ماجرای جابجایی درختان مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران و درگیری با عوامل شهرداری چه بود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، طی روزهای اخیر، ادعاهایی مبنی بر قطع و جابجایی چندین اصله درخت در مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران از سوی برخی از اعضای شورای شهر تهران و رسانه های جمعی مطرح شد.

دانشگاه تهران امروز برای پاسخ به ادعاهای صورت گرفته نشست خبری را با حضور برخی معاونان و رئیس موسسه ژئوفیزیک این دانشگاه برگزار کرد.

**ورود غیرقانونی ماموران شهردای کار جابجایی درختان را ناتمام گذاشت

مهدی شهبازی، رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی این دانشگاه  با اشاره به اینکه در یکی دو روز گذشته در فضای رسانه ای گزارش غیردقیقی در خصوص اتفاقات رخ داده منتشر شده است، اظهار داشت: موسسه ژئوفیزیک تنها اقدام به جا به جایی درختان کرده است. عوامل شهرداری و همچنین برخی از خبرنگاران به حریم موسسه ورود غیرقانونی داشتند اینکه افرادی از مسیرهای غیرمتعارف ورود کردند، عجیب بود. البته ما دنبال هیجانات رسانه ای نیستیم و اتفاقات رخ داده را از مسیر قانونی پیگیری می کنیم.

وی تاکید کرد: دانشگاه تهران تفاهماتی با شهرداری برای توسعه و پیشرفت دارد و پیش از عید ملاقات های متعددی با مسئولان شهرداری داشتیم. ریاست دانشگاه مذاکراتی را با آقای چمران داشتند و مجوزهای لازم را برای جا به جایی در راستای توسعه ایستگاه های لرزه نگاری از کمیسیون ماده 7 اخذ کردیم.

شهبازی خاطرنشان کرد:  اقدامات لازم برای اصلاح و تقویت زیر ساخت مرکز لرزه نگاری صورت گرفت و مجوز اخذ و اقدام به جا به جایی درختان شد اما ورود غیرقانونی، باعث معطل ماندن جا به جایی درختان شد به همین دلیل باعث شد چند اصله درخت بر روی زمین بماند و در محل مناسب جایگزین نشود که کمی بعد قرار شد این اصله ها در محل مناسب قرار گیرد.

وی درباره درگیری عوامل شهرداری با کارکنان دانشگاه تهران نیز گفت: عوامل شهرداری پس از ورود غیرقانونی به موسسه، اقدام به ضرب و شتم و دادن الفاظ رکیک به کارمندان دانشگاه تهران کردند. مدیر کل حقوقی پیگیر است تا این اتفاق را از مراجع قانونی پیگیری کنند.

** دانشگاه تهران با شهردای تهران دعوا ندارد

احمد نوحه گر، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران  نیز در این نشست  درباره ادعاهای مطرح شده اظهار داشت: ما با شهرداری هیچ مشکل و دعوایی نداریم. دانشگاه تهران یکی از مراکز آموزشی است که بیشترین همکاری را با شهرداری داشته است.  

وی یادآور شد: دانشگاه تهران در زمینه گسترش بزرگراه همت و چمران و در محدوده امیرآباد شمالی با شهرداری تهران همکاری خوبی داشته است، حتی شهرداری برای توسعه معابر و مترو از زمین‌های این دانشگاه استفاده کرد بنابراین ما با شهرداری تهران مشکلی نداریم.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران تاکید کرد: هیچ قطع درختی اتفاق نیفتاده است و موضوع مربوط به توسعه ایستگاه لرزه نگاری دانشگاه تهران بر اساس مصوبه دولت برای تقویت ایستگاه بوده است. در واقع قرار بر این بود که تعدادی از درختان این موسسه به دلیل توسعه جابجا کنیم که عملیات جابجایی درختان آغاز شده بود اما عوامل شهرداری با ورود غیرقانونی از آن جلوگیری کردند.

نوحه گر ادامه داد: عوامل شهرداری به چه بهانه و  عناوینی در شمالی ترین زمین ها و مستغلات دانشگاه تهران ورود پیدا می کنند،  از شهرداری تهران به ویژه منطقه 3 شهرداری می خواهم که در اسرع وقت نسبت به ترک محدوده مرکز لرزه نگاری اقدام کنند و گر نه دانشگاه تهران حق خود را محفوظ می‌داند که از اموال و مستغلات خود حراست کند و از راه‌های قانونی موضوع را پیگیری کند.

وی با اشاره به اینکه هیچ قطع درختی صورت نگرفته و قرار بر این بوده که برای توسعه ایستگاه لرزه‌نگاری، چند اصله درخت جابه‌جا شود، گفت: سرانه فضای سبز در ایران 7 تا  12 متر است و این سرانه در دانشگاه تهران، حتی از سرانه‌های جهانی نیز بالاتر است.

نوحه‌گر افزود: ما وظیفه داریم تا مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران را توسعه و تقویت کنیم. دانشگاه تهران به دنبال درگیری و تنش نیست اما اینکه عوامل یک سازمان، مانع عبور و مرور کارمندان ما شوند نیز برایمان مقبولیتی ندارد.

** شهرداری منطقه سه به گلایه های مرکز لرزه نگاری پاسخ دهد

احمدرضا حاتمی، رئیس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه نیازمند 400 ایستگاه لرزه‌نگاری در کشور هستیم و در برنامه ششم توسعه نیز به این مهم اشاره شده است، گفت:  سال گذشته و در دولت فعلی، بودجه‌ای به مؤسسه ژئوفیزیک داده شد تا این اقدامات انجام شود.

وی درباره اتفاق رخ داده نیز گفت: نمی‌دانیم چرا مأموران شهرداری به خودشان اجازه دادند تا وارد حریم دانشگاه شوند. آن هم نه از طریق در ورودی بلکه با پریدن از روی نرده‌ها! شهرداری منطقه سه که به این ماجرا ورود کرد، می‌توانست از طریق گفت‌وگو با روسای دانشکده‌ها و مقامات دانشگاهی در خصوص اقدام کند. مرکز لرزه‌نگاری متعلق به شهرداری نیست و این مسئله مربوط به دانشگاه تهران است.

حاتمی با اشاره به اینکه ما از شهردای گله مند هستیم، گفت: بهتر است پاسخ دهند تلسکوپ خورشیدی این مرکز که قرار بود در بزرگراه آیت الله حکیم نصب شود الان کجاست؟ از شهردار منطقه سه که اجازه داده است عواملش بدون اجازه وارد حریم سازمان ما شوند گله مندیم و باید پاسخ دهند.

** مجوز جابجایی درختان اخذ شده بود/مراجع قضایی موضوع را پیگیری کنند

در ادامه این نشست شکوهی‌زاده، مدیر کل حقوقی دانشگاه تهران، گفت: خبرهایی که در رسانه‌ها از سمت شهرداری نقل قول شده، اطلاعات دقیقی نیست. با این وجود من بدون اینکه به جزئیات ورود کنم می‌گویم که دانشگاه تهران مالکیت بلامنازعی نسبت به املاک و مستغلات خود دارد.

وی در پایان گفت: ما مجوز جابه‌جایی درختان را از شهرداری داشته‌ایم، اما در لایه‌های پایین شهرداری، کارشکنی‌هایی نسبت به اقدامات دانشگاه صورت گرفت. ماموران شهرداری بدون مجوز قانونی و دستور قضایی به حریم ملک دانشگاه تجاوز کردند و کارکنان دانشگاه را مورد ضرب و شتم و توهین قرار دادند.

شکوهی زاده افزود: دانشگاه پیگیر این موضوع است و این موارد توسط دوربین‌های مدار بسته دانشگاه ضبط شده است. امیدواریم مراجع قضایی این مسئله را پیگیری کنند. همچنین پیگیر مطالب منتشر شده کذب در دادسرای رسانه نیز خواهیم بود.

به گزارش خبرآنی، شهرداری منطقه سه  تهران و امانی از اعضای شورای شهر طی روزهای گذشته ادعا کرده بودند مرکز لرزه‌نگاری بدون مجوز و در زمانی نامناسب در چند مرحله، اقدام به قطع چندین  اصله  درخت کرده و پاسخگو نیست.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.