محمدحسین ایمانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، ضمن انتقاد از مدیریت ناکارآمد سفرهای نوروزی علیرغم هشدارهای مؤکد قبلی مبنی بر افزایش میزان سفرها و لزوم مدیریت تبعات احتمالی ناشی از آن از مدتها قبل، خواستار انجام اقدامات لازم و برنامهریزیهای مدیریتی صحیح از هماکنون به منظور جلوگیری از استمرار و تکرار این نابهسامانیها در دیگر تعطیلات سال جاری و بهویژه تابستان شد.
وی با بیان این مطلب که از چندی پیش از آغاز تعطیلات عید نوروز انفجار تقاضای سفر و به تبع آن ایجاد مشکلات عدیده در زمینههای گوناگون در تعطیلات نوروزی پیشبینی شده بود، گفت: اما متأسفانه شاهد بودیم که اقدام درخور توجهی در خصوص مدیریت صحیح بحران سونامی سفر در نوروز امسال از سمت متولیان امر صورت نگرفت.
این کارشناس حوزه گردشگری، تلفات بیسابقه 746 نفری ناشی از تصادفات رانندگی در طول ایام نوروز، وقوع مشکلات زیست محیطی، ایجاد ترافیکهای سنگین در محورهای مواصلاتی کشور، شرایط دشوار خودرو خوابی و عدم اسکان مسافران با توجه به برودت هوا در بسیاری از شهرهای مسافرپذیر را گواهی بر همین موضوع دانست.
رئیس انجمن علمی مطالعات گردشگری با تأکید بر این موضوع که بر اساس آمار رسمی روزانه مبتلایان کرونا و با توجه به کاهش چشمگیر این آمار، هماکنون به نوعی در دوران پساکرونا هستیم، بیان کرد: ضروری است متولیان امر گردشگری با توجه به تجربیات حاصل از سفرهای نوروز 1401 و تعمیم آن به تابستان پیشرو، در فصل اوج تقاضای سفر یعنی تابستان 1401 مانع از ایجاد مجدد نابسامانیها و وضعیت اسفبار گردشگری در اقصی نقاط کشور شوند.
بنا به گفتههای ایمانی، افزایش غیر معمول و نامتعارف سفر به دلیل سرکوب تقاضای سفر در طول دو سال گذشته از یک سو و همچنین مکفی نبودن زیرساختها و اقامتگاههای گردشگری از سوی دیگر میتواند بار دیگر موجب ایجاد وضعیت بحرانی سفر در تعطیلات تابستانی شود.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم ادامه داد: بنابراین به جهت مدیریت صحیح سفرها در دوران پساکرونا ضروری است از هم اکنون وزارت میراث فرهنگی با همافزایی سایر دستگاههای دخیل در امر سفر و همچنین با همکاری شهرداری شهرهای مختلف کشور، در قالب ستاد هماهنگی خدمات سفر، تدابیر لازم و اقدامات مقتضی به جهت فراهم کردن شرایط مطلوب به منظور اسکان مسافران را فراهم کند.
استفاده از کمپهای موقت برای اسکان ضروری مسافران در تابستان پیشرو
به اعتقاد وی، علاوه بر استفاده از ظرفیت حسینیهها، مساجد و سایر ظرفیتهای موجود دستگاههای دیگر، لازم است کمپهایی تحت عنوان کمپهای موقت جهت اسکان ضروری مسافران در شهرهای پر جاذبه ایجاد و تعبیه شود.
این کارشناس حوزه گردشگری تصریح کرد: در همین راستا شهرداری شهرهای مختلف کشور میتوانند با واگذاری اراضی بایر موجود در اطراف شهرها به بخش خصوصی و انجام اقدامات مقتضی در خصوص جانمایی مناسب مقدمات لازم برای تهیه و استقرار کمپهای مذکور را فراهم کنند.
مطابق با توضیحات ایمانی، در گام بعدی بخش خصوصی نیز میبایست ضمن ایجاد کمپهای موقت برای اسکان مسافران، با ایجاد سرویسهای بهداشتی و ارائه خدمات غذایی و خوراکی امکانات اولیه و نسبی را برای رفاه حال گردشگران فراهم کند.
رئیس انجمن علمی مطالعات گردشگری با تأکید بر لزوم توجه به دغدغهها و دستور مؤکد شخص رئیس جمهور مبنی بر استفاده همهجانبه از ظرفیت بخش خصوصی در عرصههای مختلف کشور، اظهار کرد: لازم است جهت جلوگیری از ایجاد تبعات منفی و آسیبهای اجتماعی، به این موضوع مهم و البته اساسی نگاهی فرا دستگاهی و ملی وجود داشته باشد و این امر در سطح برنامهریزیهای کلان مد نظر قرار گیرد.
ایجاد تبعات منفی اجتماعی و امنیتی در صورت عدم مدیریت صحیح سفرها در دوران پساکرونا
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم با اشاره به اینکه در علم گردشگری آثار و نکات مثبت و منفی منفی توریسم در ابعاد و عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی به صورت دقیق احصا و معرفی شده است، اظهار کرد: در متن علم گردشگری عنوان شده زمانی که میزان تقاضای سفر نسبت به عرضه خدمات و امکانات در امر گردشگری فراتر میرود قاعدتاً باید منتظر آثار سوء آن در زمینههای مختلف باشیم.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که امروزه صنعت گردشگری کشور را تحتالشعاع خود قرار داده افزایش حجم تقاضای برای سفر و در مقابل و کمبود شدید زیرساختهای گردشگری است که هیچگونه سنخیتی با این حجم از این میزان تقاضاهای بیرویه ندارد که همین موضوع میتواند در صورت عدم مدیریت عالج و عاجل منجر به تبعات سوء اجتماعی و حتی امنیتی در سطح کشور شود.
انتهای پیام/