راهنمای ملی و سامانه نیازسنجی بعد از سوانح طبیعی رونمایی شد

به گزارش خبرنگار خبرآنی، کامبد امینی حسینی رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امروز در مراسم رونمایی از سامانه نیازسنجی بعد از رخداد سوانح طبیعی که در محل پژوهشگاه زلزله برگزار شد، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در مواجهه با رخدادهای طبیعی مطرح می‌شود بررسی وضعیت خسارات بعد از مخاطرات است که تاکنون این موضوع به درستی برآورد نمی‌شد به گونه‌ای که بعد از زلزله بم خسارات آن را از ۵۰۰ میلیون دلار به بالا برآورد شد.

وی با بیان اینکه کشورهای مختلف برای حل این موضوع راه حلی را در سال ۲۰۱۵ در اجلاس سندای ژاپن ارائه کردند، گفت: راهکارهایی که ارائه شد برای کشور ما قابلیت اجرا نداشت از این رو با تعاملی که با دستگاه‌های مربوط داشتیم، اقدام به تهیه این راهنمای ملی کردیم.

امینی ادامه داد: ما توانستیم برای اولین بار بعد از سیلابی که در سال ۹۷، ۲۵ استان کشور را درگیر کرد، این راهنما و سامانه را طراحی کنیم که براساس آن نیازهای قشرهای مختلف بعد از سوانح طبیعی مشخص می‌شود. در واقع با استفاده از این سامانه نیازسنجی، وضعیت، خسارات، صدمات و غیره را بعد از سوانح طبیعی می‌توانیم به نهادهای حاکمیتی گزارش دهیم.

وی با بیان اینکه با استفاده از این سامانه می‌توان وضعیت خسارت سازه های مختلف را به خوبی مورد بررسی قرار داد، اظهار داشت: طبق تعاملات صورت گرفته، پژوهشگاه توانست این سامانه را در کشور بومی سازی کند.

رئیس پژوهشکده خطرپذیر زلزله گفت: این سامانه اطلاعات در خصوص مسکن، آموزش، بهداشت و درمان و غیره را در اختیار ما قرار می‌دهد.

وی افزد: همچنین با استفاده از این سامانه وضعیت تولید، کشاورزی، تجارت‌های خرد و کلان، گردشگری، نیروگاه‌ها، حمل و نقل، مخابرات، ارتباطات بعد از سوانح طبیعی مشخص می‌شود که به چه میزان آسیب به آنها وارد شده است. برای این منظور تیمی در پژوهشگاه تشکیل شد که بتوانند این تحقیقات را انجام دهند و سامانه نیازسنجی را بومی سازی کنند.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.