیمت روز واگذاری، ارزش واگذاری حدود 340 هزار میلیارد تومان بوده که مثلا 26 همت مربوط به سهام عدالت است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: رد دیون نهادهای عمومی حدود 53 درصد و واگذاری رقابتی حدود 39 درصد است، برآورد ما این بود که حدود 50 درصد از واگذاریها به بخش خصوصی واقعی نرسیده که این مسیر طی شده و پیش رو را برای ما روشن میکند.
پورابراهیمی تاکید کرد: حدود 65 درصد از کل واگذاریها در ساختاری متفاوت از ساختار بخش خصوصی واقعی انجام شده و نزدیک به 65 درصد از واگذاریها به ساختار نزدیک به دولت است، این یعنی در ساختار جدید بخش عمدهای از واگذاریها انجام شده اما در اختیار نهاد عمومی غیردولتی قرار گرفته است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: به طور مثال پتروشیمی واگذار شده اما نهاد عمومی غیردولتی آن را در دست گرفته و همین وضعیت درباره خودروسازی نیز وجود دارد. نمونه بارز دیگر را میتوان در مورد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دید که چندین صندوق دارد و سازمان تأمین اجتماعی یکی از آنهاست.
وی تاکید کرد: واگذاری صورت گرفته در ظاهر مشکلی ندارد اما به نهاد عمومی غیردولتی داده شده است. به عبارت سادهتر شرکتها با رویکرد تخصصی به جایی واگذار شده که رویکرد تخصصی نداشته است. در چنین شرایطی کارآمدی و اثربخشی مبنای تصمیمگیری نبوده و حتی شرایط بدتر شده است. یعنی اگر قبلا با ساختار تخصصی کار میشده اکنون با ساختار غیرتخصصی شرایط پیش میرود و در این وضعیت پاسخگویی مطلوبی هم وجود ندارد. گویی اینکه اگر واگذاری صورت نمیگرفت شرایط بهتر بود و پاسخگویی وجود داشت.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با تاکید براینکه برای واگذاری واقعی بخش عمدهای از اصلاحات در برنامه هفتم توسعه انجام میشود تا بتوان تصمیمات براساس اصل 44 قانون اساسی اتخاذ شود، گفت: بعضا واگذاریها به شکل محتوایی نبوده به طوری که تنها 20 درصد شرکتهای واگذار شده فعال و سودده هستند.
این نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: اهداف ما در خصوصیسازی با رویکردها همخوانی ندارد و خصوصیسازی صورت گرفته در چارچوب اهداف نبوده است. ما در کمیسیون اقتصادی آمادگی داریم که مجموعه جمعبندیهای علمی صورت گرفته را بررسی کرده و آنها را در قالب اصلاحات برنامه هفتم توسعه لحاظ کنیم. این نکته بسیار مهمی است که باید منافع مردم با حضور بخش خصوصی تحقق پیدا کند. یکی از محورهای اقتصاد ایران حضور واقعی بخش خصوصی است که باید از ظرفیت آن استفاده کرد./
انتهای پیام/