به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی, مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در آمریکا روز جمعه گزارش داد که در مقایسه با واکسیناسیون، کووید19 خود به مراتب بیشتر به مشکلات قلبی در پسران نوجوان و مردان جوان منجر میشود.
پایگاه خبری "انبیسی" در این باره نوشت, این تحقیق نخستین مطالعهای است که به طور مستقیم نوعی التهاب قلبی به نام "میوکاردیت" را به دنبال عفونت در مقابل واکسیناسیون مقایسه میکند. میوکاردیت مدتهاست با انواع ویروسها از جمله "آنفلوآنزا" و "کوکساکی" مرتبط است. این وضعیت به عنوان یک عارضه جانبی بالقوه واکسنهای "mRNA" کرونا در جوانان در تابستان گذشته شناسایی شد.
در آن زمان، CDC دریافت که موارد میوکاردیت بیش از دو برابر آن چیزی است که به طور معمول در میان مردان در سنین نوجوانی و اوایل 20 سالگی واکسینه شده بودند، انتظار میرفت. در حالی که هر دو واکسن مدرنا و فایزر با این مشکل مرتبط هستند، واکسن فایزر تنها واکسن مجاز برای افراد زیر 18 سال است.
اکثر موارد میوکاردیت مرتبط با واکسن بدون هیچ مشکل ماندگاری بهبود یافتند، اما گزارشها بسیاری از والدین آمریکایی را نگران کرده و این سوال را به وجود آورده که آیا خطرات قلبی ناشی از واکسنهای کووید در مردان جوان بیشتر از فایده آن است؟
پزشکان آمریکایی میگویند دادههای جدید به این سوال با یک نه قاطع پاسخ میدهند. این امر آنچه را که متخصصان قلب کودکان مدتها در مورد بیماران خود ذکر کردهاند تأیید میکند: احتمال بروز مشکلات قلبی در نتیجه ابتلا به ویروس کرونا بسیار بیشتر از تزریق واکسنها است.
"جرارد بویل"، مدیر پزشکی نارسایی قلب کودکان و خدمات پیوند در بیمارستان کودکان "کلیولند" آمریکا درباره یافتههای جدید گفت: این کاملاً منعکسکننده چیزی است که ما در اینجا دیدهایم. تعداد بیمارانی که با میوکاردیت پس از عفونت مراجعه کردهاند بسیار بیشتر از بیمارانی است که با میوکاردیت پس از واکسیناسیون مراجعه کردهاند.
در این مطالعه، محققان سوابق سلامت الکترونیکی بیش از 15 میلیون نفر در 40 سیستم مراقبت بهداشتی در سراسر کشور آمریکا را که از ژانویه 2021 تا پایان ژانویه 2022 جمع آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند و به دنبال شواهدی از التهاب قلب یا سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان بودند. طبق یافتههای آنان کرونا باعث التهاب چندین اندام از جمله قلب میشود.
برای کاهش خطر مشکلات قلبی پس از واکسیناسیون، CDC اخیراً توصیه کرده است که فاصله بین دوز اول و دوم واکسنهای mRNA را به هشت هفته افزایش دهد.
انتهای پیام/