پاشینیان: به رسمیت شناختن "نسل‌کشی" ارامنه از تنش‌های منطقه می‌کاهد

نخست‌وزیر ارمنستان امروز (یکشنبه) در اظهاراتی تصریح کرد، به رسمیت شناختن بین‌المللی "نسل‌کشی" ارامنه به جای تشدید تنش‌ها در منطقه، باعث کاستن از این تنش‌ها شده و به جلوگیری از تکرار چنین جنایاتی در آینده کمک می‌کند.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان در بیانیه‌ای به مناسبت صد و هفتمین سالگرد "نسل‌کشی" ارامنه در زمان امپراتوری عثمانی گفت: دستور کار به رسمیت شناختن بین‌المللی مساله "نسل‌کشی" ارامنه باید به تقویت تضمین‌های امنیتی برای ارمنستان کمک کند. دولت (ارمنستان) از این دستور کار نه در جهت افزایش تنش‌های منطقه‌ای بلکه با هدف فروکاستن از تنش‌های منطقه‌ای استفاده خواهد کرد.

به گفته او، "انکار و تحریف حقایق تاریخی به ویژه جنایات بی‌رحمانه گذشته و همچنین عدم پذیرش حقایق و غفلت از سوی جامعه بین‌المللی راه را برای جنایات و جرایم جدید هموار می‌کند."

او تاکید کرد: جهان متمدن، جامعه بین‌المللی خیلی کارها را برای انجام دادن در راستای این مسیر، جلوگیری از رخ دادن هرگونه جنایات دیگری از این دست صرف‌نظر از منافع سیاسی و در درجه اول ارزش قائل شدن برای جان انسان‌ها صرف‌نظر از ملیتشان دارد. این با به رسمیت شناختن و محکوم کردن "نسل‌کشی" است که باید جلوی رخداد جنایات جدید را گرفت.

پاشینیان همزمان تاکید کرد که حافظه تاریخی، ارمنی‌ها را به درک این که آنها باید از کنترل بیشتری بر سرنوشت خودشان از جمله از طریق یک کشور مستقل داشته باشند، می‌رساند.

این نخست‌وزیر ارمنستان اضافه کرد: این تحقق ما را به دستورکار گشایش یک دوران همراه با توسعه صلح‌آمیز برای مردم و منطقه خودمان رهنمون ساخته است. زیرا موثرترین ابزار برای تضمین امنیتمان صلح و استقلال کامل است. ما باید این مسیر را پیگیری کنیم.

او تاکید کرد، این آن چیزی است که ارمنستان را برای داشتن مذاکرات با ترکیه تشویق می‌کند. پاشینیان ادامه داد: امیدواریم که آرزوهای طرف ترکیه‌ای صادقانه باشند و ما خواهیم توانست در این جهت به جلو حرکت کنیم.

آزار و اذیت ارامنه که سهم قابل توجهی از جامعه عثمانی را تشکیل می‌دادند، از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم آغاز شد. به گفته مورخان، در سال ۱۹۱۵ بیش از ۱.۵ میلیون ارمنی کشته و صدها هزار نفر دیگر مجبور به ترک خانه‌های خود شدند. این رویدادها توسط دولت‌ها و پارلمان‌های ۳۱ کشور به عنوان "نسل‌کشی" به رسمیت شناخته شدند. ترکیه اذعان دارد که این کشتار اتفاق افتاده، اما از "نسل‌کشی" خواندن آن خودداری می‌کند.

انتهای پیام

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.