توافق ایران و ارمنستان برای تخلیه آلودگی‌ها از رودخانه ارس / تفاهم نامه همکاری اقتصادی بین دو کشور امضا شد

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ارمنستان که در روزهای پایانی هفته جاری به ارمنستان سفر کرده، در دیدار با "هاکوب سیمیدیان" وزیر محیط زیست ارمنستان اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران با وجود موانع تحریم‌های استکباری، در مدیریت کرونا بسیار موفق عمل کرد به طوری که امروز تلفات کرونا در کشور ما به 2 الی 3 نفر رسیده است و دولت سیزدهم در این زمینه برای ارائه خدمات به ارمنستان اعلام آمادگی می‌کند.

رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ارمنستان با اشاره به سوابق همکاری‌ها و تعاملات دو کشور اظهار کرد: هفدهمین کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان باید محل توسعه ظرفیت و افزایش همکاری‌ها بوده و نقش راهبردی در روابط دو کشور داشته و نقطه عطفی در موضوع‌های مختلف به ویژه آب و محیط زیست به وجود آورد.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت صادرات خدمات فنی مهندسی به ویژه در حوزه آب نیز می‌تواند برای ارمنستان موثر باشد، گفت: ایران سومین کشور بزرگ سد ساز جهان است و حدود 12 هزار و 500 مگاوات سدهای برق آبی در مدار بهره‌برداری دارد تا جایی که توانسته‌ایم خدمات فنی مهندسی در حوزه آب را به کشورهای متعددی مانند تاجیکستان، روسیه و ایتالیایی‌ها صادر کنیم.

در ادامه "هاکوب سیمیدیان" وزیر محیط زیست ارمنستان با اشاره به سوابق همکاری تهران و ایروان در حوزه‌های مختلف از برگزاری هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور اظهار خرسندی کرد و گفت: امضای این یادداشت تفاهم کمیسیون مذکور مصادف با سی امین سالگرد شروع همکاری دو کشور است.

به گفته وی، باید همکاری در حوزه محیط زیست به ویژه در بخش سد سازی، مدیریت منابع آب، مناطق حفاظت شده و بخش‌های مختلف زیست محیطی را توسعه دهیم.

وزیر محیط زیست ارمنستان با اشاره به چالش‌های رودخانه مشترک مرزی، اظهار کرد: طی دو ماه اخیر فعالیت‌های مختلفی در این حوزه انجام و گزارشات از طرق دیپلماتیک ارائه شده و ارمنستان در این زمینه آمادگی کامل برای حل مسائل را دارد.

وی با اشاره به اهمیت ویژه کیفیت آب، پیشنهاد احیای کارگروه نمونه‌برداری مشترک برای آب را ارائه و اضافه کرد: نتایج نمونه‌برداری‌ها باید مبادله شود تا به یک استاندارد واحد دست یابیم.

همچنین در پایان، دو طرف درخصوص چالش‌های آلودگی‌ آب‌های سطحی توافق کردند با تشکیل یک کارگروه مشترک، اقدامات اجرایی برای تهیه نقشه راه، جزئیات و زمان‌بندی حل مشکل تخلیه آلودگی‌ها در رودخانه مرزی را آغاز کنند.

* سند راهبردی تفاهم‌نامه هفدهمین کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان امضا شد

در ادامه سفر محرابیان به ایروان، سند تفاهم‌نامه هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان به امضای رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور رسید.

این تفاهم‌نامه در محورهای ترانزیت، حمل و نقل و تسهیل تبادل کالا، تجارت بین دو کشور و همکاری گسترده‌تر در حوزه انرژی، توسعه همکاری‌های زیست محیطی در حوزه ارس و رفع آلودگی‌ از رودخانه‌های مرزی و توسعه همکاری در حوزه درمان و توریسم درمانی به امضا رسید.

"علی اکبر محرابیان" طی سخنانی در نشست رسمی هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان، رویکرد دولت سیزدهم در توسعه روابط بین‌المللی را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: یقیناً روابط خوب سیاسی ایران و ارمنستان موجب تقویت همگرایی در منطقه خواهد بود.

وزیر نیرو افزود: هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان را در شرایطی برگزار می‌کنیم که روابط دو کشور همسایه، بسیار دوستانه و در سطح عالی است و خوشبختانه همکاری‌های اقتصادی نیز نسبت به سال‌های قبل بهبود پیدا کرده، در عین حال اطمینان داریم که ظرفیت رشد همکاری‌های تجاری بسیار بیشتر از حجم کنونی است.

محرابیان فقدان مسیر حمل و نقلی مناسب، روابط مالی و بانکی باثبات و در مجموع عدم بهره‌برداری از ظرفیت‌های عظیم دو کشور را از مشکلات موجود بر سر راه توسعه همکاری‌ها برشمرد و ابراز امیدواری کرد با تلاش‌های دو کشور موانع موجود برطرف شود.

وی با بیان اینکه وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران از زمان برعهده گرفتن مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ارمنستان یعنی از اجلاس دهم به بعد، برنامه‌ریزی و تلاش فراوانی برای توسعه همکاری‌های دو کشور به عمل آورده است، تاکید کرد: توسعه روابط اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی انتظار به‌حق مردم و مسئولان دو کشور است و در همین راستا توصیه اکید دارم تا با برگزاری نشست‌های پیگیری توافقات، مشکلات و موانع سد راه تفاهم‌ها را مرتفع و زمینه اجرای آنها را فراهم کنیم.

"مهر گریگوریان" رئیس ارمنی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور و معاون نخست وزیر ارمنستان در پایان با تقدیر از تلاش‌های انجام شده برای تدوین سند یادداشت تفاهم، از برگزاری منظم نشست‌های کارشناسی و نهایی شدن سند جدید همکاری‌های دو کشور ابراز خرسندی کرده و بر اراده دولت جمهوری ارمنستان برای تقویت روابط با کشورمان در حوزه‌های مختلف تأکید کرد.

معاون نخست‌وزیر ارمنستان با اشاره به نقش اتحادیه اقتصادی اوراسیا در گسترش همگرایی و افزایش تجارت در منطقه، آمادگی ارمنستان برای ادامه ایفای نقش تسهیل‌گر روابط ایران و اتحادیه را یادآوری کرد.

وی با اشاره به موضوع حمل و نقل و انرژی به عنوان دو پایه مهم گسترش روابط بین دو کشور، تمدید و به‌روزرسانی قرارداد تبادل گاز و برق بین دو کشور، پیگیری تکمیل مسیر جاده شمال – جنوب ارمنستان به عنوان حلقه‌ای از کریدور خلیج فارس به دریای سیاه، تسهیل روابط گمرکی دو کشور و برقراری روابط ریلی با ایران در صورت تحقق موضوع رفع انسداد از مسیرهای مواصلاتی در منطقه را به عنوان برخی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش روی دو کشور برشمرد.

* یادداشت تفاهم مناطق آزاد ارس ایران و مغری ارمنستان امضا شد

در پایان این سفر، یادداشت تفاهم مناطق آزاد ارس ایران و مغری ارمنستان فی مابین مدیران ایرانی و ارمنی مناطق مذکور در حاشیه هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در شهر ایروان به امضا رسید.

در این یادداشت تفاهم دو طرف بر آماده‌سازی زمینه‌های همکاری بیش از پیشه فعالین اقتصادی دو کشور و استفاده از تسهیلات ویژه منطقه آزاد ایران و ارمنستان برای توسعه روابط صنعتی، تولیدی، تجارتی و بازرگانی تاکید کردند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.