چندین رسانه آمریکایی گزارش کردهاند که ایالات متحده، اطلاعاتی را به ارتش اوکراین ارائه کرده و همین اطلاعات نظامی عامل غرق کردن ناو مسکووا که رزمناو موشکی شاخص روسیه در دریای سیاه بود، شده است.
به گزارش خبرآنی، چندین مقام بلندپایه آمریکا به رسانهها گفتند که اوکراین از ایالات متحده در مورد یک کشتی در حال حرکت به سمت جنوب اودسا سوال کرده بود.
ایالات متحده هم در پاسخ اعلام کرده بود که این کشتی مسکووا است و به تأیید مکان آن کمک کرده بود.
پس از اطلاعات دریافت شده از سوی آمریکا، اوکراین با دو موشک به این ناو حمله و آن را غرق کرد.
پنتاگون پس از انتشار این گزارشها تایید کرد که آمریکا به اوکراین اطلاعاتی در خصوص نیروهای روسیه میدهد اما تاکید کرده که در تصمیمگیریهای ارتش اوکراین هیچ دخالتی نداشته است.
یک سخنگوی پنتاگون هم گفته است که ایالات متحده اطلاعاتی را که موجب کمک به اوکراین در دفاع از خود است، را ارائه کرده است.
به گزارش بی.بی.سی چندین مقام آمریکایی ناشناس که با رسانهها صحبت کردهاند، گفتهاند که نمیدانستند اوکراین پس از کمک به تعیین مکان مسکووا، آن را هدف قرار خواهد داد.
رزمناو موشکی مسکووا با ۵۱۰ خدمه، رهبری حمله دریایی روسیه به اوکراین را در اختیار داشت که در ۲۵ فروردین رسما غرق شدن آن اعلام شد و این حادثه یک ضربه نمادین و نظامی بزرگ به روسیه بود.
در آن زمان، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد مهمات موجود در کشتی مسکووا در آتش سوزی غیرقابل توضیحی منفجر شده و کشتی هنگام یدک کشی به بندر منفجر شده است.
ایالات متحده هنوز مستقیماً به گزارشهای مربوط به مسکووا واکنشی نشان نداده است.
با این حال جان کربی، سخنگوی پنتاگون گزارشهایی که پیشتر رسانهها منتشر کرده بودند و در آن گفته شده بود ایالات متحده اطلاعاتی درباره مکان ژنرالهای ارشد روسی در میدان جنگ را در اختیار اوکراین قرار داده را تکذیب کرد.
در این گزارشها آمده بود که اوکراین بوسیله گزارشهای آمریکا موفق به کشتن ژانرالهای ارشد روسیه شده است.
کربی گفت: "ما اطلاعاتی در مورد محل استقرار رهبران ارشد نظامی در میدان نبرد را ارائه نکردیم و مشارکتی هم با ارتش اوکراین در تصمیمگیریها برای هدف قراردادن آنها نداشتهایم".
وی گفت که اوکراین اطلاعاتی را که ایالات متحده و دیگران دریافت میکند را با اطلاعات میدانی خود از جنگ ترکیب میکند و سپس آنها تصمیمات خود را میگیرند و اقدامات خود را انجام میدهند.
شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز کمک آمریکا به اوکراین را برای هدف قرار دادن افسران ارشد روسی رد کرد.
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته است "ما اطلاعاتی را به قصد کشتن ژنرالهای روسی ارائه نمیکنیم".
دولت بایدن در حال افزایش حمایت از اوکراین است. بایدن از کنگره آمریکا ۳۳ میلیارد دلار کمک نظامی، اقتصادی و بشردوستانه برای حمایت از اوکراین درخواست کرده و این در حالیست که تاکید دارد که ایالات متحده "به روسیه حمله نمیکند".
این مبلغ بیش از دو برابر مبلغی است که ایالات متحده قبلاً برای تأمین تجهیزات نظامی و کمک های بشردوستانه هزینه کرده است.
وزارت خارجه روسیه گفته است که حمایت نظامی غرب از اوکراین "امنیت این قاره" را تهدید میکند.
رزمناو مسکو (مسکووا) در اوایل دهه ۱۹۸۰ و در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق ساخته شد.
این کشتی اصلی از پروژه ۱۱۶۴ آتلانت نیروی دریایی شوروی سابق بود. در ابتدا "اسلاوا" نام داشت، اما بعدا به مسکووا (مسکو) تغییر نام داد.
تسلیحات اصلی این کشتی جنگی موشکهای ضد کشتی (P-۱۰۰۰ Vulkan ) بود.
این رزمناو که در سال ۲۰۰۰، به فرماندهی ناوگان دریای سیاه تبدیل شد در عملیات نظامی روسیه در سوریه که در سال ۲۰۱۵ آغاز شد، نقشی کلیدی داشت.
انتهای پیام