به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ نتایج یک تحقیق جدید که توسط دانشمندان آمریکایی و بریتانیایی انجام گرفته, نشان از تأثیرات منفی گرمایش جهانی بر جمعیت کاکتوسها که از مقاومترین گونههای بیابانی هستند دارد. بر خلاف این که تصور میشد کاکتوسها به شدت در برابر گرما و خشکسالی مقاوم هستند, نتیجه این تحقیق نشان میدهد که افزایش گرمایش جهانی حتی جمعیت گونههای مختلف کاکتوس را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
کاکتوسها یکی از در معرض خطرترین گروههای امروزی در جهان هستند که در معرض انقراض قرار گرفتن آنها عمدتاً به دلیل فعالیتهای انسانی است اما به نظر میرسد علاوه بر دخالت انسانی گرمایش جهانی و افزایش دما نیز خطر انقراض کاکتوسها را بیشتر میکند.
در این مقاله که در earth منتشر شده، آمده است که به دلیل شهرت کاکتوس به عنوان یک گیاه مقاوم که قادر به مقاومت در برابر شرایط گرم و خشک است, تصور میشد که افزایش دما بر این گونه بیتأثیر باشد اما نتایج تحقیق بر روی 408 گونه مختلف از کاکتوسها نشان داد که با افزایش گرمایش جهانی در قرن حاضر حدود 60 درصد از کاکتوسهایی که مورد مطالعه قرار گرفتهاند در این قرن دچار کاهش جمعیت و تقریباً 40 از آنها دچار "کاهش قابل توجه جمعیت " خواهند شد.
دانشمندان خاطرنشان کردند که مناطقی که به نظر میرسد بیشتر در معرض خطر از دست دادن گونه های کاکتوس هستند، مناطقی هستند که بیشترین تعداد گونهها و بیشترین تنوع را دارند، مانند فلوریدا و بخش هایی از برزیل و مکزیک. گفتنی است, نتایج این تحقیقات در مجله Nature Plants منتشر شده است.
به گزارش خبرآنی, انواع مختلف کاکتوسها نقش قابل توجهی در تولید دارو و مقابله با بیماری قلبی عروقی, مغزی و عصبی, کلیوی و نارساییهای معده, دیابت, چربیسوزی و همچنین نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی بخشی از مردم جهان دارند.
انتهای پیام/