به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ جعفر اصلانی اظهار کرد: هنوز هیچ مطالعهای در مورد اثربخشی بهتر واکسنهای کشته شده یا غیرفعال شده، انجام نشده، اما در مورد ویروس اومیکرون در کشورهایی که عمدتا واکسن mRNA استفاده کردهاند، در مقایسه با کشورهایی که ویروس کشته شده استفاده کردهاند، طول موج اومیکرون طولانیتر بوده است.
وی افزود: در برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه و انگلیس با اینکه بیش از 4 ماه از شیوع موج اومیکرون میگذرد، اما هنوز آمار مبتلایان و مرگ و میر بیماران کووید19 در این کشورها بالا است. وقتی این آمار را با کشورهایی که واکسنهای کشته شده مانند هند، اندونزی، ایران و آرژانتین که بیشتر از این نوع واکسنها استفاده کردهاند، مقایسه میکنیم، میبینیم که طول دوره موج اومیکرون، کوتاهتر و حداکثر دو تا سه ماه بوده است و شدت ابتلا و مرگ و میر آن هم کمتر بوده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله همچنین یادآور شد: برای بررسی اثربخشی واکسنهای با پلتفرمهای مختلف در کشورها، نیاز به مطالعات بیشتر و دقیقتری است، چراکه ممکن است دلایل دیگری از جمله ژنتیک و هرم سنی نیز اثرگذار باشد، اما امکان دارد که نوع واکسن نیز موثر باشد.
اصلانی در ادامه گفت: میتوانیم بگوییم که واکسنهای کشته شده، در برابر اومیکرون، اثربخشی خوبی در کنترل ابتلا و بهویژه مرگ و میر بیماران کووید19 داشتهاند.
وی ادامه داد: واکسنهای mRNA با واکسنهای پروتئین نوترکیب مانند نورا و پاستوکووک متفاوت است و در کشور ما دو واکسن پروتئین نوترکیب نیز ساخته شده و در سبد واکسیناسیون کشور قرار دارد.
گفتنی است پیش از این بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت گفته بود: امروزه ثابت شده واکسنهایی که از ویروس کشته شده ساخته شده اثر بهتری دارد و واکسنهای فایزر و مدرنا به این اندازه اثربخشی نداشتهاند.
انتهای پیام/