اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در آغاز سفری سه روزه خود به آفریقا برای اولین بار از زمان انتصاب این سمت به سنگال رفت.
به گزارش خبرآنی، به نقل از اسکای نیوز، وی در اولین مقصد این سفر که یکشنبه آغاز شده در سنگال توقف و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مکی سال، رئیس جمهور سنگال در داکار گفت که کشورش قصد دارد با سنگال برای اکتشاف یک میدان گازی در سواحل این کشور غرب آفریقا همکاری کند.
این سیاستمدار سوسیال دموکرات گفت: «ما تبادل نظر در این مورد را آغاز کردیم و این کار را به شدت در سطح کارشناسی در پی این گفتگوها ادامه خواهیم داد.
وی گفت معتقد است که منطقی است که "این همکاری به طور فشرده دنبال شود" و خاطرنشان کرد که این نشان دهنده تمایل مشترک هر دو طرف است.
شولتس گفت که کشورش می خواهد با سنگال در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و گاز طبیعی مایع همکاری کند.
آلمان همچنین قصد دارد همکاری با سنگال را در زمینه انرژی خورشیدی و بادی نیز تقویت کند.
شولتس گفت که او همچنین فعالانه برای امکان ارسال صادرات غلات از اوکراین و تامین کود به آن تلاش خواهد کرد و به دنبال مبارزه با تغییرات آب و هوایی برای جلوگیری از خشکسالی و بحران غذایی در آفریقا است.
شولتس قصد دارد به عنوان بخشی از اولین سفر خود به این قاره از زمان تصدی پست صدراعظمی آلمان طی حدود شش ماه پیش به نیجر و آفریقای جنوبی هم برود.
دویچه وله گزارش داد شولتس در این سفرها در مورد تعدادی از موضوعات مهم مانند جنگ اوکراین، همکاری اقتصادی و بحران کرونا گفتگو خواهد کرد.
توقف بعدی شولتس در نیجر است؛ جایی که دولت آلمان آن را «لنگرگاه ثبات» در منطقه ساحل جنوب صحرا میداند.
پیشتر آلمان از دو کشور سنگال و آفریقای جنوبی دعوت کرد تا در نشست بزرگ صنعتی G۷ که قرار است در ژوئن آینده برگزار شود، شرکت کنند.
شرکت کنندگان در این اجلاس تلاش خواهند کرد بر سر موضع مشترکی در قبال روسیه که پس از الحاق شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ از گروه هشت جدا شده بود، به توافق برسند. رهبران شرکت کننده در اجلاس G۷ همچنین قصد دارند در مورد تهدید تغییرات آب و هوایی گفتگو کنند.
اهمیت این سفر از آن جهت است که در بحبوحه جنگ اوکراین و بحران غدایی ناشی از تحریم صادرات غلات از اوکراین توسط روسیه، صورت میگیرد.
شولتس تاکنون تنها از نزدیکترین متحدان کشورش در خارج از اروپا، یعنی آمریکا، اسرائیل و ژاپن دیدن کرده است وبه عبارت دیگر، سفر به آفریقا نشانه این است که قاره همسایه را نباید حتی در زمان جنگ در اروپا فراموش کرد.
انتهای پیام