به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، 12 اسفندماه سال 97 محمد اسلامی وزیر وقت راه و شهرسازی از پرداخت الکترونیکی عوارض در دو آزاده راه تهران ـ ساوه و قزوین ـ رشت تا پایان سال (97) خبر داده و گفته بود: پس از باز خوردگیری از اجرای این طرح، پرداخت الکترونیکی عوارض در تمام آزاده راهها اجرایی و عملیاتی میشود.
حدود 27 ماه پس از این اظهارات، وزیر سابق راه و شهرسازی خردادماه سال گذشته از الکترونیکی شدن پرداخت عوارض 11 آزادراه کشور خبر داد و گفت:عوارض تمام آزادراهها بهصورت پیمایشی دریافت میشود.
محمد اسلامی با اشاره به همهگیری ویروس کرونا از اواخر سال 98 و تلاش برای کاهش مبادله اسکناس و پول به دلیل احتمال انتقال ویروس کرونا، یادآو شد: در گام نخست، 4 آزادراه به شبکه پرداخت الکترونیکی عوارض متصل شد و بعد از آن سه آزادراه دیگر و امروز نیز 4 آزادراه به شبکه پرداخت الکترونیکی عوارض متصل شد. با اینکار تعداد آزادراههایی که به شبکه الکترونیکی عوارض متصل شد به 11 آزادراه رسید.
وی ادامه داد: آزادراه اصفهان-نظنز، نظنز-کاشان، رشت-قزوین به شبکه پرداخت عوارض الکترونیکی متصل شده است. تلاش داریم تا سیستمهای پرداخت عوارض الکترونیکی برای مردم متنوع و ساده شود. همچنین با توجه به تکلیف ستاد ملی کرونا و اخذ مجوز به وزارت راه و شهرسازی مجوز برای دریافت اسامی افرادی که عوارض را پرداخت نکردند از سوی پلیس، عملا توسعه زیرساختها انجام شد و در ماههای آتی تعداد بیشتری از اتوبانها را به سیستم پرداخت الکترونیکی متصل میکنیم.
اسلامی گفت: تا امروز 11200 کیلومتر از 1700 کیلومتر آزادراههای کشور در قالب این طرح پوشش داده شده است. این 1200 کیلومتری که پوشش داده شده در 4 مورد از اتوبانها حدود 60 درصد از ترافیک آزادراهی را تحتپوشش خود قرار میدهد.
وزیر راه با یادآوری دریافت عوارضی آزادراههای تهران- پردیس و تهران- شمال به شکل نیمه الکترونیکی، اضافه کرد: کسانیکه عوارض الکترونیکی خود را پرداخت نمیکنند به موجب قانون حتما مشمول جریمه میشوند و جریمههای سنگینی نیز برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
حال پس از گذشت حدود یکسال خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور از امضای تفاهمنامهای با راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی برای اخذ عوارض خبر داده و در عین حال گفته است: به لحاظ قانونی، هیچ اجباری برای اخذ عوارض آزاد راهی بهصورت الکترونیکی تا سال 1401 وجود نداشت.
وی یادآور شد: در لایحه بودجه امسال در تبصره 18، پیش بینی الکترونیکی شدن اخذ عوارض آزاد راهها شده است و از این پس، چنانچه افراد به هردلیل نتوانند عوارض خود را پرداخت کنند، هم در زمان تمدید بیمه و هم در زمان پرداخت خلافی، عوارض آزادراهی از بدهکاران اخذ میشود و از زمانی که با پلیس برای اخذ عوارض آزادراهی تفاهم نامه امضا شد شرایط برای اخذ عوارض بهتر شد.
وی تاکید کرد: تا 31 خرداد این قانون باید عملیاتی شود، اما تا تجهیزات به صورت کامل نصب نشود اجرایی نخواهد شد و طی جلساتی که با شرکتهای آزاد راهی و پلیس گذاشته شد مسائلی همچون عوارض بالای آزاد راههای تازه تاسیس بررسی شد.
خادمی افزود: در زمان حاضر 8 آزادراه کشور مجهز به زیرساختهای اخذ عوارض الکترونیکی هستند و یک آزادراه در حال ساخت و 10 آزادراه دیگر در حال نصب تجهیزات و 21 آزادراه نیز در حال انجام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این که مشکلات پرداختی نرم افزارهای اخذ آزادراهی رفع شده است، گفت: تا حد امکان مشکلات به حداقل رسیده است.
انتهای پیام/