به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ احمد احمدی صدر در حاشیه بازدید از مراکز ساماندهی معتادان متجاهر با اشاره به وضعیت تهران، اظهار کرد: در سطح تهران شاهد آسیبهای اجتماعی هستیم و در سالهای اخیر تعداد معتادان متجاهر افزایش چشمگیری داشته و در گذشته فضایی وجود داشت که برای معتادان متجاهر نباید پولی خرج کرد.
وی با بیان اینکه دستگاههای متولی بسیاری برای ساماندهی معتادان متجاهر وجود دارد اما دستگاههایی که وظیفه ساماندهی معتادان متجاهر را برعهده داشتهاند در کنار یکدیگر قرار نگرفته بودند، تصریح کرد: هر یک از این دستگاهها وظایفی را برعهده دارند و عدم همافزایی نهادها منجر به افزایش تعداد معتادان متجاهر تهران شد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران افزود: با کمک شهرداری این نهادها کنار یکدیگر قرار گرفتند و در بستر یک قرارگاه فاصله میان دستگاهها کاسته شد. به دنبال آن 280 مصوبه ایجاد و 83 درصد آنها اجرایی شد، این مصوبهها در حالی اجرا شدند که در گذشته برای اجرای آنها بیش از 6 ماه زمان لازم بود.
احمدی صدر با بیان اینکه در مدل قرارگاهی تمامی مدیران به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط دارند، تصریح کرد: کلمه جهادی به معنای ارتباطگیری بدون واسطه است. اگر بنا بود با نامهنگاری کارها پیش برود، هرگز اقداماتی که اکنون رخ داده اتفاق نمیافتاد.
وی با اشاره به جمعآوری معتادان متجاهر در سالهای گذشته، گفت: در سالهای اخیر معتادان متجاهر چند ماهی در مراکز نگهداری میشدند و پس از آزادی مجدد به سمت مواد مخدر میرفتند اما اکنون سیر تربیتی منسجم برای بازگشت معتادان متجاهر به خانواده ایجاد شده و به دنبال این هستیم که معتادان را رها نکنیم.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: ما ابتدا باید جسم معتادان را سالم کنیم و سپس سالمسازی هویتی و توانمندسازی را اجرایی کنیم. هیچگاه در گذشته این دغدغه وجود نداشت که خود را نسبت به معتادان موظف بدانیم البته جمعآوری معتادان متجاهر به موضوعات متعددی بستگی دارد.
احمدی صدر با اشاره به جمعآوری معتادان متجاهر، افزود: در جلسات قرارگاه بنا شد شهرداری پیشقدم شود تا معتادان منع پذیرشیها که بخشی از آنها شامل رخم باز هستند جمعآوری شوند و مرکزی تحت عنوان یاور شهر 3 برای جمعآوری این افراد ایجاد شد.
وی افزود: همچنین آن دسته از معتادان کمتر از 18 سال نیز شناسایی شدند و به این مرکز میآیند و مرکز طراوت برای بانوان ایجاد شده و علاوه بر مراکز یاور شهر مرکز شفق نیز به شهرداری تهران واگذار شد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران، تصریح کرد: با حکم دادستانی معتادان جمعآوری میشوند اما همگی این افراد معتاد نیستند حدود 30 درصد این افراد در غربالگری آزاد میشوند از ابتدای تشکیل قرارگاه تا امروز بیش از 10 هزار معتاد جمعآوری شدند و بیش از 7 هزار نفر در سطح شهر تهران در مراکز پذیرش شدند.
وی گفت: پروسه جمعآوری کامل معتادان متجاهر تهران یک تا 3 سال است تا همه معتادان جمعآوری نشوند شاهد پاتوقهای جدید خواهیم بود.
احمدی صدر با بیان اینکه معتاد متجاهر مجرم بیمار است، گفت: معتادان متجاهر سرقت میکنند و دارای سلاح سرد هستند اما مراکز نگهداری این معتادان اگر دارای بهترین امکانات و رسیدگی باشد نمیتوان روی آن نام مرکز بازدارنده قرار داد و برهمین اساس این مراکز در خارج از شهر تهران قرار دارند.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران، گفت: معتادان متجاهر یک سال باید در مراکز باقی بمانند اما در شرایط کرونایی بعد از چند ماه آزاد شدند و برهمین اساس باید نگاه دقیقی وجود داشته باشد تا پس از درمان کامل به جامعه بازگردند.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد خانوادهها نمیخواهند ارتباطی با معتادان داشته باشند، گفت: معتادان به هر ریسمانی چنگ میزنند تا از این مراکز بروند اما خانوادهها تمایلی ندارند که معتادان بازگردند معتادان باید یکسال در این مراکز بمانند.
احمدی صدر درباره شناسایی معتادان نیز، گفت: تمامی پاتوقها و پلاک قرمزها شناسایی شدند و پس از جمعآوری پاتوقها معتادان به مراکز میروند.
انتهای پیام/