به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، این طراحی خارق العاده از لحاظ انرژی کارآمد است و می توان آن را در مقیاس وسیع تولید کرد. به بیان ساده تر این بلندگو به وسیله یک غشای ارتعاشی کار می کنند که هوای بالای آن را دستکاری می کند تا امواج صوتی بسازد. در بلندگوهایی که به طور معمول در سیستم های صوتی یا هدفون ها وجود دارد، این عملیات با استفاده از جریان الکتریکی و میدان مغناطیسی انجام می شود.
اما در سال های اخیر محققان روش هایی برای دستیابی به نتایج مشابه در دستگاه هایی نازک تر یافته اند. بلندگوهای بسیار نازک ورقه ای شکل با استفاده از مواد پیزوالکتریک کار می کنند که در واکنش به ولتاژ برق مرتعش می شود.
از این بلندگوها قبلاً در موبایل و تلویزیون و حتی برای ساخت بلندگو از اشیایی غیرمعمول مانند پرچم استفاده شده است.
مشکل آنجاست که این بلندگوهای نازک باید به نوعی از سطح دیگر جدا باشند. قرار دادن بلندگو روی سطح توانایی اش برای ارتعاش و ایجاد صوت را کاهش می دهد.
اما در تحقیق جدید محققان MIT بلندگوهای نازکی ابداع کرده اند که می توان آنها را روی سطوح مختلفی به کار برد. محققان به جای آنکه کاری کنند کل غشا مرتعش شود، آنها ماده را به شکل یک شبکه ای از برجستگی های گنبدی شکل ساختند که هرکدام به طور جداگانه مرتعش می شدند. برای این منظور یک لایه از مواد پیزوالکتریک با ضخامت ۸ میکرومتر بین دو لایه پلاستیک PET قرار داستند. یک لایه از PETشبکه ای از سوراخ های ریز داشت که از طریق آنها ماده پیزوالکتریک بیرون زده بود.
لایه زیرین PER از غشا محافظت می کرد و سبب می شد بلندگو روی سطح باقی بماند.
جینچای هان مولف ارشد پژوهش می گوید: این فرایند بسیار ساده واست. با کمک این فناوری میتوان بلندگویی در مقیاس وسیعمانند کاغذ دیواری برای پوشاندن دیوارها، اتومبیلها یا فضای داخلی هواپیما ساخت.
بلندگوی حاصل ۱۲۰ میلیمتر ضخامت و ۲ گرم وزن دارد، همچنین هزاران برجستگی کوچک با ارتفاع ۱۵ میکرومتر روی آن دیده می شود. محققان برای تست دستگاه آن را روی دیوار نصب کردند و بازده آن با میکروفونی در فاصله ۳۰ سانتیمتری اندازه گرفتند.
این دستگاه در مصرف انرژی نیز صرفه جو است و به ازای هر سانتیمتر مربع از بلندگو فقط ۱۰۰ میلی وات برق استفاده می شود.