نوه خروشچف: تهدید جنگ هسته‌ای الان بیش از زمان بحران موشکی کوباست

نوه نیکیتا خروشچف، از رهبران اتحاد شوروی سابق گفت، روسیه و غرب در مقطع فعلی حتی بیشتر از زمان بحران موشکی کوبا به جنگ هسته‌ای نزدیک هستند.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری پرس اسوسیشن، نینا خروشچوا، استاد دانشگاه و کسی که پدربزرگش، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق در زمان بن‌بست به وجود آمده در سال ۱۹۶۲ تحت عنوان بحران موشکی کوبا بود، در اظهاراتی هشدار داد که جنگ فعلی در اوکراین خطرناک‌تر است، زیرا به نظر نمی‌رسد هیچ یک از طرفین جنگ آماده "عقب‌نشینی" باشند.

خروشچوا گفت که علی‌رغم "جنگ لفظی" که در جریان مخاطرات دوره جنگ سرد بالا گرفت، جان اف کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا و خروشچف توافق کردند که به محض وجود تهدید واقعی انجام یک حمله هسته‌ای، تنش‌ها را کاهش دهند.

او در یک سخنرانی تلویزیونی بیان داشت، "روشن است" که جنگ کنونی یک جنگ نیابتی بین غرب و روسیه است که در آن اوکراین "تا حدی یک مهره" است.

نینا خروشچوا که استاد رشته روابط بین‌الملل در دانشگاه نیو اسکول نیویورک است، درباره بحران سال ۱۹۶۲ می‌گوید: آنچه واقعاً جهان را در آن زمان نجات داد این بود که هم خروشچف و هم کندی، صرف‌نظر از هر تفکر و مخالفتی که درباره ایدئولوژی یکدیگر داشتند و با آن مخالف بودند، نمی‌خواستند تسلیم شوند و اول کوتاه بیایند، اما وقتی که تهدید یک درگیری احتمالی از هر نوع بروز پیدا کرد، بلافاصله از موضعشان عقب‌نشینی کردند.

وی افزود: ما بیش از هر مساله دیگری امروز به مساله جنگ هسته‌ای نزدیک‌تر هستیم، زیرا امروز من شاهد این نیستم که هیچ یک از طرف‌ها، به‌ویژه طرف روسیه، از موضعش عقب‌نشینی کند و این چیزی است که من را بیشتر از هر چیزی می‌ترساند.

او اضافه کرد: در ۲۴ فوریه آشکار شد که موضوع مربوط به یک جنگ هسته‌ای است زیرا اول از همه مساله مربوط به مذاکرات اوکراین با آمریکا و سپس با ناتو بود، بنابراین آن گفتگو یک گفتگوی نیابتی بود و اوکراین در این رابطه تا حدی نقش یک مهره را داشت.

الکس یانگر، رئیس سابق سازمان اطلاعات خارجی انگلیس، ام.آی.۶، نیز نگرانی‌های مشابه با اظهارات او را در مورد تشدید تنش‌ها در جنگ اوکراین مطرح کرده و گفت به نظر می‌رسد "انضباط بازدارندگی" که به هر دو طرف در زمان سال ۱۹۶۲ کمک کرد از موضعشان عقب‌نشینی کنند، از بین رفته است.

او گفت: فکر می‌کنم از جهاتی نظم بازدارندگی را از دست داده‌ایم. ما در یک وضعیت بسیار احساسی است قرار داریم. بنابراین من فکر می‌کنم خطراتی واقعی در این زمینه وجود دارد، اما فکر می‌کنم پوتین نیز اساساً سعی می‌کند به ما قلدری کند و با صحبت در مورد سلاح‌های هسته‌ای خود ما را بترساند. او به خوبی می‌داند که وضعیت بسیار پیچیده‌تر از این است. البته غرب ظرفیت تلافی کردن را دارد و به هیچ وجه این که او بخواهد امتحان کرده و آنها را به خدمت بگیرد یک مانور منطقی نخواهد بود.

اما الکس یانگر این استدلال را که مساله جنگ اوکراین یک نبرد نیابتی است رد کرد و هشدار داد که چنین ادعاهایی به طور ناخواسته موقعیت روسیه را تقویت می‌کنند.

وی افزود: این ایده که این یک جنگ گسترده‌تر است، و اینکه ما در یک درگیری گسترده‌تر با روسیه هستیم، به سادگی به نفع روایت روسیه همچنان که آنها تحت فشار قرار می‌گیرند، بازی می‌کند زیرا می‌توانند به مردم خود بگویند که این یک جنگ دفاعی است.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.