جمعی از داروسازان خواستار اعلام تعرفه سراسری شدند

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ روز گذشته تعدادی از داروسازان سراسر کشور با تجمع مقابل سازمان غذا و دارو، خواستار توجه این سازمان به وضعیت معیشتی فارغ‌التحصیلان این رشته شدند. در این تجمعات که در چند شهر دیگر نیز برگزار شد، داروسازان حقوق‌های تعیین شده توسط انجمن داروسازان را با توجه به سود چندبرابری حاصل از افزایش قیمت داروها در برابر زحمات مسئولین فنی"ناچیز" دانسته و درخواست کردند که این سازمان با توجه به اتمام دوره انجمن‌های داروسازان در زمینه تعیین تعرفه‌های سال 1401 در میان شاغلین این صنف، ایفای نقش کند.

این داروسازان یکی از دلایل اصلی اعتراض خود به روند موجود را عدم توجه به حقوق و معیشت مسئولین فنی داروخانه‌ها عنوان کرده‌اند. برای روشن‌تر شدن علت این اعتراض باید ابتدا به ساختار داروخانه توجه کرد؛ هر داروخانه یک مؤسس داروساز دارد و یک مسئول فنی که وی نیز داروساز است. داروسازان جوان می‌گویند مؤسس، خود می‌تواند مسئول فنی داروخانه‌اش باشد در صورتی که چند شغله نباشد و در هلدینگ‌ها و زنجیره‌های توزیع دارو سهامدار نباشد. به گفته آنها کاهش هزینه‌های چند شغله بودن برخی داروخانه‌داران نباید از جیب مسئولین فنی پرداخت شود. داروسازان جوان ادعا می‌کنند که انجمن داروسازان بیش از آنکه صدای داروسازان جوانی باشد که به عنوان مسئولین فنی داروخانه مشغول به کار هستند؛ صدای مؤسسین چند شغله داروخانه‌هاست. استدلالشان این است که زحمت اصلی ارائه خدمات دارویی و گردش چرخ اقتصادی داروخانه بر عهده مسئولین فنی شاغل در داروخانه‌هاست اما سود اصلی فروش دارو را مؤسسین داروخانه می‌برند.

رئیس فعلی انجمن داروسازان حقوق تعیین شده برای 8 ساعت کار یک مسئول فنی در داروخانه را 19 میلیون تومان پیشنهاد کرده اما داروسازان همچنان در تماس با خبرآنی ضمن اشاره به سود چندبرابری دارو برای داروخانه‌ها، به این مصوبه پیشنهادی (حقوق 19 میلیون تومانی پیشنهادی برای مسئول فنی) معترض هستند و خواستار انتشار توضیحاتشان درباره علت این اعتراض شدند.

داروسازان جوان، تداوم حضور اعضای انجمن داروسازان در پست‌های خود علی‌رغم گذشت چندماه‌ از اتمام مأموریت اعضای این انجمن و عدم برگزاری انتخابات انجمن به مدت 16 ماه را عاملی برای عدم وجاهت قانونی انجمن داروسازان عنوان کرده‌اند. رئیس انجمن داروسازان درباره علت عدم برگزاری انتخابات به خبرآنی گفت که ارائه نشدن مجوز برگزاری انتخابات از سوی وزارت کشور، علت عدم برگزاری انتخابات این انجمن است اما اعتراض داروسازان به این مسئله ادامه دارد و آنها مدعی هستند که اعضای انجمن داروسازان تا زمان برگزاری انتخابات انجمن به عنوان موسس هستند و نه تعیین‌کننده تعرفه به عنوان عضو انجمن؛ زیرا این مصداق تضاد منافع است.

 مسئولین فنی درخواست دارند که با توجه به اینکه دوره نمایندگان اعضای انجمن داروسازان به اتمام رسیده، تعرفه‌ها، با تشکیل کارگروهی از نمایندگان مسئولین فنی و موسسین داروخانه‌ها، بدون حضور افرادی که دوره نمایندگی‌شان در انجمن تمام شده است تعیین شود و این تعرفه همانند تمام رشته‌های پزشکی به صورت سراسری و بر اساس یک ضریب مشخص و مستقل از انجمن‌ها برای همیشه تعیین شود که موضوع تضاد منافع در جامعه داروسازی حل شود.

این گروه از داروسازان می‌گویند در حال حاضر درآمد یک ساعت کار آنها به عنوان مسئول فنی در داروخانه، 97 هزار تومان است اما این میزان باید به 167 هزار تومان به ازای هر ساعت کار افزایش یابد. بنابر اعلام آنها کارگروهی متشکل از نمایندگان مسئولین فنی کشور تشکیل شده که با توجه به مسائل مختلف از قبیل هزینه‌های مسکن، تورم، وضعیت معیشتی داروسازان و افزایش چند برابری قیمت دارو و به تبع آن افزایش سود داروخانه‌ها، حقوق حداقلی پایه برای یک مسئول فنی در داروخانه را ساعتی 167 هزار تومان در نظر گرفته است چرا که عمده مبلغی که در داروخانه به نام مسئول فنی از جیب بیمار گرفته می‌شود در حساب‌های داروخانه‌داران ذخیره می‌شود و بخش کمتری به جیب مسئولین فنی می‌رود.

اعتراض داروسازان: حقوق ما "کم" است/ پاسخ انجمن داروسازان فیلم

واکنش سازمان غذا و دارو به "افزایش قیمت برخی داروها" در سطح کشور

اصلاح قیمتی دارو نداشته‌ایم/ مردم تخلفات دارویی را گزارش کنند

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.