به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه؛ چندی پیش رئیس دستگاه قضا به رئیس سازمان زندانها دستور داد تا زمینه بازدید نمایندگان مجلس، مسئولان دولتی و افراد خیّر از زندانها و ندامتگاهها فراهم شود تا از نزدیک با مشکلات زندانیان و زندانها آشنا شوند.
حجتالاسلام محسنیاژهای همچنین در نشست هماندیشی با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در 21 فروردینماه برگزار شد، در این خصوص گفت: از نظر ما بازدید نمایندگان مجلس و سایر مسئولان از بخشها و مراکز مختلف قضائی و احصای نواقص و ایرادات زیرمجموعههای قضائی و ارائه راهحل از سوی آنها، نه تنها بلااشکال که مفید و مثمرثمر است و ما از این موضوع استقبال میکنیم.
بر همین اساس تعدادی از اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی عصر روز گذشته بازدید سه ساعتهای از کانون اصلاح و تربیت استان تهران داشتند.
در جریان این بازدید، فاطمه قاسمپور (رئیس فراکسیون زنان مجلس یازدهم) و زهرهسادات لاجوردی، نمایندگان مردم تهران و شیوا قاسمپور، نماینده مردم مریوان از کانون اصلاح و تربیت استان تهران دیدن کردند.
سید حشمتالله حیاتالغیب، مدیرکل زندانهای استان تهران، اسماعیل جمیاری، معاون مدیرکل زندانهای استان تهران، قیاسوند، مدیر کانون اصلاح و تربیت استان تهران، حجتالاسلام فیروزجایی، معاون دادستان تهران در امور زندانها، در جریان این بازدید، اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی را همراهی کردند.
سید حشمتالله حیاتالغیب در نشستی پیش از بازدید اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از کانون اصلاح و تربیت استان تهران، گزارشی از اقدامات این کانون ارائه داد.
حیاتالغیب گفت: آمار کانون اصلاح و تربیت استان تهران در حال حاضر 206 نفر است. 192 نفر از این تعداد «حاضر به خواب» و از این تعداد 190 نفر پسر و 2 نفر دختر هستند.
مدیرکل زندانهای استان تهران، گفت: بالاترین فراوانی جرم در بین افراد حاضر در کانون اصلاح و تربیت، سرقت است.
حیاتالغیب با بیان اینکه جرائم مددجویان در کانون اصلاح و تربیت متفاوت است، تأکید کرد: امکاناتی که در کانون اصلاح و تربیت فراهم شده، قابل توجه است. رشتههای ورزشی متنوع و کلاسهای نهضت سوادآموزی از جمله این امکانات است.
حیاتالغیب افزود: کسانی هم که میخواهند مراحل تحصیلی خود را ادامه دهند، رشته مکانیک خودرو و برق صنعتی را داریم که میتوانند در این رشتهها ادامه تحصیل دهند. در بحث مهارت آموزی هم کارگاههای متنوعی چون آرایشگری، معرق و کامپیوتر داریم.
مدیرکل زندانهای استان تهران یادآور شد: نکته قابل توجه این است که در سال گذشته با پیگیریهایی که مسئولان قضائی استان و مددکاران کانون داشتند، زمینه آزادی 74 نفر از مددجویان با کمک خیرین فراهم شده است.
وی ادامه داد: مبلغ بدهی این مددجویان حدود 2 میلیارد و 100 میلیون تومان بوده است که با کمک واحد مددکاری صلح و سازش تأمین و با تخفیف شکات این رقم به آنها پرداخت شد.
مدیرکل زندانهای استان تهران اظهارکرد: عمده مشکل مددجویان کانون بعد از آزادی از زندان است. در واقع، این افراد یا بیسرپرست و یا بدسرپرست هستند که معمولاً جامعه آنان را نمیپذیرد. اغلب این افراد بعد از آزادی از زندان دچار مشکل میشوند. از آنجایی که سن این زندانیان زیر 18 سال است، نمیتوانند از تسهیلات استفاده کنند. بنابراین یا باید به آنان کمک بلاعوض داده شود یا اینکه باید تحت پوشش سازمانهای حمایتی قرار گیرند.
در ادامه این جلسه رستمی، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان زندانها گفت: نوجوانان زیر 18 سال در کانون اصلاح تربیت نگهداری میشوند، نوجوانانی که جرائم مختلفی را در سطوح جامعه مرتکب شدند و به نوعی افرادی هستند که نمیتوان به آنها لقب مجرم داد؛ چراکه این افراد رفتار های معارض با قانون داشتهاند.
رستمی با بیان اینکه این افراد شاید در بسیاری از مواقع درک صحیحی از رفتار خود ندارند، اظهار کرد: این موضوع به مسائل تربیتی و خانوادگی این افراد باز میگردد؛ چراکه ما وقتی از رفتارهای نوجوانان صحبت میکنیم باید بدانیم این رفتارها ابتدا در خانواده شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه سن این نوجوانان، سن بلوغ است، گفت: از این رو این نوجوانان با بحران بلوغ و بحران هویت سر و کار دارند و طبیعتاً این بچهها در این دوران مترصد آسیبهای فراوانی هستند.
رستمی با بیان اینکه در مدت سپری شده از فعالیت این کانون، افراد و مسئولان زیادی از کانون اصلاح و تربیت استان تهران بازدید کردهاند، گفت: تقریباً سفرای 51 کشور از کانون اصلاح و تربیت استان تهران بازدید کرده و برنامههای اجرا گرفته در آن را تحسین کردهاند، با این حال ما مشکلات زیادی هم در این حوزه داریم.
وی با بیان اینکه هدف اصلی ما در کانون، تربیت نوجوانان است، گفت: ما معتقدیم که این بچه ها در این سنین قابلیت اصلاح دارند؛ لذا هنوز شخصیت این بچهها شکل نگرفته و اگر الگوهای رفتاری صحیح به این بچهها ارائه شود رفتارهای آنها قابل اصلاح هستند.
وی با بیان اینکه آموزشهای ارائه شده به نوجوانان در این کانون آموزش های کلاسیک است، گفت: ما از نهضت سوادآموزی تا دیپلم را در این کانون ارائه میدهیم و آموزش و پرورش منطقه 5 در این زمینه کمک میکند.
رستمی با بیان اینکه در کنار سوادآموزی به آموزشهای تربیتی و پرورشی میپردازیم، گفت: در کنار این موضوعات به مباحث و فعالیتهای فرهنگی و ورزشی هم میپردازیم.
وی تأکید کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل موضوع پس از آزادی مددجویان است. باید فکری برای مراقبتهای پس از خروج داشته باشیم. اگر بخواهیم از این نوجوانان حمایت کنیم به راحتی میتوانیم آنها را از این چرخه خارج کنیم؛ بنابراین پیشنهاد این است که مبلغ مشخصی تحت عنوان یک صندوق برای مراقبتهای پس از خروج این نوجوانان در نظر گرفته شود تا در قالب وامهای خود اشتغالی به این افراد و سرپرستان آنها اختصاص داده شود.
رستمی بیان کرد: مراقبتهای پس از خروج برای نوجوانان وجود دارد اما با توجه به کمبود اعتبارات که در این حوزه موجود است، معمولاً حمایتها به طور کامل صورت نمیگیرد.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام فیروزجایی، معاون دادستان تهران در امور زندانها گفت: امسال 500 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتعال زندانیان تصویب شد که امیدواریم تخصیص پیدا کند.
در ادامه این جلسه مدیر کانون اصلاح و تربیت استان تهران اظهار کرد: اشتغال و حرفه آموزی بچههای کانون اصلاح و تربیت بسیار مهم است چرا که اغلب خانوادههای آنان سواد چندانی ندارند و اگر بتوان در کانون اصلاح و تربیت به آنان حرفهآموزی کرد، بسیار مثمرثمر خواهدبود.
غیاثوند بیان کرد: در کانون حدود 8 نوع حرفه داریم که باید توسعه پیدا کند و متناسب با سلیقههای مختلف باشد.
وی ادامه داد: لازم است کارگاهها و امکانات کانون اصلاح و تربیت مانند کامپیوتر تقویت شود و اشتغال زود بازده و جدید باید مورد توجه قرار گیرد.
غیاثوند گفت: حرفه آموزی و اشتغال باید برای مددجویای کانون اصلاح و تربیت فراهم شود. باید این افراد از نظر فکری، فرهنگی و اجتماعی آموزشهای لازم را دریافت کنند.
در این جلسه زهرهسادات لاجوردی، نماینده مردم تهران گفت: حمایت از مددجویان در کانون اصلاح و تربیت، از آسیبهای بعدی جلوگیری خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید برای حمایت از خانواده آسیبدیده برنامه داشته باشیم، ادامه داد: ابتدا باید در درجه اول خانوادههای تک والد را مد نظر قرار دهیم؛ چراکه آنها از حقوق اولیه خود محروم هستند. در تلاش با حمایتهایی که میتوانیم انجام دهیم خلأهای قانونی را در این بخش مرتفع و این موضوع را در دستور کار خود قرار دهیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید با دعوت از اساتید دانشگاه، مبلغان و کارشناسان، مددجویان را با موضوعات دینی آشنا کنیم، اظهار کرد: توجه به مسائل دینی میتواند شخصیت مددجویان را شکل دهد.
در ادامه رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید در حکمرانی جدید، به حلقههای میانی و میانجیگری اجتماعی توجه کنیم.
فاطمه قاسمپور تأکید کرد: بسیاری از افراد تمایل به حل مسائل اجتماعی دارند و به دنبال این هستند که در این گونه مسائل مشارکت داشته باشند اما نمیدانند از چه طریقی باید کمکهای خود را ارائه دهند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما به عنوان خادمان ملت کمک رسان مسئولان در این بخش هستیم گفت: باید در این بخش به شکلگیری کمپین و پویشهای اجتماعی توجه داشته باشیم؛ چراکه بسیاری از مجموعههای مردمی تمایل دارند به مجموعههایی همانند کانون اصلاح و تربیت کمک کنند.
وی تأکید کرد: در واقع همان طور که در زندانها به روی نمایندگان باز شده تا با حضور در این مکان مسائل را در زندانها مشاهده کنند باید در زندانها به روی گروههای اجتماعی هم باز شود تا آنها هم وارد با ورود به زندانها به زندانیان کمک کند.
اعضای فراکسیون زنان مجلس در ادامه از بخشهای مختلف کانون اصلاح و تربیت استان تهران به ویژه خوابگاه دختران و خوابگاه پسران این کانون بازدید و با مددجویان این دو بخش از نزدیک به گفت و گو پرداخته و در جریان مسائل این مددجویان قرار گرفتند.
این نمایندگان در بازدید از خوابگاه دختران که تنها دو دختر در آن حضور داشت، به گفتوگو با این مددجویان پرداختند.
اعضای فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی در ادامه از کارگاههای آموزشی، استخر، آمفی تئاتر، سالنهای ورزشی، کارگاه نجاری، کارگاه آموزش گل و گیاه، کارگاه معرق کاری مددجویان بازدیدی به عمل آوردند.
انتهای پیام/