به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ شدت فرونشست در کشور به شکل روزانه در حال افزایش است و همواره شاهد راهیابی فرونشست به سطح زمین در شهرهای مختلف کشور هستیم. به تازگی نیز فیلمی از فرونشست زمین در پاکدشت در فضای مجازی پخش شده است که بار دیگر خطر این تهدید جدی که مانند یک بمب ساعتی در زیر پای مردم 31 استان کشور قرار دارد را گوشزد میکند.
علی بیتاللهی, رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در رابطه با مشاهده فرونشست در پاکدشت در صفحه خود نوشت:
بروز شکاف و حفرههای ناشی از فرونشست زمین و فروریزشهای ناگهانی ناشی از شکلگیری حفرهها با پایین رفتن سطح ایستابی، بروز فرسایش تونلی، آبشستگیها و ریزشهای سطحی در همه نقاط کشور مستعد وقوع هستند. براساس برآوردهای سازمان نقشهبرداری، بهجز استان گیلان در تمامی استانهای کشور فرونشست زمین در حال رخداد است و ضرورت دارد تا عزمی جزم و ملی و مستمر و جدی برای کاهش خطرات فرونشست زمین در کشور بهوجود آید.
متأسفانه تا این زمان اقدام محسوس و ملموسی در سطح ملی برای کاهش ریسک فرونشست زمین اجرایی نشده و اعتباری هم برای اینکار تخصیص نیافته است. پیشبینی بنده این است که با توجه به استمرار کمآبی و کاهش قابل ملاحظه بارندگی و کاهش حجم روانآبها و آبهای سطحی، فشار بر سفره های آب زیرزمینی بیشتر خواهد شد، سطح آب زیرزمینی با نرخ بالاتری افت خواهد کرد و فرونشست زمین و آثار آن را بیشتر و بیشتر ملاقات خواهیم کرد.
به گزارش خبرآنی, در نتیجه تحقیقاتی که بر روی 609 دشت مطالعاتی کشور انجام شده است, 409 دشت درگیر فرونشست هستند و 200 دشت باقی مانده نیز بهزودی با فرونشست مواجه خواهند شد! از این 409 دشت 133 دشت وضعیت خطرناکتری دارند که از این تعداد نیز 30 دشت شرایط به شدت بحرانی دارند. دشت برخوار در اصفهان، نخستین دشت از نظر بحران فرونشست در کشور است و دشت تهران کرج هم از جمله دشتهای بحرانی در کشور است.
انتهای پیام/