جدال برسر انتخابات نظام مهندسی؛ دستور وزیر اولویت دارد یا مصوبه هیئت عمومی؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، اوایل اسفندماه سال گذشته رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی طی نامه ای به هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی ساختمان ها با اشاره به از رسمیت ساقط شدن شورای مرکزی، 23 اسفند را برای برگزاری انتخابات شورای اعلام کرد.

وی در این نامه تاکید کرده بود: ... با نگرش به اختیارات حاصل از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال 1374 و آیین نامه اجرایی آن به این وسیله از همه اعضای اصلی هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها برای حضور در جلسه فوق العاده هیئت عمومی سازمان که با توجه به همه گیری بیماری کووید 19 (کرونا) به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد دعوت به عمل می آید. »

این در حالی بود که ظهر روز 15 اسفند ماه 1400 سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به این‌که فضای سازمان به آرامش رسیده است، گفت: پیشنهادم به وزارت راه این است که انتخابات شورای مرکزی بعد از ماه مبارک رمضان انجام شود. وزارت راه و شهرسازی حتما این سیاست را دارد که سازمان نظام مهندسی و انتخابات آنرا مدیریت کنیم تا با یک آرامش حاشیه‌های ایجاد شده برای سازمان نظام مهندسی را به حداقل برسانیم.

 وی با بیان این‌که در فضای تعاملی با سازمان نظام مهندسی، انتخابات شورای مرکزی را برگزار می‌کنیم، گفت: پیشنهادم این است با هماهنگی این کار را انجام دهیم تا بتوانیم این مرحله را با آرامش، مدیریت و درایت پشت سر بگذاریم. هدف اصلی ما در شورای مرکزی این است تا هیئت مدیره شورای مرکزی دوره نهم متعهد و یکدست باشد تا چالش‌های سازمان‌های نظام مهندسی کشور را به فرصت تبدیل کند.

به گزارش خبرآنی، 31 فروردین امسال جلسه فوق‌العاده هیئت عمومی نهمین دوره انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور  با حضور مسعود زریبافان به‌عنوان نماینده وزیر راه و شهرسازی برگزار شد که دستور جلسه مذکور اتخاذ تصمیم در خصوص زمان و شیوه برگزاری انتخابات نهمین دوره شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان بود.

طبق آنچه سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اعلام کرد بهزاد پارسا به عنوان رئیس، سید سعید علم بلادی به عنوان نایب رئیس، امیر کلهر به عنوان دبیر و عهد یزدی نژاد و سید محمد علی سبحانی به عنوان ناظرین جلسه با رای اکثریت قریب به اتفاق انتخاب شدند.

در این جلسه پس از استماع نظرات مخالفان و موافقان، رای گیری انجام شد و از 287 رای ماخوذه با 209 رای موافق و 78 رای مخالف، زمان برگزاری جلسه هیئت عمومی فوق العاده بعدی به تصویب هیئت عمومی رسید. دستور بعدی جلسه مذکور اختیار تعیین محل، نحوه برگزاری به‌صورت حضوری و فرآیند انتخابات نهمین دوره شورای مرکزی و همچنین تصمیم‌گیری در خصوص موارد پیش بینی نشده مرتبط، به نماینده وزیر راه و شهرسازی تفویض شد که پس از استماع نظر مخالفان و موافقان بند دو دستورکار نیز با 172 رای موافق و 109 رای مخالف از مجموع 281 رای ماخوذه به تصویب هیئت عمومی و تایید ناظران جلسه رسید.

*هزینه 6.7 میلیون تومانی هر نفر برای حضور در انتخابات جزیره کیش

به گزارش خبرآنی، 6 اردیبهشت ماه امسال سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان در نامه‌ای به شرح زیر به روسای سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها از هزینه 6.7 میلیون تومانی حضور هر کدام از اعضا اصلی هیئت مدیره دوره نهم برای حضور در مراسم رای‌گیری انتخابات در جزیره کیش خبر داد؛

«به اطلاع می‌رساند هزینه سرانه حضور هر یک از اعضای اصلی هیئت مدیره دوره نهم به همراه یک نفر همراه در اجلاس فوق‌العاده مورخ 1401/02/22 در جزیره کیش به‌صورت علی‌الحساب مبلغ 67/000/000ریال برای هر نفر معین شده است.

مستدعی است دستور فرمایید صرفا بر اساس لیست اعضای اصلی هیئت مدیره هزینه شرکت‌کنندگان را حداکثر تا تاریخ 1401/02/10 به حساب شماره ... به نام سازمان نظام مهندسی ساختمان نزد بانک مسکن شعبه خدامی واریز و تصویر فیش به شماره فکس 02188191589 ارسال شود.»

حاشیه‌های برگزاری انتخابات هیئت مدیره دوره نهم شورای مرکزی از همین نامه شروع شد و برخی اعضای اصلی هیئت مدیره نسبت به هزینه‌های زیاد مالی برگزاری جلسه فوق‌العاده در جزیره کیش اعتراض کردند. پایگاه خبری خبرآنی 2 روز قبل از نامه سرپرست سازمان نظام مهندسی با اشاره به محل برگزاری جلسه مذکور نسبت به تحمیل هزینه‌های سنگین به سازمان نظام مهندسی ساختمان هشدار و از گرفتاری هیئت مدیره‌های سازمان نظام مهندسی استان‌ها برای پرواز به جزیره کیش خبر داده بود.

*شکیب: انتخاب جزیره کیش برای کم کردن حاشیه‌ها بود

پنجشنبه گذشته سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفت‌وگو با خبرآنی به دفاع از تصمیم برگزاری جلسه فوق‌العاده در جزیره کیش پرداخت. شکیب با اشاره به مکاتبه با رؤسای سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان استان‌ها در رابطه با برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای مرکزی در جزیره کیش،‌ اظهار کرد:‌  در 8 دوره‌ انتخابات شورای مرکزی، 6 دوره در جزیره کیش و 2 دوره دیگر در تهران برگزار شده است.

وی با اشاره به احتمال استفاده استان‌ها از برگزاری جلسه مذکور،‌ ادامه داد: به همین دلیل انتخابات شورای مرکزی عمدتاً در کیش برگزار شده است.قبلا اینگونه بود که اعضای هیئت مدیره‌ها، بازرسان،‌ اعضای شورای انتظامی،‌کمیته‌های چهارجانبه و مهمان ویژه برای انتخابات شورای مرکزی دعوت می‌شدند.  شاید آن زمان تعداد افراد به 800 نفر می‌رسید.

وی ادامه داد: در دوره جدید گفتیم فقط اعضایی که حق رأی دارند به کیش بیایند. بر این اساس 383 نفر اعضای اصلی می‌آیند به‌علاوه این که در صورت لزوم هر استان یک نفر اضافه با خودش بیاورد.

سرپست سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این‌که رقم اعلام شده 6 میلیون و 700 هزار تومان هزینه حضور هر نفر در جزیره کیش علی‌الحساب است،‌گفت: در بودجه سال 1400 این رقم 4 میلیون و 800 هزار تومان بوده که به دلیل نداشتن مصوبه طی امسال، به این رقم 40 درصد تورم را اضافه کردیم و دقیقا به 6 میلیون و 720 هزار تومان افزایش یافت که 20 هزار تومان آن را کاهش دادیم.

شکیب درباره نحوه انتخاب جزیره کیش برای برگزاری انتخابات نهمین دوره شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان،‌ اضافه کرد:‌ هر استانی که این جلسه برگزار شود ممکن است استان از میزبانی استفاده کند. مرسوم بوده که این جلسه در منطقه آزادی برگزار شود که به هیچ استانی وابسته نباشد. امسال با توجه به شرایط خاص و وضعیتی که ما داریم تصمیم گرفته شد برای کم کردن حاشیه‌ها جلسه فوق‌العاده در جزیره کیش برگزار شود. روز 31 فروردین 1401 جلسه هیئت عمومی برگزار شد و انتخاب جزیره کیش مصوبه این هیئت است. در جلسه مذکور گفتند تاریخ برگزار جلسه 22 اردیبهشت باشد و 383 نفر اعضای هئیت مدیره‌ها اختیارات خود را به نماینده وزیر راه و شهرسازی (زریبافان) واگذار کردند و گفتند شما محل را تعیین کنید.

وی تأکید کرد: در نهایت تصمیم‌گیری برای محل جلسه به روسای سازمان نظام مهندسی استان‌ها واگذار شد و تصمیم گرفته شد در جزیره کیش باشد.

*واکنش وزارت راه به برگزاری انتخابات در جزیره کیش

از سوی دیگر به‌دنبال خبررسانی خبرآنی در رابطه با انتخابات پر هزینه در کیش، روز گذشته مدیرکل دفتر وزارتی راه و شهرسازی از برگزاری انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی به صورت مجازی با دستور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی خبر داد. علی جعفری در توئیتر نوشت: «به‌محض اطلاع از برگزاری انتخابات پر هزینه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی -ساختمان- در جزیره کیش به دستور وزیر راه و شهرسازی برخورد لازم صورت گرفت و ضمن لغو برنامه تاکید شد انتخابات به‌صورت مجازی برگزار گردد. سنت‌های اشتباه گذشته و خرج از جیب مهندسان عزیز به‌هیچ وجه قابل توجیه نیست.»

*شکیب: انتخابات حضوری نظام مهندسی مصوبه هیئت عمومی است، قابل تغییر نیست

این در حالی است که سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان این‌که برگزاری حضوری انتخابات شورای مرکزی تصمیم هیئت عمومی است، گفته است: برگزاری حضوری انتخابات مصوب شده و نمی‌توان آنرا تغییر داد.

حمزه شکیب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی در خصوص نحوه برگزاری انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان،‌ اظهار کرد: برگزاری انتخابات مذکور به صورت حضوری مصوبه نماینده اعضای -نظام مهندسی ساختمان- سراسر کشور بود.

وی در پاسخ به این پرسش که برای کاهش هزینه‌ها، می‌توان پیشنهاد برگزاری الکترونیکی انتخابات را داد، افزود: «این بحث هم بود که آیا انتخابات الکترونیکی برگزار شود یا حضوری. خروجی شورای مرکزی انتخاب افرادی است که هم تعهد داشته باشند،‌هم انسجام و هم کارآمدی بیشتر. برای سه سال کار کردن در شورای مرکزی اصلا با این هزینه‌ها قابل مقایسه نیست. »

وی ادامه داد: «ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا بتوانیم شورای مرکزی کارآمد داشته باشیم. یک شورای مرکزی داشته باشیم که مسنجم باشد و نسبت به همدیگر ساخت داشته باشیم که بیایند کار کنند.»

وی تصریح کرد: «مثل شورای مرکزی دوره هفتم و هشتم نشود که جنگ و جدال،‌ دو قطبی چند قطبی،‌ آبستراکسیون -جلسات- بود. »

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تاکید کرد: «کارشناسان می‌دانند اگر -انتخابات- حضوری باشد قطعا خروجی بهتری خواهد داشت. برگزاری انتخابات به‌صورت حضوری نیز تصمیم هیئت عمومی بوده و تصمیم شخص نبوده است.»

شکیب یادآور شد: برای مکان برگزاری انتخابات در کیش مصوبه نداشتیم اما برگزاری حضوری انتخابات مصوب شده و نمی‌توان آنرا تغییر داد.

به گزارش خبرآنی، قرار بود انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان بدون حاشیه برگزار شود،‌ اما در فاصله 12 روز تا موعد مقرر حاشیه‌های این انتخابات بیشتر هر زمان دیگری بوده است. برگزاری حضوری یا الکترونیکی انتخابات پارادوکس بزرگی را به‌وجود آورده است. با این تفاسیر این سئوال مطرح می‌شود که  دستور رستم قاسمی برای برگزاری الکترونیکی انتخابات اولویت دارد یا مصوبه هیئت عمومی؟

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.