ژاپن برای حفظ امنیت داخلی خود و همچنین تضمین امنیت تبادلات با دانشگاههای آمریکا و اروپا، از دانشگاههای خود خواسته تا بررسیهای بیشتری در مورد دانشجویان و اساتید خارجی انجام دهند تا از انتقال فناوری به کشورهایی مانند چین جلوگیری شود.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، گرچه بسیاری از کشورهای غربی برای پیشگیری از جاسوسی در محیطهای دانشگاهی خود اقداماتی از جمله نظارت و تعیین مجازات برای نشت اطلاعات اتخاذ کردهاند، اما کارشناسان میگویند که ژاپن به دلیل استقبالش از دانشجویان خارجی - که غالبا بدون قید و شرط انجام میشود - یک نقطه ضعف در این زنجیره آکادمیک محسوب میشود.
مقامات ژاپن میگویند که زنجیرهای از دستگیری شخصیتهای آکادمیک چینی در آمریکا در سالهای گذشته به اتهام جاسوسی، زنگ خطری برای ژاپن بوده است.
یک مقام وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن که به دانشگاههای این کشور در نظارت بر دانشجویان و انتقال فناوریهای حساس به دیگر کشورها کمک میکند، گفت: در سرتاسر جهان کنترل صادرات به کشورهای خارجی مانند چین، سختگیرانهتر شده است.
این مقام گفت: ما میخواهیم از نظر کنترلهای امنیتی و تجاری به دانشگاههای ژاپن اعتماد شود تا تحقیقات مشترک با آمریکا و اروپا ادامه داشته باشد.
در دورهای که اختلالهای فرساینده در زنجیره تامین، سرقت مالکیت معنوی و حملات سایبری در آن رواج پیدا کرده، امنیت اقتصادی به یک حوزه حیاتی همکاریهای دیپلماتیک و یکی از اولویتهای اساسی سیاستگذاران در سراسر جهان تبدیل شده است.
این مقامات به مورد خاصی که ژاپن را به تشدید این نظارتها واداشته باشد اشاره نکردند، اما گفتند که توکیو به صورت کلی، خصوصا برای حفظ روابط با آمریکا و دیگر شرکای غربی خود، به این اقدامات نیاز دارد.
با افزایش تنشهای چین با غرب، انتظار میرود که فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا که به توکیو سفر کرده، مجددا بر هماهنگی در حوزه فناوری، زنجیره تامین و دیگر حوزهها تاکید کنند.
انتهای پیام