به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، بازگشت دانشآموزان به مدارس و نشستن پای آموزش حضوری معلم پس از دو سال خانهنشینی و اُفت محسوس یادگیری آنها از 14 فروردین امسال رقم خورد، طبق بررسیهای میدانی که از سطح شهر تهران و مدارس مختلف داشتیم، حضور دانشآموزان در مدارس چشمگیر است و این را به وضوح میتوان با نگاهی به حیاط مدارس و حضور دانشآموزان در صف مشاهده کرد.
به استناد آمار ارائه شده از سوی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، 84 درصد دانشآموزان طی روزهای اخیر به مدارس آمده و تنها 16 درصد غایب هستند که از این تعداد حدود 6 درصد به علت بیماری، 58 درصد مسافرت و 36 درصد به دلیل عدم همراهی خانواده است.
قرار بر این است، شبکه شاد همزمان با بازگشایی مدارس به عنوان مکمل برنامههای آموزشی و تربیتی ادامه فعالیت داشته باشد و در مواقعی همچون آلودگی هوا یا بارش برف که نیاز به تعطیلی مدارس است از آموزش مجازی بهره برد.
آموزش مجازی در یکی از آلودهترین روزهای تهران به کار نیامد!
در شرایطی که تهران امروز یکی از آلودهترین روزهای خود را تجربه میکند و این امکان فراهم بود برای حفظ سلامت دانشآموزان، آموزش مجازی که حالا معلمان و دانشآموزان دو سال است تجربه استفاده از آن را دارند در پیش گرفت اما همچنان بر آموزش حضوری تاکید شد و بستر آموزش مجازی که اساس آن برای استفاده در چنین موقعیتهایی تعریف شده است به کار نیامد! از سوی دیگر در برخی مدارس دانش آموزان در فضای باز و سر صف همانند روزهای قبل حضور یافتند آن هم در شرایطی که اعلام شده بود فعالیتهای ورزشی مدارس و فعالیت در محیط باز مثل اردوها در استان تهران تعطیل است.
اما صرف نظر از وضعیت اضطراری آلودگی هوای امروز (شنبه 20 فروردین) همچنان برخی والدین مخالف آموزش حضوری هستند و از حضور فرزندانشان در کلاسهای درس جلوگیری میکنند همچنین تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، تجمع خانوادهها در برخی استانهای کشور را مقابل اداره کل آموزش و پرورش برای تعطیلی آموزش حضوری روایت میکند.
ضرورت آموزش حضوری برای دانشآموزان حاشیه شهرها
با این حال افرادی که برای تعطیلی آموزش حضوری در تلاشند باید به این موضوعات توجه داشته باشند:
طی دو سال تعطیلی کامل مدارس و مجازی شدن آموزشها حدود 3.5 میلیون دانش آموز به موبایل و ابزار لازم برای حضور در کلاس درس مجازی دسترسی نداشتند، اگر چه دولت سال تحصیلی 1400-1401 مدارس مناطق روستایی را بازگشایی کرد اما تعداد زیادی از این دانشآموزان ساکنان حاشیه شهرها هستند که در طول این دو سال با سختیهای بسیاری مواجه شدند و حتی برخی به سراغ بازار کار رفتند.
قطعاً بازگشایی مدارس و آغاز مجدد آموزش حضوری برای این دانشآموزان فرصت دوبارهای برای بازگشت به مدرسه به جای پیوستن به بازار کاراست.
از سوی دیگر برخی والدین، مهارت و امکانات لازم برای مشارکت در آموزش فرزندانشان را ندارند، طراحی و تولید محتوای آموزشی چندرسانهای که نیازهای دانشآموزان را برطرف کند، نوپاست و راهی طولانی برای رسیدن به بلوغ و جایگزینی با آموزش حضوری در کلاس درس دارد.
تمام این افراد، طبقات مختلفی از جامعه هستند که برخی توان مالی گرفتن معلم خصوصی برای جبران اُفت تحصیلی فرزندان خود را ندارند یا حتی سواد و توان کافی ندارند تا خودشان از وضعیت درسی فرزندشان حمایت کنند بنابراین حضور در مدرسه و تحصیل تنها فرصت تحرک و پیشرفت فرزندان طبقات ضعیف و متوسط در آینده است.
با این نگرش به ماجرا، سیاستگذاران و تصمیمگیران کشور موظفند تمام اقشار جامعه را در نظر بگیرند و چه بسا برنامهها و سیاستهای آنها باید در راستای حمایت بیشتر از طبقات متوسط و ضعیف جامعه باشد از این منظر تقاضای تعطیلی مدارس اساساً نمیتواند منطقی باشد و نمیتوان درهای مدارس را بیش از این به روی دانشآموزان بست.
همچنین برخی خانوادهها اکنون تبعات تعطیلی دو ساله مدارس و خانهنشینی فرزند خود را به وضوح در مواردی همچون اُفت توانایی یادگیری، پرخاشگری، اضطراب، وابستگی به تلفن همراه و فضای مجازی و ... مشاهده میکنند و از آموزش حضوری استقبال کردهاند.
برنامه جبرانی برای دانشآموزانی که افت تحصیلی شدید دارند
در همین ارتباط صادق ستاریفرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرآنی درباره اینکه آیا 3.5 میلیون دانشآموزی که به ابزار آموزش مجازی دسترسی نداشتند، به مدارس بازگشتند، گفت: در حال شناسایی این دانشآموزان هستیم که در کلاس درس حضور دارند یا خیر؛ مدارس در سال تحصیلی 1400-1401 در مناطق روستایی و کم جمعیت به صورت حضوری فعالیت کردند و چالش آموزش مجازی برای این دانشآموزان رفع شد.
وی افزود: آموزش و پرورش درتلاش است دانشآموزانی را که در ایام آموزش مجازی دچار افت تحصیلی شدید شدند بر اساس ارزشیابی در ترم اول و دوم شناسایی کند بر این اساس برای دانشآموزانی که در یک درس توصیف "نیاز به تلاش بیشتر" کسب کنند برنامه جبرانی در نظر گرفته میشود و در پایان سال تحصیلی به جمعبندی میرسیم که چه باید کرد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: البته تلاش براین است در مدت یک ماهه باقی مانده از سال تحصیلی بتوان افت تحصیلی دانشآموزان را جبران کرد اما اگر دانشآموزانی نیاز به برنامه جبرانی داشتند، طراحی خواهد شد که نحوه اجرای آن اطلاعرسانی میشود.
انتهای پیام/