به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، گنل سانوسیان وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت کشور ارمنستان در حاشیه نشست مشترک با وزیر راه و شهرسازی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرآنی مبنی بر پیوستن ارمنستان به تفاهمنامه ترانزیتی خلیج فارس - دریای سیاه اظهار کرد: امضای این تفاهمنامه از اهمیت ویژهای برای ما برخوردار است و خوشحال شدیم که این تفاهمنامه را نیز کشور ایران امضا کرده است.
وی ادامه داد: دو کشور ایران و ارمنستان به لحاظ جغرافیایی در این کریدور قرار گرفته است و میتوانند با همکاری یکدیگر نقطه عطفی در ترانزیت بینالمللی باشند.
سانوسیان افزود: با این کریدور بارهای ورودی از خلیج فارس با استفاده از کشور ایران و ارمنستان به کشورهای اروپایی و حاشیه دریای سیاه جابجا میشود.
وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت ارمنستان با تاکید بر اینکه ما علاقهمند بسیاری به راهاندازی کریدور شمال جنوب ایران داریم، تاکید کرد: ارتباط بین ایران و ارمنستان باعث به دست آمدن اثرات خوبی در حمل و نقل ترانزیت منطقه خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به مشکلات پیش آمده برای رانندگان کامیون ایرانی در کشور ارمنستان گفت: بابت این مشکلات از تمام کامیونداران عذرخواهی میکنم. ما به دنبال رفع این مشکلات هستیم و علیرغم وجود موانع حمل بار بین ایران و ارمنستان افزایش یافته است.
سانوسیان از رفع نقاط پرخطر جاده ترانزیتی خبر داد و گفت: حذف پیچهای خطرناک این مسیر در حال انجام است و روند احداث جاده جدید به زودی به اتمام رسیده و به بهرهبرداری میرسد.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز در پاسخ به پرسش خبرآنی در خصوص چگونگی استفاده ارمنستان از کریدور چابهار - هند، اظهار کرد: بندر چابهار به لحاظ فیزیکی به اتمام رسیده و فقط بحث تامین تجهیزات آن باقی مانده که در این خصوص اختلافاتی با هندیها داریم که امیدواریم به زودی برطرف شود.
وی اضافه کرد: مهمترین بحث ما در چابهار و در پسکرانه بندر تامین منابع مورد نیاز برای تکمیل زیرساختهای ریلی است. متاسفانه در گذشته منابع لازم به این پروژه اختصاص نیافته بود.
قاسمی یادآور شد: اخیرا با همراهی دولت وامی را برای این پروژه دریافت کردهایم که البته با این منابع مالی پروژه به اتمام نمیرسد ولی روند احداث راهآهن تسریع شده است.
انتهای پیام/