به گزار خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، 22 اردیبهشت ماه امسال پس از حاشیههای متعدد درباره نحوه برگزاری انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان،سرانجام این انتخابات بهصورت آنلاین و با حضور نماینده رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در ساختمان شورای مرکزی برگزار شد.
مهدی اژدری مقدم رئیس هیئت اجرایی نهمین دوره انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی پس از برگزاری انتخابات گفته بود: در نتیجه رایگیری و با رعایت همه موارد قانونی از 95 داوطلب حاضر در این انتخابات 64 نفر انتخاب شدند.
وی افزود: برمبنای قانون، این 64 نفر به وزیر راه و شهرسازی معرفی شده تا از بین آنها 25 عضو اصلی و 7 عضو علی البدل را بهعنوان اعضای نهمین شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور برای مدت 3 سال انتخاب شوند.
یکی از دغدغههای مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ترکیب شورای مرکزی است که به اعتقاد کارشناسان و برخی اعضای قبلی این شورا، شکلگیری ترکیب 32 نفره شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان باید به نحوی باشد که تجلی پارلمان مهندسان ساختمان کشور باشد.
در همین رابطه سعیدرضا سعیدی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب اعضاء شورای مرکزی تعداد اعضای سازمان هر استان است، میگوید: همانطور که قانونگذار در ماده 12 نص صریح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب مجلس شورای اسلامی تاکید کرده، تعداد اعضای اصلی هیئتمدیره سازمان نظام مهندسی استانها بین 5 تا 25 نفر متناسب با تعداد اعضا به تفکیک هر استان خواهد بود. البته استان تهران به علت برخورداری از یکچهارم اعضای مهندسان ساختمان کشور یعنی 130 هزار عضو، از ترکیب 25 عضو هیئتمدیره برخوردار است
وی با یادآوری اینکه در 8 دوره اخیر شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان همواره 3 تا 4 عضو شورای مرکزی از استان تهران بودهاند، افزود: متناظر با این تعداد مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، نزدیک به یکچهارم حجم ساختوساز کشور نیز در استان تهران انجام میپذیرد.
وی بیان کرد: شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان، بهعنوان پارلمان مهندسان ساختمان کشور، تریبون رسمی اعتلای مرجعیت تخصصی و خواستههای برحق بیش از 500 هزار عضو سازمان محسوب میشود و باید به خانه امن و مطمئن و امیدبخش برای جامعه بزرگ مهندسی ساختمان و معتبرترین و تاثیرگذارترین نقشآفرین در صنعت ساختمان کشور تبدیل شود.
وی با بیان "نظر به اینکه تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر مبنای اصل 64 قانون اساسی انتخاب میشوند" گفت: استان تهران با بهرهمندی از بیشترین جمعیت، 35 کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد. در حالی که 4 استان کشور هر یک 3 نماینده (جمعاً 12 نماینده) و 7 استان دیگر کشور هر یک 4 نماینده (جمعاً 28 نماینده) بنا به میزان جمعیت هر حوزه انتخابیه در مجلس دارند؛ یعنی تعداد نمایندگان استان تهران بر مبنای ملاک جمعیت، معادل تعداد نمایندگان 12 استان کشور است.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان یادآور شد: با در نظر گرفتن تعداد اعضای جامعه مهندسی، حجم پروژههای عمرانی استانی، تعداد پروانههای اشتغال به کار مهندسی، حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی ساختمان و ... لازم است تمهیداتی برای حضور تعدادی از اعضای هیئتمدیره نظام مهندسی استان تهران متناسب با این شرایط در ترکیب 32 نفره اصلی شورای مرکزی در راستای نهادینهسازی دموکراسی مبتنی بر قانون در پارلمان مهندسی کشور، توسط وزارت راه و شهرسازی انجام پذیرد.
سعیدی گفت: از نمایندگان مجلس می خواهیم در راستای دفاع از حقوق حقه و صیانت از جمعیت 130 هزار عضو مهندس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران که یکچهارم جمعیت جامعه مهندسی کشور را تشکیل میدهند، راهکاری قانونی در اصلاحیه قانون نظام مهندسی تدوین کنند.
وی با تاکید بر تعاملات مستمر و مشارکت فراگیر همه سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای سراسر کشور در فرآیند تصمیمسازی در شورای مرکزی بهعنوان پارلمان مهندسی ساختمان، خواستار تعامل و مشارکت مجلس، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، استانداریها و شهرداریها در اعتلای مهندس ساختمان کشور و در نتیجه ارتقای تولید دانشبنیان و کارآفرین در صنعت ساختمان و شکوفایی و رونق اقتصاد ملی شد.
انتهای پیام/