به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حذف آفات از محصولات کشاورزی حرکت بر روی لبه تیغ است. یعنی از یک طرف دفع آفات با کمک سموم ضروری است و از طرفی باقی ماندن این مواد بر روی محصولات، برای سلامتی و محیط زیست مضر است.
سموم شیمیایی یکی از محصولات کاربردی در کشاورزی است که برای سالم سازی مواد و دفع آفات و حشرات مختلف از آنها استفاده می شود. اما همین سموم، در صورت باقی ماندن بر روی محصولات کشاورزی و مواد خوراکی می تواند سلامت جامعه را به خطر بیاندازد.
به همین دلیل محققان در تلاشند تا با کمک فناوری های گوناگون، از سلامتی مردم در مقابل این سموم محافظت کنند.
یکی از فناوری های کاربردی در این حوزه، نانوفناوری است که می تواند سموم باقی مانده بر روی محصولات کشاورزی را به حداقل برساند.
یک شرکت دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آفت کش گیاهی حاوی نانوکپسول تولید کرده است که اثربخشی بالایی در حذف آفات از گیاهان دارد و در عین حال باقیماندهای روی محصولات کشاورزی باقی نمی گذارد.
این محصول به کاهش مصرف سموم کشاورزی و تولید محصول سالمتر، در باغات و گلخانههای کشور کمک کرده است. فرمولاسیون این آفتکش گیاهی بر اساس نانو و میکروکپسولها است و میتوان از این فناوری برای تولید انواع آفتکشهای کمخطر و عاری از سموم شیمیایی استفاده کرد.
این آفتکشهای نانویی که پتانسیل صادراتی نیز دارد، سازگار با محیط زیست هستند و خطری برای انسان، دام و محیط زیست ندارند. این محصول تعادل محیط را به هم نمیزند و در عین حال زیستسازگار و دوستدار طبیعت نیز است.