به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ محمد مهدی کاظمی در نشست خبری با رسانهها اظهار کرد: آموزش حضوری پس از 25 ماه وقفه از 14 فروردین 1401 آغاز شد و بیش از 92 درصد دانش آموزان در مدارس حضور پیدا کردند.
وی افزود: با وجود تخریب رسانههای غربی برای آغاز آموزش حضوری این اتفاق مثبت رخ داد و امیدوارم بتوانیم در ادامه راه، آسیبهای آموزش غیرحضوری را جبران کنیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در آموزش غیرحضوری با افت یادگیری مواجه بودیم و تمام کشورها با این چالش مواجه بودند و علت تلاش برای بازگشت به آموزش حضوری همین موضوع بود.
کاظمی درباره سنجش افت یادگیری، مطرح کرد: این کار با حضوری شدن آموزشها امکان پذیر شد و معلمان وضعیت یادگیری دانش آموزان را رصد کردند و بعد از آن برنامههای لازم برای جبران افت یادگیری رخ میدهد از جمله افزایش زمان آموزش و اگر لازم باشد پیش بینیهایی انجام میدهیم تا با همراهی دولت بتوانیم در ایام تابستان برای دروس هدف و دانش آموزانی که آسیب دیدند برنامه ریزی لازم داشته باشیم.
افت در دروس ریاضی و علوم
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در مطالعاتی که انجام دادیم در دروس علوم و ریاضی افت تحصیلی محسوستر است و در دوره متوسطه دوم متناسب با رشتهها وضعیت متفاوت خواهد بود همچنین شایستگیهای پایه و غیرفنی هنرستانها با مشکل مواجه شده است که باید جبران شود.
وی بیان کرد: سواد اقتصادی دانش آموزان و مهارتهای کارآفرینی آنها باید افزایش یابد. با بهرهمندی از ظرفیت برنامههای مختلف مانند جشنواره نوجوان خوارزمی باید برای این عرصه گام برداریم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره هدایت تحصیلی دانش آموزان گفت: نظام جامع مشاوره و هدایت تحصیلی که اواخر سال 1400 در شورای عالی آموزش و پرورش مصوب شد باعث میشود بستر مناسبی برای هدایت تحصیلی دانش آموزان داشته باشیم. فرصت بازدید از مراکز مختلف، حضور کارآفرینان در مدارس و آشنایی دانش آموزان با رشتههای مختلف میتواند در تحقق هدایت تحصیلی مناسب و مطلوب کمک کند.
وی با اشاره به مهارت آموزی و کارآفرینی در دوره متوسطه اول و دوم بیان کرد: هم اکنون سهم وضعیت آموزش فنی و حرفهای و کاردانش 35 درصد است و برای چند سال آینده باید به 45 درصد برسد البته صرفاً دنبال توسعه کمی نیستیم و ارتقای کیفیت آموزش بسیار مهم است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: باید از ظرفیت شهرکهای صنعتی بهرهمند شویم و ایجاد هنرستانها در جوار شهرکهای صنعتی و تنوع دادن به رشتههای مختلف مدنظر است.
ترک تحصیلی پنهان در سال تحصیلی آینده
کاظمی با اشاره به نصیب آموزشی برابر مطرح کرد: باید از ظرفیت تمام بخشها و گروههای جهادی نهایت بهرهبرداری را داشته باشیم، هماکنون پوشش تحصیلی دوره متوسطه اول 91.7 درصد است که باید افزایش یابد البته در سال تحصیلی آینده تحت تأثیر دو سال آموزش مجازی ممکن است پوشش تحصیلی با افت مواجه شود چرا که در آموزش غیرحضوری نمیتوانستیم واقعیت حضور دانش آموزان را بسنجیم بنابراین ممکن است با ترک تحصیل پنهان رو به رو باشیم.
وی گفت: سال گذشته 5668 میلیارد ریال برای بهسازی تجهیزات هنرستانها و 190 میلیارد ریال برای تجهیز کارگاهها و پژوهش سراها اختصاص یافت.
افت سهمیه دانشآموزان روستایی در مدارس نمونه دولتی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره مدارس نمونه دولتی که با هدف تربیت استعدادهای برتر در مناطق کمتر برخوردار و روستایی است، عنوان کرد: طی سالهای اخیر با افت سهمیه دانش آموزان روستایی در پذیرش این مدارس مواجهه بودیم و 20 درصد ظرفیت به این دانش آموزان اختصاص مییافت امسال اعلام کردیم 50 درصد ظرفیت مدارس نمونه دولتی به دانش آموزان روستایی اختصاص یابد.
14درصد دانش آموزان به رشته ریاضی میروند
کاظمی درباره بحث کاهش آمار داوطلبان رشته ریاضی گفت: امروز شاهد این هستیم که فقط 14 درصد دانش آموزان در رشته ریاضی تحصیل میکنند در حالیکه علوم پایه زیرساخت هر کشوری است و اگر برنامهریزی نداشته باشیم در تربیت نیروی متخصص با مشکل مواجه میشویم، هماکنون نخبگان را به سمت رشته تجربی سوق دادهایم و با برنامهریزی که انجام دادیم افزایش سهم دانش آموزان رشته ریاضی مدنظر است و در همین راستا نسبت به محدودسازی پذیرش در علوم تجربی باید اقدام کنیم، برخی دانش آموزان براساس هیجانات به انتخاب رشته تجربی اقدام میکنند و با افزایش داوطلبان این رشته مواجه هستیم.
وی ادامه داد: در بحث مشاوره و هدایت تحصیلی مناسب دانش آموزان باید کار کنیم و نسبت به ایجاد رشته علوم ریاضی که در برخی مدارس به دلیل عدم استقبال دانش آموزان تعطیل شده است، برنامه ریزی شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به پیشنهاد آموزش یک مهارت به دولت و بهره گیری از ظرفیت سایر دستگاهها برای آموزش مهارت به دانش آموزان دوره متوسطه اول و دوم، گفت: در یک برنامه ابلاغی به استانها که افزایش سهم دانش آموزان در شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش مدنظر است بحث افزایش سهم رشته ریاضی و فیزیک را مدنظر داریم.
کاظمی درباره مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد: این مصوبه هنوز به آموزش و پرورش ابلاغ نشده است اما آنچه رسانهای شد قرار است امتحانات نهایی سهم 60 درصدی در پذیرش دانشجو داشته باشد و در سال 1403، 60 درصد نمرات پایه یازدهم و دوازدهم و سال 1404 سهم 60 درصدی نمرات سه پایه دوره متوسطه دوم مدنظر است. اگر این مصوبه ابلاغ شود آموزش و پرورش با حمایتهایی که صورت میگیرد و استلزاماتی که باید تأمین شود، آماده است.
انتهای پیام/