به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، بازگشایی مدارس پس از تعطیلی دو ساله کرونایی در شرایطی اتفاق افتاد که این سوال مطرح است مدارس با طی کردن تجربه دوران کرونا و اقتضائات خاص آموزش مجازی در دوران پسا کرونا چه ویژگیها و تفاوتهایی خواهند داشت؟
حالا اما 10 روز پس از بازگشایی مدارس اوضاع خوشایندی مشاهده نمیشود و در همین مدت کوتاه اخباری از اعمال قلدری علیه دانشآموزان و حتی ضرب و شتم آنها به گوش میرسد.
در گزارشی با عنوان «مدرسه چگونه قلدری علیه دانشآموزان را ترویج میدهد» به اعمال خشونت علیه دانشآموزان در هفته نخست بازگشایی مدارس پرداختیم.
در ادامه این موضوع، روز گذشته ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میدهد یکی از کارکنان مدرسه در حالی که دانشآموزان در صف ایستادهاند با قیچی به کوتاه کردن موی آنها اقدام میکند پیشتر نیز خبری از شکستن سر دانشآموز پایه چهارم دبستان توسط معلم در شهرستان اشنویه منتشر شده بود.
ویدیوی کوتاه کردن موی دانشآموزان با واکنشهای منفی بسیاری در فضای مجازی مواجه شده است. بیشتر کاربران این اقدام معلم را مصداق بارز کودکآزاری سیستماتیک و تحقیر دانشآموزان توسط مسئولان مدرسه دانستهاند.
برخی کاربران نیز به خاطرات تلخی که خودشان از چنین رفتارها و تحقیرهایی در مدارس تجربه کردند، اشاره میکنند و از اینکه هنوز فضای مدارس همانند گذشته باقی مانده است، متعجبند.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «فیلم کوتاه کردن موهای بچهها را دیدید؟ من لااقل 3 بار این اتفاق را در دوران دبستان شخصا تجربه کردهام.»
در شرایطی که تمام افکار و توان این روزهای آموزش و پرورش معطوف به مقوله رتبهبندی معلمان است و بیشتر اخبار نیز پیرامون این موضوع است، واکنش آموزش و پرورش به موضوع اعمال خشونت و قلدری علیه دانشآموزان عجیب است.
پیش از این تلاش ما برای گفتوگو با مسئولان معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش پیرامون اعمال خشونت و قلدری علیه دانشآموزان در مدارس بینتیجه باقی ماند؛ هماکنون نیز تنها واکنش آموزش و پرورش به این موضوع از سوی صادق ستاریفرد سخنگوی وزارتخانه آن هم در صفحه شخصی او در توییتر است.
او نوشته است: ولقد کرمنا بنی آدم و ما فرزندان آدم را بسیار گرامی داشتیم. رفتار فرد خاطی با دانشآموزان عزیز (قیچی کردن مو) طبق ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات اداری "اعمال و رفتار خلاف شئون اداری یا شغلی است" که از طریق هیات رسیدگی به تخلفات اداری و مجازات و تنبیهات مقرر در این قانون رسیدگی میشود.
با این حال سخنگوی وزارت آموزش و پرورش به طور دقیق مشخص نکرده این اتفاق مربوط به کدام مدرسه و کدام استان است و با فرد خاطی به طور دقیق چه برخوردی انجام شده است؟
کارشناسان بر این باورند برخورد صورت گرفته با معلمانی که به تنبیه بدنی و تحقیر دانشآموزان اقدام میکنند بازدارنده نیست و صرفاً به یک تذکر یا کسب رضایت از خانواده دانشآموز منجر میشود. از سوی دیگر دورههای آموزشی برای افراد مرتکب این تخلف و سنجش سلامت روان معلمان اعمال نمیشود.
باید توجه داشت، قلدری موضوعی است که در مدارس به آن توجه نمیشود و در برخی مواقع مدارس خود، زمینهساز شکلگیری و تقویت قلدری میشوند. وقتی دانشآموز تحت قلدری قرار میگیرد، این موضوع بر روی تمام ابعاد زندگی او و حتی دلزدگی در مدرسه یا ترک تحصیل تأثیرمیگذارد.
تلاش میکنیم در گفتوگوهای تکمیلی با مسئولان آموزش و پرورش، نحوه برخورد با معلمی را که به کوتاه کردن موی دانشآموزان اقدام کرد با جزئیات بیشتری منعکس کنیم.
انتهای پیام/